مطالعات اسپانیایی نشان میدهد کودکانی که در نزدیکی فضاهای سبز شهری در اروپا زندگی میکنند، ریههای با حجم بیشتر، درنتیجه عملکرد مؤثرتر و سالمتری دارند.
طبق این مطالعه حجم ریه (حداکثر مقدار هوایی که یک فرد میتواند بدون محدودیت زمانی پس از نفس عمیق بیرون بدهد) در کودکانی که دورتر از فضاهای سبز زندگی میکنند، کمتر از کودکان ساکن در نزدیکی این فضاها است. این یافتهها اهمیت ادغام فضاهای سبز در محیطهای شهری را برای سلامت تنفسی بهتر در کودکان نشان میدهد.
به این ترتیب اگر نحوه پیکربندی شهرها عاملی است که به افزایش نابرابری کمک میکند، برنامهریزی شهری آگاهانه نقش بسزایی در کاهش این نابرابری دارد؛ یکی از زمینههای مهم در این برنامهریزی این است که شهرها باید بهگونهای طراحی شوند که فضای سبز زیادی را در خود جای دهند.
*افزایش حجم ریه با زندگی در مجاورت فضای سبز/ نقش فضاهای سبز در بهبود سلامت تنفسی
درک بشر از چگونگی تأثیر فضاهای سبز بر عملکرد ریهها هنوز ناقص، اما تأثیر این فضاها در کاهش آلودگی هوا بهخوبی شناخته شده است که این امر بهنوبه خود بر سلامت تنفسی تأثیر میگذارد. علاوه بر این فضاهای سبز ممکن است کودکان را در معرض میکروبیوتهای مفید قرار دهند که به توسعه سیستم ایمنی کمک میکند و بهطور غیرمستقیم بر عملکرد ریهها تأثیر میگذارد.
در نهایت فضاهای سبز نزدیک به خانه به احتمال زیاد حاکی از وجود مناطق بازی هستند که داشتن فعالیت بدنی را در سنی تشویق میکند که ریهها هنوز در حال رشد هستند.
عملکرد بهتر ریهها در کودکان همچنین در تمام زمینههای اجتماعی-اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد تأثیر این زمینهها در کودکانی قویتر بود که پسزمینههای اجتماعی-اقتصادی بالاتری داشتند. یک توضیح ممکن برای این امر میتواند این باشد که خانوادههایی با تحصیلات عالی یا درآمد بالاتر به احتمال زیاد میتوانند به مناطق سبزی با کیفیت هوای بالاتر، امنتر و شرایط نگهداری بهتر دسترسی داشته باشند.
منبع: ایمنا
شناسه خبر 84907