سخنگوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان:
پرونده ثبت جهانی هگمتانه با قوت در یونسکو جریان دارد
سخنگوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: پرونده ثبت جهانی هگمتانه با قوت در یونسکو در جریان بوده و ماه جاری مورد بررسی و داوری قرار میگیرد.
وی افزود: در تغییرات اخیر بهدلیل برخی موارد، محدوده تاریخی همدان از پرونده حذف شده، اما محدوده تاریخی هگمتانه همچنان نامزد اصلی برای ثبت جهانی است.
جانجان تصریح کرد: اجلاسیه سالانه یونسکو دهم مردادماه جاری در هندوستان برگزار میشود و امیدواریم محدوده تاریخی هگمتانه بهعنوان میراث ارزشمند کشور در فهرست آثار جهانی ثبت شود.
وی با بیان اینکه ثبت جهانی بناها یا مجموعههای تاریخی نیازمند شاخصها و ویژگیهای خاصی است، خاطرنشان کرد: محدوده تاریخی همدان فعلاً شرایط لازم برای ثبت جهانی را کسب نکرده، اما محدوده تاریخی هگمتانه بهعنوان یک اثر منحصربهفرد تاریخی، ثبت جهانی میشود.
مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان عنوان کرد: گمانهزنی در فضای مجازی در رابطه با رد پرونده ثبت جهانی هگمتانه صحت ندارد و تنها تغییراتی در این پرونده صورت گرفته است.
وی بیان کرد: برخی مطالب در شبکههای اجتماعی موجب ایجاد نگرانیهایی برای شهروندان شده که از این طریق اعلام میکنیم هگمتانه تنها نامزد ایران برای ثبت جهانی است.
جانجان تصریح کرد: ممکن است در آینده محدوده تاریخی مرکز همدان نیز برای ثبت جهانی نامزد شود.
وی افزود: مهم این است یک اثر از استان همدان در فهرست آثار جهانی ثبت شود و همه باید با یک همدلی و اتحاد به این مهم دست پیدا کنیم.
مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: به رسانهها توصیه میکنیم از گمانهزنی و مصاحبههایی که سندیت و پایه و اساس قانونی ندارند، پرهیز کنند و اجازه دهند روند ثبت جهانی هگمتانه در یونسکو سپری و کام مردم همدان شیرین شود.
پرونده ثبت جهانی «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» در بهمنماه سال 1401 به یونسکو تحویل داده شد.
«منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان» شامل تپه هگمتانه، بازار و بافت تاریخی است که برای ثبت جهانی آمادهسازی شده بود؛ منظر تاریخی هگمتانه در شهر همدان مسیر «آرامگاه بوعلی تا آرامگاه باباطاهر» را شامل میشود.
وسعت «منظر فرهنگی و تاریخی از هگمتانه تا همدان» در پرونده اولیه ارزیابیشده و ارسالی به یونسکو حدود 100 هکتار درنظر گرفته شد که شامل تپه هگمتانه، بازار، بافت و 140 اثر تاریخی بود.
استان همدان بهعنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایرانزمین دارای بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی و گردشگری است که بیش از یکهزار مورد از آنها ثبت ملی شدهاند.
منبع: خبرگزاری ایرنا
شناسه خبر 84933