رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان خبر داد:
همدان میزبان نخستین کنگره بینالمللی پرستاری و مامایی ابن سینا
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان از برگزاری نخستین کنگره بینالمللی دانشجویی پرستاری و مامایی ابن سینا خبر داد و گفت: در این برنامه میزبان هشت میهمان خارجی خواهیم بود.
بهروز کارخانهای در نشست هماندیشی نخستین کنگره بینالمللی دانشجویی پرستاری و مامایی ابن سینا که با محور ویژه صیانت از خانواده و جوانی جمعیت روز شنبه 19 آبانماه در سالن جلسات ستاد دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار شد، اظهار کرد: گرفتن مجوز این کنگره از 23 مردادماه پیگیری شد؛ برای نخستینبار این کنگره بینالمللی در همدان برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه با توجه به اهمیت موضوع جوانی جمعیت محور کنگره صیانت از خانواده و جوانی جمعیت درنظر گرفته شده است، گفت: این برنامه برای درگیر کردن بیشتر دانشجویان و بهویژه پرستاران با این موضوع مد نظر قرار گرفته و در تاریخ 23 و 24 آبانماه برگزار خواهد شد.
کارخانهای با بیان اینکه سخنرانیهای مختلف در این برنامه خواهیم داشت، خاطرنشان کرد: در این برنامه 30 سخنرانی ارائه خواهد شد و همچنین 122 پوستر از مقالههای پذیرفتهشده به نمایش گذاشته میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان ادامه داد: در این رویداد سایر محورها همچون چالش و موانع فرزندآوری، سقط جنین، سلامت باروری، ناباروری، فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی در پرستاری و مامایی نیز مد نظر قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه کنگرههای دانشجویی و دریافت مقاله از دیگر کشورها به آینده بهتر علمی ما کمک میکند، افزود: حمایتکنندگان ما دانشگاه علوم پزشکی همدان بهعنوان محور و سپس شرکت صنایع غذایی سحر و دانشگاه توسعه انسانی سلیمانیه و اقلیم هستند.
کارخانهای درخصوص میهمانان این برنامه تصریح کرد: هشت میهمان خارجی در این کنگره حضور دارند که یکی از آنها بهصورت غیر حضوری و بقیه بهصورت حضوری در این برنامه شرکت خواهند کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با بیان اینکه شناخته شدن همدان توسط چنین برنامههایی باعث توجه ویژه به استان ما خواهد شد، گفت: در این صورت پذیرش بیماران از سایر مناطق را نیز شاهد خواهیم بود و به دنبال آن گردشگری سلامت رونق خواهد یافت.
وی افزود: البته شرایط منطقه بر روابط بینالمللی ما تأثیر خواهد گذاشت، اما باید جهت برگزاری چنین برنامههایی گام برداریم تا با تداوم در این مسیر، بتوانیم در عرصه مذکور موفقتر عمل کنیم.
کارخانهای تأکید کرد: درنظر گرفتن پژوهش، آموزش و درمان به ارتقای دانشگاه ما کمک خواهد کرد و باعث گردش مالی و توسعه کارهای تحقیقاتی خواهد شد.
وی افزود: جذب گردشگر سلامت با ایجاد منافع اقتصادی نیز به نگهداشت پزشکان و بهبود فضاهای درمانی ما کمک شایانی خواهد کرد.
کارخانهای در پایان سخنانش مهمترین ابزار برای هر کار را دانش برشمرد و عنوان کرد: یافتن دانش لازم در ابعاد مختلف، برای حل مسائل کمک شایانی خواهد کرد.
* مسئولیت اصلی اجرا و برگزاری این کنگره بهعهده دانشجویان است
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز ضمن تشکر از برگزاری این کنگره، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی همدان در قامت یک دانشگاه نسل چهارم، پاسخگو به نیازهای جامعه محسوب میشود که اولویتها و نیازهای جامعه را درنظر میگیرد و متناسب با این چالشها، تحقیقات و فناوری خود را تعیین میکند.
رضا شکوهی با بیان اینکه موضوع کاهش جمعیت و تهدید موالید یکی از مهمترین چالشهای راهبردی، ملی و محلی ما محسوب میشود، گفت: این مهم توسعه پایدار ما را در حوزه امنیت و سلامت، تهدید خواهد کرد.
وی ادامه داد: بر همین اساس مقام معظم رهبری موضوع جوانی جمعیت را بهعنوان یک دستور کار استراتژیک برای کلیه مجموعههای دانشگاهی و غیر دانشگاهی مطرح کردند و در این راستا دانشگاه علوم پزشکی نیز از سال گذشته موضوع جوانی جمعیت را بهعنوان اولویت خود قرار داده و از همه طرحهای پژوهشی و کنگرههای تحقیقاتی و فناورانه، حمایت جدی دارد.
شکوهی با اشاره به اینکه طرح ملی مذکور نیز در حوزه جوانی جمعیت است، خاطرنشان کرد: متولی اصلی این برنامه همکاران ما در مرکز تحقیقات مادر و کودک هستند.
وی افزود: سال گذشته برگزاری این کنگره در حوزه جوانی جمعیت مطرح شد و به این دلیل که جوانان نقش بسزایی در اجرای آن داشته باشند، مسئولیت اصلی اجرا و برگزاری این کنگره بهعهده دانشجویان گذاشته شد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان همدان ادامه داد: تأمین محتوا و برگزاری این کنگره بهعهده جوانان است و ویژگی دیگر این برنامه بینالمللی بودن و مجوز رسمی داشتن از وزارت بهداشت است؛ میهمانان در آن بهصورت حضوری و نیمه حضوری ارائه مطلب خواهند کرد.
* برگزاری چنین برنامههایی باعث بهروز شدن اطلاعات علمی خواهد شد
در ادامه رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با اشاره به اینکه هدف این کنگره حرکت در راستای سیاستهای کشوری و توجه به جوانی جمعیت است، اظهار کرد: در کنار این موضوع به امور آموزشی و تحقیقاتی نیز توجه شده است؛ چراکه شاهد رشد روزافزون علوم پرستاری هستیم.
سیدهزهرا معصومی افزود: هماکنون به رشته پرستاری بهصورت دانشگاهی نگاه میشود؛ بنابراین لازم دانستیم تا مطابق با علم روز پیشرفت کنیم و نتایج این تحقیقات در اختیار جامعه و محققین دنیا قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: 457 مقاله از سراسر دنیا پذیرش شده که از بین این تعداد، 30 مقاله بهصورت سخنرانی و 120 مقاله بهصورت پوستر انتخاب شدند.
معصومی درخصوص داوران این کنگره تصریح کرد: 36 داور مکاتبهای دانشجویی از سراسر کشور این مقالات را بررسی کردند و 10 داور در روز برگزاری برنامه در محل کنگره حضور خواهند داشت.
رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: هر مقاله توسط دو داور دانشجویی و یک نفر از اعضای هیئت علمی انجام شده است.
وی افزود: در این برنامه پنج سخنران برتر دانشجویی و سه پوستر برتر انتخاب و معرفی خواهند شد.
* حضور 8 میهمان خارجی در این کنگره
در ادامه ناظر اجرایی کنگره بینالمللی دانشجویی پرستاری و مامایی ابن سینا با بیان اینکه در این کنگره میزبان هفت میهمان از کشور عراق هستیم، اظهار کرد: همچنین یک میهمان از کشور دانمارک خواهیم داشت که بهصورت آنلاین سخنرانی خواهد کرد.
عفت صادقیان با اشاره به اینکه هفت سخنرانی توسط دانشجویان حاضر در پنل درنظر گرفته شده است، گفت: موضوعات پنلهای ما صیانت از خانواده و حمایت از جوانی جمعیت، سلامت روان و مدیریت، جراحی، ناباروری، کودکان، سلامت جامعه و سالمندی خواهد بود.
* یکی از راههای تقویت علم و اعتمادبهنفس دانشجو، برگزاری همایشها است
در ادامه مدیر کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با اشاره به اینکه باید برای دانشجویان این زمینه را فراهم کنیم که پژوهشگر باشند، اظهار کرد: یکی از راههای تقویت علم و اعتمادبهنفس دانشجو، برگزاری همایشها است که میتواند موجب تشکیل شبکههای جدید در دانشگاه شود.
سامان خزایی افزود: طی این دو روز 120 مقاله ارائه میشود که هریک ایدهای برای ایجاد مسیر پژوهشی جدید است و توانمندیهای دانشگاه نیز توسط این طرح ارائه میشود.
در پایان مراسم رضا محمدی، دانشجوی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز که بهعنوان نماینده دانشجویان در این نشست حضور داشت، اظهار کرد: برگزاری چنین کنگرههایی باعث بهروزرسانی علم دانشجویان بهواسطه جستوجو در آخرین یافتههای علمی خواهد شد و این برنامه همچنین موجب ایجاد پُل ارتباطی بین اساتید و دانشجویان است.
شناسه خبر 88529