با وجود گذشت 5 سال از آغاز پروژه 600 واحدی طرح نهضت ملی مسکن در کوی کوثر اراک، متقاصیان این واحدها همچنان خواهان شفافیت در خصوص چرایی افزایش قیمت و زمان تحویل این واحدها هستند.
جمعی از متقاضیان مسکن ملی کوی کوثر اراک در واکنش به عدم پاسخگویی درست مسئولان مبنی بر چرایی پیشرفت کُند این پروژه، عدم انعقاد قرارداد با متقاضیان و درخواست واریز وجه قابل توجه با فاصلههای کوتاه در مقابل بنیاد مسکن و استانداری استان مرکزی تجمع کردند.
پروژه 600 واحدی نهضت ملی مسکن کوثر (غدیر) در سه فاز به اجرا درآمده که فاز اول 216 واحد با 90 درصد پیشرفت فیزیکی همراه است، و مابقی واحدها بین 70 تا 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
نماینده این افراد در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: حدود 5 سال است که این پروژه کلید زده شده و بنیاد مسکن از متقاضیان پول دریافت کرده است، اما پیشرفتی در کار نیست.
وی افزود: از سه فاز این پروژه، فاز یک مراحل پایانی را طی میکند و به گفته مسوولان تا دو ماه آینده واحدهای این فاز تحویل داده میشود، فاز یکیها تا کنون بیش از 600 میلیون تومان واریزی داشتهاند اما اخیرا پیامک واریز 200 میلیون تومان دیگر به آنان فرستاده شده! چرا این مسوولان پیش خود فکر نمیکنند متقاضی که مستاجر است، کل دریافتی حقوق او بیش از 15 میلیون تومان نمیشود و حدود 5 تا 6 میلیون تومان در ماه کرایه میدهد، چگونه در فاصله کمتر از 2 ماه 200 میلیون تومان تامین کند؟
نشستی بدون نتیجه!
این نماینده متقاضیان با بیان اینکه باید علاوه بر این 200 میلیون تومان، مبلغ 300 میلیون تومان دیگر هم چک بدهند، تصریح کرد: این در حالی است که هیچ تضمینی برای دریافت واحدها در دو ماه آینده نیست؛ برای متقاضیان فراخوان انتخاب واحد صادر شده و حتی متقاضی واحد خود را انتخاب کرده، اما هیچ سند و مدرکی به آنها تحویل ندادهاند و هیچ شفافیتی درکار نیست.
وی در پایان گفت: ما انتظار داشتیم شخص استاندار به مسئله ورود کند، اما جلسه در نمازخانه استانداری برگزار شد و مسوولان در قبال خواسته متقاضی که از آنها درخواست شفافیت و تضمین داشتند، کوتاه نیامدند و جلسه بدون هیچ نتیجهای به پایان رسید.
مدیرکل بنیاد مسکن استان مرکزی در رابطه با این مطالبه مردمی به خبرنگار فارس گفت: مبنای تعیین قیمت در نهضت ملی مسکن قیمت تمام شده است که قیمت تمام شده شامل خرید مصالح، عوارض پروانه ساخت، نقشه، تعدیل و هر هزینه دیگری است که طبق فاکتور در طول روند ساخت واحدها هزینه میشود و متقاضی باید نسبت به پرداخت آن اقدام کند.
عسگری با بیان اینکه بخشی از منابع مالی پروژه از محل آورده متقاضی و بخشی دیگر توسط تسهیلات بانکی تأمین میشود، افزود: با توجه به افزایش قیمتها، میزان تسهیلات بانکی این پروژه از 350 میلیون تومان به ازای هر واحد به 550 میلیون تومان افزایش یافته است و متقاضی باید مابهالتفاوت آن را پرداخت کند.
وی پیرامون وضعیت پیشرفت و تکمیل این پروژهها گفت: فاز اول این پروژه شامل 6 بلوک است که 3 واحد آن در مرحله واگذاری به متقاضیان است و سه 3 بلوک دیگر ظرف دو ماه آینده تحویل میشود؛ افرادی که به موقع آورده خود را تامین کردهاند در اولویت انتخاب واحدها بوده و واحدهای خود را انتخاب کردهاند و این روند به صورت کاملا شفاف و بر اساس دستورالعملهای ابلاغی صورت گرفته است.
مدیرکل بنیاد مسکن عدم پرداخت به موقع را باعث کندی اجرای پروژهها دانست و تأکید کرد: در حال حاضر میزان پرداخت آورده متقاضیان 56 درصد و میزان پیشرفت پروژه 82 درصد است، تیر و مرداد ماه امسال جهت متقاصیان با آورده 600 میلیون تخصیص واحد صورت گرفت و مقرر شد متقاصیان وجوه تکمیلی را با توجه به متراژ واحد واریز کنند که با توجه به اعتراض متقاصیان به قیمت، از مرداد ماه واریز وجوه تکمیلی صورت نگرفته و با توجه به بالا بودن بدهی متقاصیان در سایر فازها، پروژه از نظر نقدینگی با مشکل روبرو و این مشکلات باعث بالا رفتن مطالبات پیمانکاران و در نتیجه توقف عملیات اجرائی گردیده است.
عسگری با بیان اینکه شفافیت کامل در طرح وجود دارد و هر متقاضی میتواند اطلاعات دقیق از واریزیهای خود را دریافت کند، گفت: تاکنون 10 جلسه با معترضین این پروژه برگزار شده است، قیمت تمامشده این واحدها متری 12 میلیون و 100 هزار تومان بر اساس فاکتور است.
شناسه خبر 88882