شناسه خبر:89374
1403/9/10 14:04:00

طراحی‌ فضای بازی در محیط‌های شهری تعامل اجتماعی و پیوستگی جامعه را از طریق تجربیات مشترک تشویق می‌کند و با ترویج فعالیت‌های بدنی در جامعه مزایای سلامت جسمی و روانی برای همه گروه‌های سنی به ارمغان می‌آورد.طراحی‌ فضای بازی در محیط‌های شهری تعامل اجتماعی و پیوستگی جامعه را از طریق تجربیات مشترک تشویق می‌کند و با ترویج فعالیت‌های بدنی در جامعه مزایای سلامت جسمی و روانی برای همه گروه‌های سنی به ارمغان می‌آورد.

ادغام بازی در محیط‌های شهری برای ایجاد مشارکت جامعه و ارتقای کیفیت زندگی بسیار مهم است. شهرهای دوستدار بازی بر اهمیت طراحی فضاهایی تأکید دارند که بازی را فراتر از زمین‌های بازی رایج تشویق می‌کنند؛ برای مثال با ایجاد مناطق چندمنظوره‌ای که امکان انجام فعالیت‌های متنوع را برای ساکنان فراهم می‌کند، تعامل و فراگیری اجتماعی را ارتقا می‌دهند.
شهرها می‌توانند با استفاده از راهبردهای بر پایه اصول طراحی، بازی‌های جذاب و مشارکت‌پذیری را در محله‌ها پیاده‌سازی کنند. المان‌های کلیدی این راهبردها شامل ایجاد محیط‌های تعاملی، گنجاندن فعالیت‌های متنوع و پویایی در طراحی مکان‌های جدید و بازطراحی مکان‌های موجود به‌ویژه مناطق بدون استفاده در شهر است. درگیر کردن جامعه در فرایند توسعه بازی موجب جذب سرمایه‌گذاران بیشتری می‌شود.
شهرهای دوستدار بازی، فعالیت‌های سرگرمی و خلاقیت را در فضاهای عمومی و معماری خود ترویج می‌کنند؛ فرصت‌هایی برای گردهمایی‌هایی ارائه می‌دهند که به توسعه جوامع از نظر اجتماعی و فرهنگی، بهبود کیفیت زندگی و ارائه عناصر ضروری برای عادات سالم‌تر و متعادل‌تر کمک می‌کند. این شهرها با تحریک خلاقیت و تخیل افراد از طریق فضاهایی که برای سرگرمی طراحی شده‌اند، به‌طور مستقیم بر رشد شناختی و عاطفی شهروندان تأثیر می‌گذارند.
*استفاده از ابزارهای دیجیتال و بازی‌ها
محققان پیشنهاد می‌کنند که از پلتفرم‌های دیجیتالی برای افزایش مشارکت مردم در برنامه‌ریزی شهری استفاده شود؛ پلتفرم‌هایی با ماهیت بازی به بازیکنان امکان شبیه‌سازی مدیریت شهری از جمله توسعه زیرساخت‌ها، خدمات عمومی و مشارکت جامعه را می‌دهند و با ادغام داده‌ها و سناریوهای واقعی، درک عمیق‌تری از پویایی‌های شهری ارائه می‌دهند.
*عناصر کلیدی طراحی بازی در محیط‌های شهری
محیط‌های تعاملی: محیط‌های بازی در شهرها باید به‌گونه‌ای طراحی شود که قابل اکتشاف باشد و فرصت‌های برای کشف عناصر پنهان، تعامل و تأثیرگذاری بر محیط اطراف را برای ساکنان فراهم کند و از این طریق حس تعلق به جامعه را میان ساکنان تقویت کند.
فعالیت‌های متنوع: ادغام انواع مختلفی از فعالیت‌هایی که ساکنان می‌توانند درون شهر انجام دهند، یکی از عناصر کلیدی طراحی محیط‌های شهری دوستدار بازی است. به‌عنوان مثال، بازیکنان می‌توانند در جشنواره‌های محلی شرکت کنند و مسائل جامعه را از طریق بازی حل کنند.
تغییرات پویا: طراحی محیط‌های دوستدار بازی باید شامل سیستم‌هایی باشد که اقدامات منجر به تغییرات قابل مشاهده در محیط شود.
بازخورد جامعه: طراحان شهری باید در طول توسعه این محیط‌ها، با ذی‌نفعان احتمالی از طریق کارگاه‌ها یا آزمایش‌ها تعامل داشته باشند و بینش‌هایی در مورد ویژگی‌هایی به دست آورند که برای یک محیط بازی شهری جذاب هستند. این رویکرد مشارکتی می‌تواند سرمایه‌گذاری ذی‌نفعان در این طرح‌ها را افزایش دهد.
کارشناسان از رشته‌های مختلف ازجمله معماری، طراحی شهری، آموزش، مشاوره و مدیریت پروژه گرد هم می‌آیند تا زمینه شناخت گسترده‌ای را فراهم کنند و مهارت‌های لازم برای همکاری با بخش‌های دیگر را نیز داشته باشند. طراحان محیط‌های شهری دوستدار بازی باید راهنمای طراحی را با سه سؤال تکمیل کنند:
در کدام مناطق می‌توان المان‌های بازی اضافه کرد و چه نوع عناصر فضایی می‌تواند تجربیات بازی‌گونه را پشتیبانی کند؟
چگونه می‌توان المان‌هایی را برای بازی طراحی کرد که میان گروه‌های سنی، توانایی‌ها و شخصیت‌های مختلف فراگیر باشد؟
بازی چگونه می‌تواند به توسعه مجموعه متنوعی از مهارت‌ها، همچنین اتصال به محیط شهری و طبیعی کمک کند؟
*نقش بازی در طراحی شهری
ادغام عناصر بازی‌گونه در برنامه‌ریزی شهری اهداف متعددی را در شهرها برآورده می‌کند. طراحی‌های شهری دوستدار بازی، تعامل اجتماعی و پیوستگی جامعه را از طریق تجربیات مشترک تشویق می‌کند، همچنین دسترسی به محیط‌های بازی به فعالیت بدنی و مزایای سلامت روانی برای همه گروه‌های سنی کمک می‌کند. بازی‌ها و فعالیت‌های بازی‌گونه می‌توانند ارتباط ساکنان با فرهنگ و تاریخ محلی خود را از طریق تجربیات تعاملی تقویت کنند.
محیط‌های دوستدار بازی در شهرها می‌توانند به جاذبه‌های گردشگری تبدیل شوند و اقتصاد محلی را تحریک کنند. استفاده از مواد، رنگ‌ها و عناصر مختلف در پارک‌های بزرگ یا سازه‌های موقت می‌تواند فضاهای عمومی را برای افراد در هر سنی دلپذیرتر کند و مزایای قابل‌توجهی برای شهروندان به همراه داشته باشد.
شهرهای سراسر جهان به‌طور فزاینده‌ای اهمیت ادغام بازی در محیط‌های شهری را برای تقویت مشارکت جامعه، خلاقیت و رفاه به رسمیت می‌شناسند. در ادامه نمونه‌هایی موفق در شهرهای مختلف از ادغام عناصر دوستدار بازی در طراحی شهری بیان می‌شود که به ایجاد فضاهای اجتماعی پویا و درنتیجه بهبود کیفیت زندگی شهروندان کمک کرده است.
*پله‌های عمومی، بیروت/ لبنان
این پروژه‌ها با هدف بازسازی و بهبود فعالیت‌های اجتماعی در پله‌های سنت نیکلاس، ونداوم و لازیزا در محله‌های مار میخائیل و جمیزه بیروت و با تعمیر آسیب‌ها، افزودن مبلمان، افزایش فرصت‌های بازی و بهبود دسترسی‌پذیری انجام شده است. طرح‌های اجراشده گزینه‌های جذابی برای نشستن در موقعیت‌های مختلف در امتداد پله‌ها گنجانده است تا به کاربران امکان لذت بردن از ماهیت اجتماعی پله‌ها را بدهد. یک سایه‌بان ویژه و یک صحنه طراحی شده است تا برگزاری فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی را تسهیل کند.
برای افزایش دسترسی‌پذیری به‌ویژه برای ساکنان مسن، نرده‌هایی به این پله‌ها اضافه شده است و برای جذاب‌تر کردن این محیط، المان‌های بازی تعاملی همچون کره‌های غلتان و سرسره ایجاد شده است، همچنین کاشی‌های رنگی اضافه شده است تا فضای پرنشاطی برای گردهمایی‌ها ایجاد کند و تنوع رنگی را به راه‌پله‌ها بیاورد. طراحی این فضا با مشارکت جامعه محلی و به کمک ابزارهای مدل‌سازی دیجیتال همچون بازی ماینکرافت انجام شده است.

شناسه خبر 89374