وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی کشور مطرح کرد:
درمان موفق ایدز در کشور
وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی کشور با تأکید بر ارتقای سواد سلامت جامعه، تشخیص و بیماریابی فعال را مهمترین هدف برنامه کشوری کنترل ایدز عنوان کرد و گفت: در مورد درمان ایدز، بیش از هدفگذاریها پیش رفتهایم و درحال حاضر 93 تا 96 درصد درمان موفقیتآمیز داشتهایم.
محمدرضا ظفرقندی روز شنبه در وبینار روز جهانی ایدز با تأکید بر اهمیت تشخیص و بیماریابی فعال در کنترل عفونت اچآیوی، ابراز کرد: سالها قبل که رئیس دانشگاه بودم، سفری به آفریقای جنوبی داشتم و وضعیت شیوع ایدز را در آن کشور از نزدیک مشاهده کردم؛ وضعیت اسفناک بود، در بیمارستانها تقریباً تمام بیماران بستری مبتلا به ایدز و کودکان مبتلا نیز پُرشمار بودند؛ بنابراین همان زمان با همکاری خانم دکتر محرز، تصمیم گرفتیم برای پیشگیری از انتقال ویروس به افراد جدید و ابتلا به ایدز، تعاملات علمی را آغاز کنیم.
وی با بیان اینکه امروزه ایران در مقایسه با سایر کشورهای منطقه در زمینه درمان و کنترل عفونت اچآیوی و پیگیری بیماری پیشرفتهای خوبی داشته است، افزود: آنچه بیشتر اهمیت دارد، «تشخیص» زودهنگام بیماری برای درمان و کنترل بهموقع است تا براساس هدفگذاری شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، به اهداف 90-90-90، یعنی 90 درصد شناسایی، 90 درصد درمان و 90 درصد موفقیت در درمان، برسیم.
وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی کشور ادامه داد: در مورد درمان، بیش از هدفگذاریها پیش رفتهایم و درحال حاضر 93 تا 96 درصد موارد درمان موفقیتآمیز داشتهایم.
وی با تأکید بر اهمیت و نقش سواد سلامت در پیشگیری از بیماریها، بیان کرد: با توجه به شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعه، اطلاعرسانیها و فرهنگسازیها باید هوشمندانه و مستمر انجام شود.
* بیماری ایدز به قفس افتاده است
این مقام مسئول گفت: اچآیوی در ابتدا که شناسایی شد، همانند هیولایی افسارگسیخته، غیر قابل درمان مینمود، اما با تلاش بیوقفه دانشمندان و اساتید، این بیماری اکنون به قفس افتاده و قابل درمان شده است.
ظفرقندی اظهار کرد: در سالهای گذشته شیب نوزادان مبتلا به ایدز در کشور ما کاهشی بوده و این موضوع یکی از موفقیتهای کشور در حوزه کنترل ایدز محسوب میشود؛ بهطوری که انتقال اچآیوی از مادر به نوزاد، نزدیک به صفر است.
وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی کشور تأکید کرد: سواد سلامت، خط مقدم پیشگیری است و پس از آن، پیشگیری از ابتلا و تشخیص بهموقع و درمان بههنگام و مستمر، اهمیت دارد.
وی با تأکید بر نقش تأثیرگذار رسانهها در ارتقای سواد سلامت جامعه، خاطرنشان کرد: باید ساختار شناسایی بیماران را با همکاریهای بین بخشی پیدا کنیم و در این زمینه باید کار جمعی صورت گیرد.
وبینار روز جهانی ایدز با حضور دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر جعفر حسین نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران، معاونین، مدیران و رؤسای ادارات وزارت بهداشت و همچنین کارشناسان و متخصصین پیشکسوت در حوزه تشخیص و درمان ایدز و با حضور دانشگاههای علوم پزشکی کشور بهصورت آنلاین، در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد.
در این رویداد دستاوردهای برنامه کنترل عفونت اچآیوی در ایران، اپیدمیولوژی عفونت اچآیوی در ایران، منطقه و جهان، سیاستهای کشور در برنامه کنترل عفونت اچآیوی، اهمیت حفظ دستاوردهای برنامه کنترل اچآیوی و اهمیت حمایت از افراد مبتلا به اچآیوی، توسط سخنرانانی چون دکتر علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، دکتر قباد مرادی سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر، دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، دکتر محمدمهدی گویا و دکتر مینو محرز، تشریح شد.
همچنین در ادامه پیامهای ویدئویی دبیرکل سازمان ملل متحد و هماهنگکننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران، مدیر اجرایی دفتر برنامه مشترک سازمان ملل متحد، نماینده دفتر نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و نمایندگان افرادی که با اچآیوی زندگی میکنند، به نمایش درآمد.
شناسه خبر 89403