شناسه خبر:90779
1403/10/18 13:25:00

یک دختر نوجوان در آلمان کافه ای را به حضور بانوان اختصاص داده که ورود آقایان در آن ممنوع است.

جالب آنجاست که در این مکان، از ورود کودکان استقبال می‌شود.
«صومیا زومبیری» صاحب کافه «پریشا» که اختصاص به زنان و کودکان دارد یک دختر نوجوانی است که هنوز هجده سالش نشده و مشغول تحصیل در دبیرستان است. خبرگزاری آلمان نوشت:
در اقدامی جدید در شهر برمن در شمال آلمان کافه‌ای که فقط برای زنان است، اخیراً افتتاح شده است که در آن ورود آقایان ممنوع است تا از کودکان استقبال شود. این کافه به لطف صاحبش و به‌دلیل اقدام متفاوتش اهمیت منحصر به‌فردی پیدا کرده و مورد تحسین گسترده زنان منطقه قرار گرفت است.
*فضای پر جنب و جوش
کافه باریشا مملو از صداهای گفتگو و خنده است که نشان دهنده علاقه زنان به این مکان است و به این معنی می‌تواند باشد که به دور از کافه‌های مختلط، برای مشتریهایش آسایش را فراهم می‌کند. این کافه علاوه بر بستنی خوشمزه، منوی متنوعی از نوشیدنی، کیک، پای و تنقلات ارائه می‌دهد.
زومبیری با اشاره به اینکه کافه‌های دیگر این منطقه اغلب مملو از مردان است، می‌گوید: «من احساس می‌کنم که زنان در اینجا راحت‌تر از کافه‌های مختلط هستند.» نام کافه «باریشا» از کلمه‌ای آلبانیایی به معنای چوپان الهام گرفته شده و که نماد مسئولیت و مراقبت در چندین زمینه است.
*الهام گرفته از ریشه‌های فرهنگی
از گفت‌وگوها اینطور برمی‌آید که ایده کافه پس از بحث‌های خانوادگی صومیا با هدف ایجاد مفهومی متفاوت که نیازهای زنان را برآورده می‌کند، به‌وجود آمده است. زومبری می‌گوید: در فرهنگ ما باید طبیعی شود که فضاهای اختصاص برای بانوان در نظر گرفته و بیشتر شود.
*حمایت خانواده برای موفقیت پروژه
اگرچه زومبری مالک قانونی کافه است، اما تأکید می‌کند که حمایت خانواده‌اش برای این موفقیت غیرقابل انکار بوده است. او می‌گوید: «پدرم امور مالی و بیمه را مدیریت می‌کند و مادرم در کار روزانه به من کمک می‌کند، من در این پروژه تنها نیستم».
صومیا زامبیری (راست) و مادرش هرمیت زامبیری در کافه‌ای که اخیراً افتتاح کرده است کار می‌کنند.
*پاسخ مثبت مشتریان
این کافه مورد تحسین گسترده زنان منطقه قرار گرفت و آن‌ها خوشحالی خود را از داشتن فضای امنی که بتوانند در آن آزادانه ارتباط برقرار کنند و احتمال ایجاد مزاحمتی برایشان نباشد، ابراز داشتند. یکی از مشتریان می‌گوید: «اینجا مکانی عالی برای خانم‌ها است؛ من اینجا بیشتر از مکان‌هایی که مردان هم حضور دازند، احساس راحتی می‌کنم».
*برنامه‌های آینده
با وجود موفقیت این کافه، زامبیری آرزوی رسیدن به شغل معلم شدن در آینده را دارد و در عین حال دوست دارد مدیریت کافه را به‌عنوان یک تجارت جانبی ادامه دهد. «پریشا» فقط یک کافه نیست، بلکه بازتابی از بینش جوانی است که نوآوری و احترام به ریشه‌های فرهنگی را ترکیب می‌کند و به زنان در برمن فضایی را ارائه می‌دهد که راحتی و ارتباط را با هم ترکیب می‌کند.
بعد از مطالعه این مطلب به یاد اماکنی افتادم که در تهران، اصفهان، مشهد، تبریز، لرستان، خوزستان، قم، اردبیل و تک‌تک شهرهای ایران برای راحتی ما خانم‌ها به صورت اختصاصی در نظر گرفته شده است و در برنامه‌های مسئولان مسیر بیشتری برای اختصاص فضاهای دیگر هم پیش روست.
یکی از مهم‌ترین دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران اهمیت و تکریم جایگاه بانوان است که در همه ابعاد آن رو به رشد بوده و هست و خواهد بود و حاصلی به جز بالا رفتن آرامش نهاد خانواده و پررنگ شدن توانمندی زنان در اجتماع نخواهد داشت. موضوعی که در روایت‌هایی شبیه داستان بالا، در کشورهای مدعی احترام به حقوق بشر به‌تازگی مورد توجه قرار گرفته است. آن هم نه به‌صورت جدی، به‌صورت آزمون و خطا و اجرای یک آزمایش اجتماعی (شاید) موقت.

شناسه خبر 90779