شناسه خبر:1761
1397/8/2 09:58:21

سپهرغرب، گروه خبر: مجتمع گردشگری و سلامت مخملکوه ازجمله پروژه‌های در دست ‌ساخت است که در صورت راه‌اندازی تأثیر قابل‌ توجهی در جذب گردشگر به منطقه خواهد داشت.
امروزه صنعت گردشگری به‌عنوان یکی از صنعت‌های درآمدزا در دنیا مطرح است و همین امر سبب شده بسیاری از کشورها از همه توان خود برای توسعه این بخش استفاده کنند، این در حالی است که ظرفیت گردشگری در استان لرستان به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم ازجمله اقامتگاه‌ها مغفول مانده است.
با وجود اهمیت زیرساخت‌های گردشگری، اما بسیاری از پروژه‌های در حال ساخت این بخش یا با تأخیر به بهره‌برداری می‌رسند و یا نیمه‌کاره رها می‌شوند.
مجتمع گردشگری و سلامت مخملکوه ازجمله پروژه‌های در دست ‌ساخت است که در صورت راه‌اندازی با توجه به موقعیت استراتژیک و قرار گرفتن در ورودی پارک جنگلی مخملکوه، تأثیر قابل ‌توجهی در جذب گردشگران داخلی و خارجی خواهد داشت.
     شرح ‌حال پروژه
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری لرستان در این درباره می‌گوید: پروژه دهکده گردشگری و سلامت مخملکوه توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی در ورودی پارک جنگلی مخملکوه با مساحت 18 هزار مترمربع در حال ساخت بوده و چند فاز در آن پیش‌بینی ‌شده است.
مهدی بهاروند عنوان می‌کند: ازجمله فازهای مجتمع گردشگری مخملکوه می‌توان به فاز اقامتی با 57 سوئیت و اتاق، بخش پذیرایی، سفره‌خانه سنتی و کافی‌شاپ اشاره کرد.
به گفته وی این پروژه درمجموع حدود 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ظرف یک ماه آینده سفره‌خانه سنتی و بخش پذیرایی آن راه‌اندازی شده و مابقی فازها نیز به‌مرور زمان تکمیل می‌شوند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی لرستان با اشاره به اینکه پروژه در سال 94 موافقت اصولی را دریافت کرده است، بیان می‌کند: پس از دریافت موافقت اصولی، دیگر مجوزها مانند پروانه ساخت اخذ شد و همچنین بر اساس گفته مشاور، تاکنون حدود 10 تا 12 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای پروژه انجام و هزینه شده است.
بهاروند ادامه می‌دهد: اما درخصوص اعتبار مورد نیاز برای ادامه کار، طبق پیش‌بینی سرمایه‌گذار به 50 تا 70 میلیارد تومان دیگر نیاز است.
وی می‌گوید: سرمایه‌گذار تاکنون با آورده شخصی کار را پیش برده، اما سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز به‌منظور پیشرفت کار هرگونه حمایت لازم را انجام می‌دهد که ازجمله آن‌ها معرفی سرمایه‌گذار برای دریافت تسهیلات است؛ اما اینکه بانک‌ها موافقت کنند یا خیر، به سیستم کاری بانک‌ها مربوط می‌شود.
     مزایای تکمیل پروژه
این مسئول اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان به مزایای تکمیل پروژه نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: توجه به بخش سلامت پروژه یکی از مزایایی است که می‌توان مطرح کرد، زیرا مجتمع اولین مرکز گردشگری سلامت است که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در استان انجام می‌شود و در جای خود حرکت مثبتی است؛ همچنین با اجرای طرح بخشی از جوامع بومی و محلی مشغول به کار می‌شوند.
بهاروند می‌افزاید: نکته دیگر اینکه پروژه در ورودی مخملکوه که منطقه نمونه گردشگری است، جانمایی شده و با توجه به ورود گردشگران متعدد، جاذبه‌های گردشگری، خدمات‌دهی به گردشگران، توسعه گردشگری و به‌تبع آن درآمدزایی منطقه قابل توجه است.
     مشکلات مالی، چالش پروژه‌های گردشگری
وی در ادامه از مسائل مالی به‌عنوان عمده‌ترین چالش پیش روی پروژه‌های گردشگری در استان لرستان یاد کرده و عنوان می‌کند: مشکلات مالی سبب می‌شود سرمایه‌گذاران تا وسط کار پیش ‌روند، اما به دلیل عدم تأمین منابع مالی، پروژه را نیمه‌کاره رها ‌کنند که این خود تبعات منفی به دنبال دارد. بعضی مواقع سرمایه‌گذار تسهیلات دریافت می‌کند، اما کار را رها کرده و چون اقساط بانک را پرداخت نمی‌کند، بانک پروژه را به تملک خود درمی‌آورد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی لرستان در پایان صحبت‌هایش بیان می‌کند: طبق برنامه زمان‌بندی که سرمایه‌گذار اعلام کرده، زمان تکمیل پروژه سه‌ساله است که فاز اول آن به‌زودی راه‌اندازی می‌شود؛ درخصوص بهره‌برداری کامل باید منتظر ماند تا نتیجه مشخص شود، اما درمجموع پروژه نسبت به برنامه اعلام‌شده، خوب پیش رفته ‌است.
     ضرورت توجه به زیرساخت‌های گردشگری
یک فعال گردشگری نیز معتقد است، یکی از زیرساخت‌های مورد نیاز در حوزه گردشگری ایجاد مجتمع‌های گردشگری بوده، اما در این میان توجه به المان‌ها و سنت‌های هر منطقه در راستای جذب گردشگر بسیار حائز اهمیت است؛ بنابراین متولیان گردشگری و مدیریت ارشد استان باید از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی حمایت‌های لازم را بکنند.
میلاد یاراحمدی می‌گوید: لرستان دارای جاذبه‌های گردشگری متعددی است که در صورت فراهم کردن بسترهای مورد نیاز، به توسعه صنعت گردشگری منجر می‌شود؛ زیرا امروزه صنعت گردشگری به‌عنوان یکی از صنعت‌های درآمدزا در دنیا مورد توجه است.
وی عنوان می‌کند: لرستان با وجود ظرفیت‌های فراوان در حوزه گردشگری ازجمله اماکن تاریخی، باستانی و طبیعت زیبا و بکر، اما فاقد زیرساخت‌های لازم ازجمله مراکز و مجتمع‌های گردشگری و اقامتی است؛ بنابراین متولیان گردشگری و مدیریت ارشد نسبت به ایجاد و توسعه اقامتگاه‌های گردشگری اقدام کنند.
به گفته یاراحمدی تکمیل دهکده گردشگری و سلامت مخملکوه می‌تواند رونق و توسعه گردشگری را در منطقه‌ایجاد کند، زیرا در مکان مناسبی احداث ‌شده است.
     توسعه گردشگری، هدف ساخت مجتمع
در ادامه مجری پروژه مجتمع گردشگری و سلامت مخملکوه می‌گوید: هدف از اجرای این پروژه توسعه گردشگری در استان لرستان بود، بنابراین از زمین‌های مستثنیات مخملکوه 30 هزار مترمربع را خریداری کرده و در زمان فعالیت استاندار سابق مجوز تأسیس دهکده گردشگری و سلامت را دریافت کردم.
سیدفضل‌الله نجفی عنوان می‌کند: این مجتمع یک مجموعه شامل سالن‌های چندمنظوره، سوئیت‌های اقامتی به سبک خانه‌های گلی، رستوران‌های سنتی و استخر ماهی است.
وی بیان می‌کند: به دنبال این هستم که در بخشی از پروژه یک روستا به سبک نیاکانمان احداث کنم که خانه‌های گلی و بازارچه داشته باشد، همچنین سالن‌های چندمنظوره به سبک سیاه‌چادر با سازه بتنی ایجاد کرده‌ایم.
مجری پروژه مجتمع گردشگری و سلامت مخملکوه با اشاره به اینکه پروژه در سال 95 کلنگ‌زنی شده است، ادامه می‌دهد: یک سال پیگیر دریافت مجوزهای مورد نیاز بودیم، اما عملاً زمستان 95 شروع به ساخت‌وساز کردیم؛ مجتمع درمجموع 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اما در بخش‌هایی پیشرفت فیزیکی 90 درصد است.
به گفته نجفی در حال حاضر فاز اول مجتمع، یعنی رستوران و اقامتی پروژه آماده بهره‌برداری است که در این فاز برای یک‌صد نفر اشتغال‌زایی انجام می‌شود، همچنین در صورت حمایت مجتمع ظرف یک سال به بهره‌برداری می‌رسد.
     میزان سرمایه‌گذاری لازم
وی با تأکید بر اینکه تا این جای کار یک ریال از منابع بانکی استفاده نکرده، بلکه از آورده شخصی خود هزینه کرده‌ایم، می‌گوید: حجم سرمایه‌گذاری پروژه 130 میلیارد تومان است، تمام ماشین‌آلات و تجهیزات کارخانه‌ای را خریداری کرده و برای عملیات اجرایی و ساخت‌وساز در این خصوص با مشکل خاصی مواجه نیستیم.
مجری پروژه مجتمع گردشگری و سلامت مخملکوه می‌افزاید: یکی از کارهای مدنظر ما در این مجتمع، تهیه غذای ارگانیک است؛ به‌عنوان نمونه برای تهیه غذا خبری از روغن نباتی یا مایع نیست، بلکه از کره و روغن محلی استفاده می‌شود. درمجموع موادی که برای سلامت گردشگران مضر باشد، مورداستفاده قرار نمی‌گیرد. نکته دیگر بحث ورزش است، درنظر داشتیم پیست اسب‌سواری و جاده سلامت را در مجتمع راه‌اندازی کنیم.
نجفی تأکید می‌کند: تنها خواسته من حمایت دستگاه‌های اجرایی برای رفع مشکلات و موانع است، زیرا مجتمع گردشگری و سلامت مخملکوه پروژه‌ای بود که در صورت حمایت می‌توانست لرستان را به‌عنوان یک پایلوت در کشور معرفی کند.

شناسه خبر 1761