پزشک متخصص مغز و اعصاب مطرح کرد؛
احتمال سکته مغزی در بیماران مبتلا به کرونا
سپهرغرب، گروه سلامت: یک پزشک متخصص مغز و اعصاب میگوید: برخی از افرادی که به بیماری کرونا مبتلا بوده و سپس بهبود یافتهاند، احتمالاً با مشکلات مغزی در آینده مواجه خواهند شد.
بروز مشکلات مغزی و سکتهها در میان افراد بهبودیافته کرونایی، به موضوع نگرانکنندهای تبدیل شده است. اکنون تحقیقات نیز یکی پس از دیگری، در راستای اثبات این موضوع است که آیا سکته مغزی با کرونا ارتباطی دارد یا نه؟ در این رابطه با دکتر محمد باقرزاده؛ پزشک متخصص مغز و اعصاب گفتوگویی کردیم.
او در رابطه با احتمال بروز مشکلات مغزی و اعصاب در بیماران کرونایی به جامجم آنلاین گفت: خیلی وقت است که این مسئله، محرز شده که ویروس کرونا، غیر از ریه به اندامهای دیگر هم آسیب میرساند. البته علائم معمول، همان علائم ابتدایی مانند سرفه، تب و اختلالات تنفسی هستند، اما اکنون توضیحات بیشتری در رابطه با عوارض مغزی وجود دارد.
این متخصص مغز و اعصاب عنوان کرد: ویروس کووید 19 از طریق گیرندههای سلولی و با استفاده از پروتئین موجود در آنها بر مغز تأثیر میگذارد. این موضوع اختلالات عصبی متعددی را در فرد آلوده به ویروس رقم میزند که از دست رفتن حس بویایی و چشایی، نتیجه یکی از همین اختلالات عصبی است.
دکتر باقرزاده در ادامه گفت: ویروس کرونا حاوی پروتئینهایی است که میتوانند به سلولهای انسانی و حیوانی وارد شوند. گیرندههای سلولی به خوبی این پروتئینها را دریافت میکنند و در ادامه، تعاملاتی در بدن رخ میدهد.
وی افزود: افرادی که دارای فشار خون هستند، بیشتر از هر فرد دیگری ممکن است در پی ابتلا به ویروس کرونا، به عارضههای مغزی دچار شوند. ویروس کرونا قادر است از طریق گیرندههای سلولی که بهنام ACE2 شناخته میشود، به سلولهای عصبی مغز نیز ورود پیدا کند.
این پزشک متخصص در رابطه با این موضوع که ویروس کرونا تا چه اندازه در بهوجود آمدن سندرم گیلنباره، مننژیت و دیگر بیماریهای مغزی و عصبی نیز نقش دارد، گفت: در این رابطه هنوز موضوعی روشن نشده است. ما نمیتوانیم بر اساس چیزی که از لحاظ علمی کشف نشده، صحبت کنیم. شاید این عوارض، ارتباطی به کرونا نداشته باشد، اما اکنون همه احتمالات برای ویروس کرونا پررنگ است که ویروس کووید 19 میتواند به نورونهای مغزی آسیب رسانده و منتج به سکته مغزی شود.
دکتر باقرزاده بیان کرد: در رابطه با کرونا باید حساسیت بسیار زیادی را به خرج داد و هرگونه علائمی را جدی گرفت. اما این نباید به این معنا باشد که هر عارضهای، با کرونا اشتباه گرفته شود. فصل تابستان، فصلی است که در آن مشکلاتی همانند اسهال تشدید میشود که نباید با علائم کرونا اشتباه گرفته شوند، اما به هر حال هرگونه علامتی باید جدی گرفته شود.
وی گفت: کووید 19 در کشور ما در وضعیت بحرانی قرار دارد. این را میتوان از تعداد مراجعات به مراکز درمانی بهراحتی متوجه شد. الان مشکل اصلی، شیوع مجدد نیست، مشکل اصلی اینجاست که بسیاری از مردم نکات بهداشتی را رعایت نمیکنند. یا باور پیدا کردهاند که کرونا فروکش کرده یا اینکه دیگر خسته شدهاند.
این پزشک متخصص در پایان گفت: راه اصلی قطع شیوع، قرنطینه دوباره و رعایت فاصله اجتماعی است که بهنظر نمیرسد، بسترهای موجود در اجتماع برای چنین شرایطی، مجدداً آمادگی داشته باشد.
شناسه خبر 24526