سپهرغرب، گروه کافه کتاب: زهرا بلوچی به همراه جمعی از دانشجویان بلوچ تصمیم گرفته در آیندهای نزدیک در 100 روستای استان سیستان و بلوچستان برای کودکان و نوجوانان کتابخانه راهاندازی کند.
او در این مدت توانسته است یک کتابخانه عمومی اما خانگی در اتاق خانهشان راهاندازی کند و نزدیک به صد جلد کتاب با مشارکت دانشجویان، معلمان و همکلاسیهایش برای این کتابخانه تامین کند.شیوه امانت دادن کتابهای این کتابخانه خیلی سخت نیست از آنجایی که همه اهالی روستا همدیگر را میشناسند نیازی به عضوگیری نیست. او در اینباره به ایبنا گفت: یک دفتر دارم که اسامی افرادی که کتابها را میبرند، در آن مینویسم و وقتی هم آوردند، اسمشان را خط میزنم.
زهرا درباره شروع ایده راهاندازی کتابخانه گفت: یک روز مشغول خواندن کتابی با عنوان «محدودیت صفر» بودم؛ اثری از جو ویتالی و ایهالیاکالا هولن. در این کتاب گفته بود ممکن است اول، وسط یا آخر کتاب ایدهای به ذهنتان بیاید. من هم وقتی اواسط کتاب بودم این ایده به ذهنم آمد که به یک شکل متفاوت مطالعه را در میان مردم روستاهای مختلف که نمیتوانند کتاب داشته باشند، ترویج کنم.
وی با اشاره به هدف اولیهای که در ایده به ذهنش رسیده بود، توضیح داد: فرستادن کتاب به روستاهایی که علاقه به مطالعه در آنها وجود دارد اما بهخاطر محرومیت، دسترسی به کتاب ندارند، هدف اولیه من بود و با این دید جلو رفتم و کارم را شروع کردم. با جمعآوری کمکها، حدود سه میلیون تومان فراهم کردم و در کنار آن افراد زیادی هم برای ما کتاب ارسال کردند.
بلوچی با بیان اینکه راهاندازی کتابخانههای کوچک در روستاهای اطراف را به عنوان یک هدف جدی دنبال میکنم، افزود: با مبلغ اولیه و کتابهایی که به دستم رسیده بود، اولین کتابخانه را در روستای کشیک از توابع نیکشهر یعنی روستای پدری خودم با حدود 100 جلد کتاب راهاندازی کردم.
او درباره دیگر اقداماتی که انجام میدهد نیز گفت: روستای بعدی، روستای «تنک سرحه» بود که حدود چهل جلد کتاب برای آنجا فرستادم و سومین مکان هم روستای «دبگزان لاشار» بود که نوزده جلد کتاب برایشان ارسال کردم.
بلوچی درباره شیوه انجام کار هم توضیح داد: اول فعالان هر روستا را پیدا میکنیم؛ چراکه اگر در این زمینه افراد فعالی نباشند، کتابها خاک میخورند. به همین دلیل بیشتر فعالان ما دانشجو و معلمها هستند که با ما مشارکت دارند. امیدوارم بتوانم با کمک خیران و علاقهمندان به این کار در آینده نزدیک هم تعداد کتابهای هر کتابخانه را افزایش دهم و هم روستاهای بیشتری از نعمت کتابخانه بهرهمند شوند و فرهنگ کتابخوانی توسعه و رواج داشته باشد.
او در پایان گفت: کار ما یک کار دانشجویی است که ترویج کتاب و کتابخوانی را دنبال میکند و در تلاش است به افرادی که به خواندن و مطالعه علاقه دارند اما به دلایل مختلف به کتاب دسترسی ندارد کمک کند و خوب است اگر افرادی در این زمینه بتوانند به راهاندازی کتابخانهها کمک کنند.
زهرا بلوچی که آرزویش این است صدها کتابخانه در روستاهای استان سیستان و بلوچستان ایجاد کند، به همراه همکلاسی هایش یک صفحه اینستاگرامی با عنوان book__charity دارد و فعالیتها و آمال خود را در قالب این صفحهها دنبال میکند؛ آرزوهایی که با کمک خیران میتواند خیلی زود رنگ واقعیت به خود بگیرد.
شناسه خبر 33833