سپهرغرب، گروه خبر: مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان گفت: سد گاران مریوان به دنبال بارندگیهای بهاری اخیر بهطور کامل پُر شده و اکنون درحال سرریز است.
آرش آریانژاد روز دوشنبه اظهار کرد: حجم نرمال مخزن سد گاران 84.42 میلیون متر مکعب بوده که اکنون بهصورت کامل پُر شده و سرریز کرده است.
وی با اشاره به اینکه آبگیری سد گاران در سال 1392 انجام شده است، افزود: این سد با هدف تأمین آب کشاورزی منطقه مریوان و قزلچه سو به میزان 10 هزار و 450 هکتار و تأمین آب شرب و صنعتی شهرستان مریوان به میزان 20 میلیون متر مکعب احداث شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان یادآور شد: بارندگی استان از ابتدای سال آبی تاکنون حدود 281 میلیمتر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 28 کاهش داشته است.
آریانژاد میانگین بارندگیهای کردستان در بلندمدت را 344 میلیمتر اعلام و اضافه کرد: متوسط بارشهای استان در سال زارعی جاری نسبت به بلندمدت 18 درصد کاهش دارد.
سد گاران در 20 کیلومتری شمال شرقی شهر مریوان واقع شده و حجم مخزن این سد 100 میلیون متر مکعب، ارتفاع آن از پی 62 متر، طول تاج آن 504 متر و عرض تاج نیز هشت متر است.
کردستان استانی کوهستانی و اقلیم آن متأثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل 455 میلیمتر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود 800 میلیمتر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود 400 میلیمتر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به 500 میلی متر است.
از حوضههای آبریز اصلی استان کردستان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزلاوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانههای زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان 9 مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، دو دشت در غرب و دو مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشتهای قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزء دشتهای ممنوعه محسوب میشوند.
شناسه خبر 39139