معاون علمی و فناوری رئیسجمهور:
بودجه پژوهش صرف حقوق میشود
سپهرغرب، گروه ایران و جهان: معاون علمی و فناوری رئیسجمهور گفت: با اقتصاد نفتی، بیش از 90 درصد بودجه پژوهش کشور هزینه حقوق و دستمزد میشود.
سورنا ستاری روز گذشته در همایش معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد با تسلیت رحلت آیتالله هاشمیشاهرودی، عنوان کرد: ما در گذشته برخی جاها را اشتباهی پیچیدیم چراکه ساختار کلی اقتصاد کشور و محیط کسبوکار آلوده به پول نفت است.
وی افزود: در این محیط، کارآفرینان نمیتوانند فعالیت کنند و ما نیازمند فرهنگ عمومی هستیم که این نگاه اقتصاد نفتی را تغییر دهد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور خاطرنشان کرد: طی پنج سال گذشته سعی کردیم در معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری محیطی را برای فعالیت شرکتهای دانشبنیان ایجاد کنیم و اکنون این شرکتها در بورس حضور دارند و چند هزار میلیارد تومان ارزشگذاری میشوند.
ستاری تصریح کرد: طی دو ماه آینده حدود سه کارخانه نوآوری با همکاری بخش خصوصی در کشور راهاندازی خواهد شد.
وی با بیان اینکه 75 هزار میلیارد تومان از بودجه کشور به آموزش تعلق میگیرد، ادامه داد: این در حالی است که پول جزئی برای پژوهش در نظر گرفته میشود.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با بیان اینکه با فعالیتهای دولتی نمیتوان مشکلات صنعت و جامعه را حل کرد، اذعان کرد: برای حل مشکلات صنعت، اقدام به راهاندازی پژوهشگاهها و جذب هیئتعلمی در این مراکز کردیم اما اکنون بیش از 90 درصد بودجه پژوهش کشور صرف حقوق و دستمزد میشود.
ستاری با اشاره به اینکه در کشور نیازمند اکوسیستم جدید برای فعالیتهای نوآوری، کارآفرینی و استارتآپی هستیم، افزود: با این اقدامات در حال نابود کردن دانشجویان هستیم چراکه آمال و آرزوی آنها استخدام است و دانشگاهی که آلوده به نفت باشد، اینچنین خواهد شد.
وی اظهار کرد: پژوهشی که بخش خصوصی برای تأمین هزینههای آن ورود نکند محکوم به فنا است؛ بارها دیدهایم که در دانشگاهها و مراکز پژوهشی، آزمایشگاههای شیکی میسازیم اما سالی یکبار هم از دستگاههای این مراکز استفاده نمیکنیم.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور ابراز کرد: اگر بتوانیم شرایط لازم را ایجاد کنیم، قادر خواهیم بود از دانشآموختگان، دانشجویان و نخبگان کشور استفاده کنیم که در این راستا در معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری تلاش کرده و حدود یک هزار و 100 نفر از نخبگان ایرانی مقیم خارج از کشور را به ایران بازگرداندهایم و اکنون این افراد در فعالیتهای مختلف علمی و فناوری فعال هستند.
ستاری با بیان اینکه باید درصد قابل توجهی از درآمدهای دانشگاه آزاد از طریق فروش تکنولوژی تأمین شود، گفت: حرکت جدیدی در دانشگاه آزاد آغازشده و من میدانم که شکستن سنتهای قبلی بسیار سخت است و در اقتصاد نیز ما خیلی کتک خوردیم که به اینجا رسیدیم.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور عنوان کرد: اگر دانشگاه در جامعه حل شود و بخشی از مبلمان شهری باشد، آن زمان به موفقیت رسیدهایم.
وی تأکید کرد: هر امکاناتی که در معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری وجود داشته باشد در اختیار دانشگاه آزاد میگذاریم چراکه تجربه ثابت کرده دانشجویان این دانشگاه با توجه به اینکه هزینههای تحصیل خود را پرداخت میکنند افراد موفقتری بودهاند.
شناسه خبر 4102