رئیس امور شعب بانک ملی استان همدان خبر داد:
بیش از 9000 جوان همدانی در صف وام ازدواج
سپهرغرب، گروه خبر - شهره کرمی: رئیس امور شعب بانک ملی استان همدان با بیان اینکه درحال حاضر حدود 9 هزار و 500 فرد در صف انتظار برای دریافت تسهیلات ازدواج هستند، گفت: سه بانک ملی، ملت و صادرات در ارائه وام ازدواج به جوانان پیشرو بودهاند.
با توجه به اینکه فرهنگ و آداب جامعه نسبت به گذشته تغییر کرده و شرایط اقتصادی متفاوتتر شده است، جوانان برای تشکیل خانواده و ازدواج نیازمند حمایت بیشتری هستند.
دولت در این سالها با درنظر گرفتن وام ازدواج به کمک به زوجهای جوان آمده، بهطوری که درحال حاضر مبلغ وام ازدواج برای پسران زیر 25 سال و دختران زیر 23 سال هرکدام 150 میلیون تومان و برای بالای این سنین هرکدام 120 میلیون تومان تعیین شده است.
مدت بازپرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج 10 ساله و نرخ کارمزد آن چهار درصد و اقساط مربوطه 120 ماهه بوده و سررسید نخستین قسط و کارمزد آن، یک ماه پس از پرداخت تسهیلات مزبور است.
دریافت وام نیازمند ضامن بوده که فرآیند پیدا کردن ضامن مورد تأیید بانک نیز از دیگر سد راههای جوانان برای تشکیل خانواده است که شواهد بیانگر درخواست چند ضامن برای دریافت این وام بوده؛ با وجود اینکه قرار بود مشکل ضامن از سر راه جوانان برخیزد که همچنان به قوت خود باقی است.
با توجه به شرایطی که ذکر شد و درصورت موفقیت در کسب وام، هر زوج جوان باید بعد از 30 روز به دنبال پرداخت آن باشد؛ حال باید به این فکر کرد که با توجه به آمار بیکاری که دامنگیر همه بوده، آیا میتوان از آنها انتظار بازپرداخت بهموقع داشت یا خیر؟
با نبود ثبات اقتصادی در جامعه و تغییرات سریع اوضاع و وجود سایر هزینهها در زندگی جوانان مثل اجاره مسکن که اینروزها سر به فلک کشیده است و مالکان ساز خود را میزنند و روند تندی را در افزایش اجارهبها شاهدیم، این وام میتواند یک مسکن مقطعی باشد و زندگی زوجین را درگیر فرازونشیبهای جدی کند.
چندنرخه بودن وام ازدواج همچنین میتواند باعث تشویق کمسنها برای ازدواج باشد که این سیاست غیر کارشناسانه میتواند باعث بروز طلاق و مشکلات دیگر شود که نیازمند توجه و دقت است. از طرفی ازدواج در سنین پایین یا بهاصطلاح پدیده کودکهمسری، میتواند پیامدهای متعددی را در جامعه به دنبال داشته باشد.
حال با توجه به اهمیت ازدواج و راههای تسهیل آن، با رئیس امور شعب بانک ملی استان همدان درخصوص وضعیت وامهای ازدواج در استان گفتوگویی را ترتیب دادیم که در ادامه نتیجه را میخوانید:
رئیس امور شعب بانک ملی استان همدان با بیان اینکه استان همدان تا خردادماه امسال حدود 543 میلیارد تومان تسهیلات بانکی درخصوص ازدواج پرداخت کرده است، گفت: در سهماهه ابتدای امسال شبکه بانکی استان همدان مبلغ پنج هزار و 428 میلیارد ریال تسهیلات ازدواج پرداخت کرده است.
بانک ملی، ملت و صادرات در مقام نخست پرداخت تسهیلات ازدواج
محمد طوماسی با معرفی سه بانک که در این خصوص پیشرو بودهاند، افزود: در این روند سه بانک ملی، ملت و صادرات در مقام نخست پرداخت تسهیلات ازدواج و درحال حاضر حدود 9 هزار و 500 فرد در صف انتظار برای دریافت این تسهیلات هستند.
در سهماهه ابتدایی امسال 30 درصد کل تسهیلات پارسال پرداخت شد
طوماسی با اشاره به رشد خوب پرداخت تسهیلات در سهماهه ابتدایی امسال، اظهار کرد: در سال 1400 حدود 18 هزار و 800 میلیارد تومان پرداختی وام ازدواج بوده است که این اطلاعات آماری نشان میدهد در سهماهه نخست امسال تقریباً 30 درصد کل تسهیلات پارسال پرداخت از سوی بانکها وجود داشته است.
بانک مرکزی مشخصکننده سهمیه روزانه بانکها است
وی افزود: وامهای مذکور براساس منابع بانکها در بخش قرضالحسنه و تعداد متقاضیان برای هر بانک درنظر گرفته میشود. بانک مرکزی این سهمیه را مشخص میکند و مدیریت در این خصوص برعهده این بانک است و بهواقع روزانه این سهمیه از سوی بانک مرکزی برای سایر بانکها دیده میشود.
نبود اهرم نظارتی در بانکها برای جلوگیری از سلیقهگراییها
رئیس امور شعب بانک ملی استان همدان درخصوص جلوگیری از سلیقهگرایی در بانکها تصریح کرد: در استان شورای هماهنگی بانکها بهعنوان یک تشکله است که اهرم نظارتی و برخوردی ندارد و اجرایی نیست؛ مدیریت هر بانک یا واحدهای نظارتی آن پیگیر مشکلاتی مثل ضمانت هستند.
در پرداخت وام ازدواج سهل گرفته شده
طوماسی با اشاره به سهلگیری امور در تسهیلات ازدواج، گفت: درکل در رابطه با بحث تسهیلات ازدواج توصیه شده سهلترین شرایط را درنظر بگیرند و درخصوص دریافت ضامن وگواهیها حداقلها را مد نظر داشته باشند.
وی درخصوص شرایط ضامن اذعان کرد: ضامن باید تمکن مالیاش برای بانک مشخص باشد، زیرا با توجه به اینکه بازپرداخت 10 ساله شده است، ضامن باید تا 10 سال آینده پاسخگو بوده و امکان مراجعه به او باشد.
زوجها در زمان قانونی دریافت پیامک به بانک مراجعه کنند
طوماسی درخصوص افراد در صف انتظار اظهار کرد: مشکلی در پذیرش کسانی که در صف انتظار هستند، نیست و هر زمان بانک مرکزی امکان پذیرش را برای هر بانکی قرار دهد، پذیرش خواهند شد و در صف قرار گرفتهها به چند بخش تقسیم میشوند؛ تعدادی درحال تشکیل پرونده هستند و تعدادی بعد از ارسال پیامک از سوی بانک، در فرصت قانونی به بانک مراجعه نکردهاند.
کوتاهی بانکهای خصوصی در جذب قرضالحسنه و تحمیل بار وام ازدواج بر دوش بانکهای دولتی
وی با بیان اینکه برای تسریع در امور درتلاش هستیم، افزود: درحال حاضر تلاش داریم این میزان درصفماندگان را به حداقل برسانیم. متأسفانه برخی از بانکها مثل بانکهای خصوصی در جذب قرضالحسنه بهخوبی تکالیفشان را انجام نمیدهند و عملکرد مناسبی در خصوص پرداخت تسهیلات ازدواج نداشتهاند و بیشتر این بار بر دوش بانکهای دولتی است.
پرداخت بهموقع اقساط وام ازدواج، شانسی برای دریافت منتظران
طوماسی درخصوص دیرکرد وامهای ازدواج اذعان کرد: وام قرضالحسنه خیلی جریمه ندارد، اما باید اقساط بهموقع پرداخت شود؛ چون هرچه افراد متعهدتر باشند و بهموقع اقساط را پرداخت کنند، امکان پرداخت وام به سایر افراد در صف بهتر فراهم خواهد شد و پرداختها راحتتر خواهد بود.
حال با توجه به آنچه بیان شد، درخصوص ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان و بهخصوص تحصیلکردههای جوان که میتوانند باعث ارتقای کیفیت جامعه در همه حوزهها باشند، باید گفت لازم است علاوهبر کمک به تسهیل ازدواج، با اشتغالزایی موجب بازپسدهی بهموقع و چرخیدن شد.
دیگر راهکار کمک به جوانان درخصوص وام ازدواج تسهیل در موضوع ضامن است و اگر تعداد و شرایط ضامن بهبود یابد، افراد بهتر میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
شاید اگر بازپسدهی وامهای ازدواج که 10 ساله درنظر گرفته شده است مدتش طولانیتر درنظر گرفته شود، بهتر باشد؛ بهویژه در جامعه امروز با توجه به سایر هزینهها و افزایش اجاره خانهها و سایر مواردی که برای یک زندگی نیاز است که کمکی برای جوانان تازهازدواجکرده باشد.
کمک به تسهیل در امر ازدواج باید همهجانبه باشد و بر سر راه آن سختگیریهایی مثل ضامن نباشد، البته زوجها بعد از رد کردن این فرآیند سالهای متمادی باید به فکر بازپسدهی آن باشند که علاوهبر این وام، وامهای دیگری نیز مانند وام ودیعه مسکن یا کمکهزینه خرید مسکن و رشد بیحساب قیمتها هم باید درنظر گرفته شود.
شناسه خبر 57864