سپهرغرب، گروه متن زندگی: ذخیره شناختی به توانایی مغز برای مقاومت در برابر اثرات بیماریهایی مانند آلزایمر و عدم بروز علائم زوال عقل اشاره دارد.
«پاملا آلمیدا مزا»، نویسنده این مطالعه از دانشگاه کالج لندن، میگوید: «هرگز از کنجکاوی دست نکشید و چیز جدیدی یاد بگیرید یا سرگرمی جدیدی انتخاب کنید. فعال و دارای روابط اجتماعی بمانید، ورزش کنید، پیاده روی روزانه داشته باشید، با خانواده خود در تماس باشید و دیدار با دوستان خود را در اولویت قرار دهید.»
برای این مطالعه، محققان ژنها و عوامل سبک زندگی 1184 نفر را که در سال 1946 در بریتانیا متولد شدند، بررسی کردند. مردم در 8 سالگی و دوباره در 69 سالگی تستهای شناختی را انجام دادند.
همه افراد شرکتکننده در این مطالعه یک نمره ذخیره شناختی دریافت کردند که متشکل از سطح تحصیلات آنها در 26 سالگی، مشارکت در فعالیتهای تفریحی در 43 سالگی و شغل تا سن 53 سالگی بود. توانایی خواندن در سن 53 سالگی به عنوان معیار اضافی برای یادگیری کلی مادامالعمر مورد آزمایش قرار گرفت.
آزمون شناختی که افراد در سن 69 سالگی انجام دادند حداکثر نمره کل 100 بود و میانگین نمره برای این گروه 92 بود. این مطالعه نشان داد افرادی که تواناییهای شناختی بالاتر در دوران کودکی، امتیاز ذخیره شناختی بالاتر و توانایی خواندن پیشرفته داشتند، در آزمون شناختی در سن 69 سالگی بهتر عمل کردند.
افراد دارای سطح تحصیلات عالی نیز بهتر از همتایان خود که تحصیلات دانشگاهی نداشتند، عمل کردند. افرادی که در 6فعالیت اوقات فراغت یا بیشتر، مانند کلاسهای آموزش بزرگسالان، باشگاهها، کار داوطلبانه، فعالیتهای اجتماعی و باغبانی شرکت داشتند، نسبت به افرادی که در چهار یا کمتر فعالیتهای اوقات فراغت شرکت داشتند، امتیاز بیشتری کسب کردند.
علاوهبر این، آن دسته از شرکتکنندگانی که شغلی در سطح حرفهای یا متوسط داشتند، در سن 29 سالگی در آزمون شناختی نمرات بالاتری نسبت به افرادی که در موقعیتهای کمتر مهارت داشتند، کسب کردند.
شناسه خبر 58835