استاندار کردستان، ذکر نام روستای «پالنگان» هم ردیف با ۸ روستای کشور،در فهرست ثبت جهانی را نویدبخش رهیافت علمی برای توسعه گردشگری پایدار در استان عنوان و تصریح کرد: کردستان مینیاتوری از اکوتوریسم طبیعی، فرهنگی و صنایع دستی است.
اسماعیل زارعیکوشا استاندار کردستان با اعلام اینکه پالنگان تمام مولفههای ثبت جهانی را دارد؛ ابراز امیدواری کرد، نام پالنگان به عنوان گُزینه نخستِ مورد تایید در فهرست ثبت نهایی، سازمان جهانی گردشگری قرار گیرد.
وی با اشاره به فرایند ثبت جهانی پالنگان و اعلام نام روستای مورد تایید ثبت جهانی تا پایان ماه جاری، توضیح داد: جهانی شدن روندی چند شکلی است که وابستگی متقابل میان منطقههای جهان و جنبههای گوناگون زندگی اجتماعی را به وجود میآورد و این رخداد شیرین، تنها پدیدهای صرفا اقتصادی نیست؛ بلکه تمام جنبههای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی زندگی بشر را در بر میگیرد.
زارعیکوشا، شمار بینظیر مراسم هزار دف پالنگان را در آخرین جمعه فروردین ماه امسال، یادآور شد و گفت: در تعریف روستاهای دارای پتانسیل ثبت جهانی، وجود عینی و ملموس داراییهای فرهنگی و طبیعی در شاخص ضرایب روستای مقصد گردشگری با عنوان ثبت جهانی اهمیت دارد که پالنگان خاستگاه بالقوه این داراییهای خدادادی است.
وی احساس پایداری اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی را از مزیتهای ثبت جهانی روستاها، برشمرد و عنوان کردکه صنعت گردشگری یکی از مهمترین محورهای توسعه است و رشد آن موجبات تحقق هدف توسعه خواهد شد.
استاندار کردستان توضیح داد: با ثبت جهانی و تبدیل شدن روستاها به روستای گردشگرپذیر، بخش مهمی از درآمد ساکنان از طریق گردشگری تامین و این امر موجب میشود زمانی که گردشگر به نقطهای ورود کند، دستگاههای متولی نیز به ساماندهی روستا و اجرای طرح هادی و توجه به بافت آن روستا ترغیب شوند تا از ظرفیت گردشگری به وجود آمده بهدرستی استفاده شود و در نهایت این قضیه، توسعه دوجانبه را نیز بهتدریج به دنبال خواهد داشت.
وی به شناسایی ظرفیتها وپتانسیلهای استان از طریق مطالعات کارشناسی در حوزههای مختلف باستانشناسی، مردمشناسی، معماری، تاریخ، تمدن، علوم طبیعی و جغرافیای طبیعی نیز تاکید کرد و افزود که شناسایی و ثبت ملی آداب، رسوم و فرهنگ کهن روستاهای منطقه به عنوان آثار میراث ناملموس نیز از چشم انداز برنامههای دولت در کردستان به شمار میرود.
شناسه خبر 81917