مدیرکل میراث فرهنگی استان:
زنجیره ارزش 3 رشته صنایعدستی در کرمانشاه تکمیل میشود
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از برنامهریزی برای تکمیل زنجیره ارزش سه رشته گلیم، میناکاری و چوب در استان خبرداد و گفت: اقدامات لازم برای تکمیل زنجیره ارزش گلیم آغاز شده است.
داریوش فرمانی، روز هشتم آبان در مراسم افتتاح چهاردهمین نمایشگاه سراسری صنایعدستی و هنرهای سنتی استان کرمانشاه، با اشاره به سه رویکرد میراث فرهنگی استان در حوزه صنایعدستی، اظهار کرد: تکمیل زنجیره ارزش، ترویج صنایعدستی و حمایت از تولید رویکردهای مهمی است که در این حوزه در پیش گرفتهایم.
وی افزود: خوشبختانه به واسطه قدمت و پیشینه صنایع دستی در کرمانشاه، تاکنون هرسین در رشته گلیم، دالاهو در رشته تنبور و نودشه در رشته گیوه به عنوان شهرهای ملی و روستای فش به عنوان دهکده سازهای ملی به ثبت رسیدهاند.
فرمانی در ادامه به برنامهریزی برای تکمیل زنجیره ارزش تعدادی از رشتههای صنایعدستی استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر اقدامات لازم برای تکمیل زنجیره ارزش گلیم را آغاز کردهایم.
وی یادآور شد: با توجه به رشد خوب و وجود هنرمندان سرآمد در دو رشته میناکاری و چوب در استان، مقدمات تکمیل زنجیره ارزش این دو رشته نیز در دستورکار قرار گرفته است.
وی به فعالیتهایی که در حوزه آموزش صنایع دستی در استان انجام شده هم اشاره و عنوان کرد: طی حدود دو سال گذشته به بیش از 500 نفر در سطح استان آموزشهای رایگان صنایع دستی ارائه کردهایم.
فرمانی با بیان اینکه استقبال از آموزش رشتههای صنایع دستی در کرمانشاه بالاست، افزود: اگر اعتبارات لازم در این حوزه تخصیص پیدا کند، میتوانیم علاوه بر شهرها، در سطح دهستانها و روستاها نیز آموزشها را برگزار کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی استان خاطرنشان کرد: به منظور اینکه آموزشهایی که به علاقمندان میدهیم کاربردی شود، به فراگیران حین آموزش صنایعدستی، نحوه انجام بستهبندی، تبلیغات، بازاریابی و فروش را نیز با بکارگیری اساتید مجرب این حوزه آموزش میدهیم.
وی به حمایتهای صورت گرفته از تولیدات صنایعدستی در استان هم اشاره کرد و گفت: سال گذشته در حوزه مشاغل خانگی (صنایع دستی) 48 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردیم که منجر به ایجاد اشتغال برای حدود 480 نفر شد.
وی یادآورشد: در حال حاضر حدود هزار نفر دیگر متقاضی دریافت تسهیلات داریم که حدود 500 نفر را به بانکها معرفی کردهایم.
فرمانی تاکید کرد: در طول 18 ماه گذشته حدود هزار نفر از هنرمندان صنایع دستی استان را بیمه تامین اجتماعی کردهایم.
به گفته این مسئول، هنرمندان صنایعدستی استان در بحث بیمه تامین اجتماعی و تسهیلات بانکی به حمایت دولت نیاز دارند.
چهاردهمین نمایشگاه صنایع دستی و هنرهای سنتی استان کرمانشاه با حضور 220 هنرمند صنایعدستی از سراسر کشور از دیروز(هفتم آبان) در محل دائمی نمایشگاههای کرمانشاه آغاز بهکار کرده و به مدت پنج روز دایر است.
شناسه خبر 88100