شناسه خبر:88129
1403/8/9 17:13:00

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان گفت: براساس آخرین آمار شمار فعالان و هنرمندان صنایع دستی در استان به 46 هزار نفر رسیده که در 86 رشته فعالیت می‌کنند.


«محمدرضا خلجی» روز چهارشنبه در بازدید از کارگاه‌های مبلمان منبت ملایر اظهار کرد: سفال و سرامیک، منبت و معرق چوب، رودوزی‌ها، تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، زیورآلات سنتی، گلیم و چرم از عمده هنرهای دستی همدان به شمار می‌رود.
وی گفت: استان همدان در سی و هفتمین دوره نمایشگاه ملی صنایع دستی تهران که از 23 تا 26 آبان‌ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد، شرکت می‌کند.
این مسوول اظهار کرد: در سالن هشت نمایشگاه بین‌المللی تهران 239 مترمربع فضا برای غرفه استان همدان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: بخش اعظم این فضا به متراژ 120 مترمربع مربوط به شهرستان ملایر است که برای استقرار صنایع دستی منبت، مُرواربافی (برند روستای ملی داویجان)، قلم‌زنی روی مس و ساخت سازهای سنتی و دیگر رشته‌ها فضاهایی در نظر گرفته شده است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی همدان ادامه داد: به منظور حضور شهر جهانی مبلمان منبت، امروز بازدیدها و هماهنگی‌های لازم با شهرداری و اداره میراث فرهنگی ملایر انجام شد تا مثل همیشه حضوری موفق در این نمایشگاه داشته باشیم.
فعالیت 20 رشته صنایع دستی در ملایر
شهردار ملایر نیز با بیان اینکه ارتقای هنر منبت برای ما بسیار حائز اهمیت است، افزود: نیاز است از اساتید، هنرمندان و پیشکسوتان این شهرستان در نمایشگاه ملی صنایع دستی دعوت کرد.
«مجید فرجی» بیان کرد: به طور قطع اساتید و پیشکسوتان با حضور خود در این نمایشگاه، با سایر هنرمندان شرکت کننده در این رویداد ارتباط و تبادل نظر دارند که در پیشرفت آنها بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
وی با بیان اینکه در این رویداد حضور خواهیم داشت و برای معرفی هر چه بیشتر ظرفیت‌ها و توانمندی‌های این شهرستان در حوزه گردشگری و صنایع دستی تلاش می‌کنیم، ادامه داد: ملایر به واسطه داشتن 2 برند جهانی و وجود ظرفیت‌های گردشگری و توریستی همچون مجموعه مینی‌وُرلد، سالانه میزبان شمار زیادی از مسافران و گردشگران از نقاط مختلف کشور است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر نیز گفت: بیش از 25 درصد هنرمندان صنایع دستی استان همدان در 20 رشته صنایع دستی ملایر مشغول به فعالیت هستند.
«ابراهیم جلیلی» با بیان اینکه هم اینک از 45 هزار شاغل در بخش صنایع دستی استان، 12 هزار و 300 نفر به طور مستقیم در این شهرستان در بخش صنایع دستی فعالند، اظهار کرد: صنایع دستی 15.5 درصد از اشتغال شهرستان ملایر را به خود اختصاص داده است.

شناسه خبر 88129