شناسه خبر:90444
1403/10/10 19:42:00
فرمانده انتظامی استان همدان خبر داد:

کاهش تخلفات ترافیکی با اجرای طرح بازرسان نامحسوس

فرمانده انتظامی استان همدان گفت:اجرای طرح بازرسان نامحسوس با کمک فعالان در آموزش و پرورش و حلال احمر به کاهش تخلفات ترافیکی منجر خواهد شد.


سردار سلمان امیری در همایش آموزشی توجیهی بازرسان کنترل نامحسوس ترافیک صبح روز دوشنبه در سالن همایش‌های غدیر علوم پزشکی برگزار شد با بیان اینکه در جوامع امروزی با توجه به افزایش ترددهای درون و برون‌شهری و به دنبال آن افزایش تعداد خودروها یکی از مشکلات جامعه ما افزایش نگران‌کننده تعداد تصادفات است گفت: از ابتدای سال در محورهای استان قریب به 250 فوتی بر اثر تصادف داشته‌ایم که این موضوع چندین خانواده را درگیر می‌کند.
وی با اشاره به اینکه این افراد سرمایه‌های اجتماعی ما هستند که از دست می‌دهیم، اظهار کرد:همچنین تعداد زیادی از هموطنان ما بر اثر تخلفات راهنمایی و رانندگی مصدوم می‌شوند که برخی از آن‌ها شدید بوده و حتی موجب قطع نخاع افراد می‌شود.
فرمانده انتظامی استان همدان با بیان اینکه افزایش تصادفات حتی باعث نگرانی بیمه‌ها نیز شده است، تصریح کرد: برخی از مصدومیت‌هایی که در اثر تصادفات اتفاق می‌افتد، پرداخت دیه آن بیش از دیه فوتی است.
وی خاطرنشان کرد: همه این موارد حاصل این امر است که برخی از رانندگان حاضر به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی نیستند.
امیری در ادامه با اشاره به اینکه امسال به کمک همکاران ما و تقویت زیرساخت‌ها، شاهد کاهش تصادفات در استان بودیم، ابراز کرد: سال گذشته رتبه اول کشور را در کاهش تصادفات کسب کردیم و امسال نیز شاهد کاهش 36نفر در تصادفات فوتی نسبت به سال قبل هستیم.
امیری با تاکید بر اینکه نباید این موضوعات برای ما عادی شود، گفت: در بسیاری از کشورهای ضمن سختگیری در اعمال قوانین راهنمایی و رانندگی مشوق‌هایی نیز برای افرادی که مقررات را رعایت کرده و افرادی که در این زمینه به پلیس کمک می‌کنند در نظر گرفته شده که این امر در کاهش سوانح رانندگی تاثیر بسزایی داشته است.
وی با اشاره به اینکه در فرهنگ دینی ما تخلف از قوانین راهنمایی و رانندگی حق‌الناس است، خاطرنشان کرد: تخطی از قوانین جان سایر افراد جامعه را نیز به خطر می‌اندازند.
فرمانده انتظامی استان همدان با اشاره به هدف از برگزاری مراسم گفت: امروز می‌خواهیم از مشارکت شما برای ثبت و اعلام تخلفات رانندگی در سطح استان و کشور بهره‌ببریم.
امیری افزود: با آموزشی که شما معتمدان برای ثبت تخلفات در سامانه «پلیس من» می‌بینید تخلفاتی که در جاده‌ها و یا معابر رخ می‌دهد از طریق شما به پلیس ناجا ارائه و سپس متخلفین اعمال قانون می‌شوند.
امیری با تاکید بر اینکه پلیس توان حضور در جای جای کشور را ندارد،اظهار کرد: هیچ کشوری این امکان را ندارد تا در همه محورهای خود دوربین نصب کند.
وی با اشاره تجهیز بسیاری از جاده‌های استان به دوربین کنترل ترافیک و ثبت تخلف ادامه داد: ما به لحاظ به‌کارگیری تعداد دوربین در محورهای استان در وضعیت خوبی هستیم که باعث کاهش تصادفات شده است.
فرمانده انتظامی استان همدان با اشاره به اینکه هدف ما ارتقای فرهنگ ترافیکی با کمک شماست، گفت: بیشتر حاضران در این جلسه از آموزش و پرورش و هلال احمر هستند، که پیشتر نیز در امر فرهنگ‌سازی در حوزه‌های مختلف پیشتاز بوده‌اند و امید است با کمک شما این قانون‌مندی را در سطح جامعه نهادینه کنیم.
سردار امیری در پایان تصریح کرد: پذیرش بخشی از این مسئولیت از سوی شما به پلیس کمک زیادی خواهد کرد و امید است با بسیج عمومی مردم بتوان به کاهش تخلفات راهنمایی و رانندگی کمک و بخشی از معضلات ما در این حوزه رفع شود.
*رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی تعداد قابل توجهی از فوتی‌های ناشی از تصادفات را می‌کاهد
در ادامه رئیس پلیس راه استان همدان با بیان اینکه براساس تحلیل‌های انجام‌شده از آمار، امروزه دومین عامل مرگ و میر بعد از بیماری‌هایی مثل سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی عامل تصادفات است، گفت: درکشور روزانه 54تا 60 نفر جان خود را بر اثر تصادفات از دست می‌دهند.
علی فکری با اشاره به اینکه اهمیت تصادفات بیشتر از بیماری‌هاست گفت: در تصادفات سن جان باختگان جوان کمتر از 40 سال و اغلب از نیروی‌های کارآمد جامعه هستند.
وی ادامه داد: بیماری‌ها دوره‌ای هستند و بعد از مدتی اثرگذاری آن‌ها مانند کرونا کاهش می‌یابد اما متاسفانه آمار در تصادفات به صورت پایدار و مستمر ادامه دارد.
فکری با بیان اینکه از 250نفر فوتی در تصادفات که ابتدای امسال شاهد بوده‌ایم 190 نفر مرد و 60 نفر زن بوده‌اند، ابراز کرد:حدود 140 نفر از جمعیت متوفیان را مردان متاهل تشکیل می‌دهند‌.
رئیس پلیس راه استان همدان ادامه داد: این آمار بیانگر این است که 140 خانواده در اثر تصادف بدون سرپرست شده‌اند که معضلات زیادی را برای خانواده‌ها ایجاد می‌کند و بعضاً خانواده به فقر مطلق می‌رسد.
فکری با اشاره به دیگر معضلاتی که عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و به دنبال آن تصادفات ایجاد می‌کنند، گفت: از طرفی نقص عضو و معلولیت ایجاد‌شده نیز در تصادفات آسیب جدی به بدنه اجتماع وارد می‌کند.
وی افزود: بنابه‌بر برنامه توسعه هفتم باید آمار تصادفات کاهش می‌یافت، اما متاسفانه 32 دستگاهی که باید در این جهت به ماموریت‌های خود عمل کنند پای کار نیامده‌اند.
رئیس پلیس راه استان همدان با تاکید بر اینکه سالانه 21هزار کشته ترافیکی در کشور داریم، گفت: علاوه بر عدم توجه به قانون، خودروهای بی‌کیفیتی که خودروسازان تولید می‌کنند مهمترین چالش ما هستند.
فکری با اشاره به اینکه قوانین ما در برخورد با متخلفان راهنمایی و رانندگی نیازمند سخت‌گیری بیشتر است، اظهار کرد: باید با افرادی که آرامش مردم را بر هم می‌زنند برخورد جدی شود.
وی طول جاده‌های استان همدان را 6هزار کیلومتر اعلام کرد وافزود: تعداد نیروهای ما پاسخگوی کنترل این وسعت نیست، لذا از افراد مورد وثوق برای برخورد با تخلفات استفاده خواهد شد.
رئیس پلیس راه استان همدان افزود: اگر عامل انسانی قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کند تعداد قابل توجهی از فوتی‌ها کاهش خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه اسرار افرادی که در طرح بازرسان نامحسوس با ما همکاری دارند به صورت محرمانه در اپلیکیشن «پلیس من» نزد ما خواهد ماند، اظهار کرد:کارت بازرس نامحسوس پلیس برای این افراد صادر خواهد شد و در سراسر کشور قادر به اعمال قانون خواهند بود.
فکری در پایان با اشاره به اینکه امید است با کمک این طرح همانند همیاران پلیس که پیشتر برگزار شده، بتوان آمار تصادفات را کاهش داد، افزود: آموزش‌های لازم برای افراد زیر مجموعه از طریق ایتا در اختیار افراد قرار خواهد گرفت.

شناسه خبر 90444