دالاهو با بیش از 35 هزار نفر جمعیت ساکن در سه شهر و 140 روستا تنها شهرستان فاقد بیمارستان استان کرمانشاه است و این در حالیست که مرکز بستری درمان آن نیز که خدمات بهداشتی - درمانی به مردم ارائه میکرد در جریان زلزله سال 96 آسیب دید و تاکنون بازسازی نشده و مردم برای امورات درمانی خود مجبورند به شهرستانهای اطراف مراجعه کنند.
آنچنان که «مسعود محنتی» فرماندار دالاهو اعلام کرد؛ مرکز بستر درمان شهر کرندغرب مرکز شهرستان دالاهو بعد از زلزله آسیب دید و تاکنون نیز بازسازی نشده است و دلیل آن هم اختلافات فنی بین اداره کل راه و شهرسازی و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه است.
به گفته فرماندار موضوع مرکز بستر درمان شهر کرندغرب تاکنون چند بار در شورای فنی استان با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه مطرح شده و راه و شهرسازی میگوید چون سازههای این مرکز آسیب دیده باید تخریب و از نو ساخته شود اما فعلا همانطور باقی مانده و عملیات اجرایی در این مرکز انجام نشده است.
فرماندار دالاهو همچنین مطرح کرد که این شهرستان بیمارستان ندارد و مرکز بستر درمان آن نیز تنها در حد یک درمانگاه و انجام کارهای اورژانسی که کفاف جمعیت یک روستا را بدهد به مردم خدمات بهداشتی درمانی ارائه میدهد و چون بخش بستری آن تعطیل است؛ مردم مجبورند برای انجام امورات درمانی خود به شهرهای سرپل ذهاب، اسلام آباد غرب و کرمانشاه مراجعه کنند.
محنتی به این موضوع نیز اشاره کرد که چون مرکز بهداشتی درمانی در دالاهو نداریم هیچ زاد و ولد و زایمانی نیز در این شهرستان ثبت نشده و به این دلیل رشد جمعیت آن منفی است.
وی گفت: باتوجه به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر جوانی جمعیت میطلبد که هر چه سریعتر مرکز بستر درمان دالاهو تعیین تکلیف و بازسازی شود تا بیش از این مردم برای امورات بهداشتی و درمانی با مشکل روبرو نشوند.
رفع مشکلات درمانی مردم با استقرار بیمارستان سیار برکت
فرماندار دالاهو در ادامه سخنانش گفت: نبود مرکز بهداشتی درمانی در دالاهو را از طریق استقرار بیمارستان سیار برکت تاحدودی جبران کردیم به گونهای که آبانماه امسال و با استقرار این بیمارستان در منطقه کمبرخوردار گهواره بیش از 14 هزار نفر ویزیت شدند و 100 مورد عمل جراحی نیز انجام گرفت.
محنتی از مسئولان ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد برکت کشور و استان کرمانشاه قدردانی کرد و افزود: چون دالاهو امکانات بهداشتی درمانی نداشت نیاز بود در این شهرستان بیمارستان سیار مستقر شود که رضایتمندی مردم را نیز به دنبال داشت.
به گفته او تمام مردم شهرستان دالاهو مراجعاتی به این بیمارستان داشتند و امورات مربوط به سونوگرافی، چشم پزشکی، شنوایی سنجی و قلب و عروق انجام شد.
راه و شهرسازی مجری بازسازی مرکز بستر درمان دالاهو است
«صادق کریمی» معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز در تماس خبرنگار ایرنا در ارتباط با وضعیت مرکز بستر درمان شهرستان دالاهو گفت: مرکز بستردرمان دالاهو در زلزله سال 96 آسیب دید و نیاز به مقاومسازی دارد و این موضوع را چندین بار در شورای فنی استان مطرح کردیم و در نهایت مصوب شد که دستگاه مجری که ساخت آن را بر عهده داشته یعنی راه و شهرسازی امورات مربوط به بازسازی و مقاوم سازی این مرکز را انجام دهد.
کریمی همچنین افزود: هزینه مقاومسازی این مرکز براساس آنچه که در شورای فنی استان مطرح شد حدود 30 میلیارد تومان است و آخرین تصمیم این شورا نیز این بود که راه و شهرسازی آن را انجام دهد و تامین اعتبار کند.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین توضیح داد که از محل اعتبارات زلزله 2 میلیارد تومان برای بازسازی مرکز بستر درمان دالاهو در اختیار دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه قرار داده شده که در صورت شروع به کار بازسازی این مرکز این مبلغ در اختیار دستگاه مجری قرار خواهد گرفت.
بیمارستان دالاهو 200 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
کریمی در مورد بیمارستان دالاهو نیز توضیح داد که ساخت فاز اول بیمارستان دالاهو که شامل اسکلت بندی است به اتمام رسیده و برای اجرای فازهای بعدی آن حدود 200 میلیارد تومان دیگر مورد نیاز است تا بیمارستان تکمیل شود.
وی با بیان اینکه با احداث بیمارستان دالاهو همه شهرستانهای استان کرمانشاه صاحب بیمارستان میشوند؛ بیان کرد: اگر اعتبارات پروژههای عمرانی بهنگام تزریق شود، کمتر مشمول تورم و گرانی مصالح، تجهیزات و لوازم میشویم و سر موعد مقرر پروژهها به بهره برداری میرسد.
او تصریح کرد که ساخت بیمارستان دالاهو توسط دانشگاه علوم پزشکی انجام میشود و منتظر تخصیص اعتبار مورد نیاز هستیم.
اعتباری به راه و شهرسازی تاکنون ابلاغ نشده است
«واحد امیری» معاون مهندسی ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان کرمانشاه با تایید اینکه راه و شهرسازی به عنوان دستگاه مجری باید مرکز بستر درمان شهرکرند غرب دالاهو را بازسازی کند، گفت: برای بازسازی این مرکز باید اعتبار مورد نیاز از طریق سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه به راه و شهرسازی ابلاغ شود که تاکنون انجام نشده است.
امیری مبلغ مورد نیاز برای بازسازی این مرکز را براساس برآورد سال گذشته حدود 30 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: بر اساس مصوبه شورای فنی دیوارهای ساختمان مرکز بستر درمان کرندغرب براثر زلزله سال 96 آسیب دیده و باید از نو ساخته شود و به تبع آن تاسیسات آن نیز نیاز به بازسازی دارد.
وی با بیان اینکه مراکز درمانی و بیمارستانی به دلیل مراجعه مردم، حساسیت بالایی دارد، گفت: این مراکز باید محکم و مقاوم ساخته شود و از این رو در شورای فنی تصویب شده که بازسازی و مقاوم سازی این مرکز با کیفیت و اصولی و براساس آیین نامه انجام شود.
شناسه خبر 90856