سپهرغرب، گروه سلامت: خرما مملو از مواد معدنی، ویتامینها و مواد مغذی گیاهی مفید برای سلامتی است که میتواند یک وعده غذایی ایدهآل بهویژه برای باز کردن افطار باشد. خرما همچنین حاوی مس، آهن، پتاسیم، منیزیم، منگنز، تعدادی از ویتامینهای B ازجمله ویتامین B6 پیریدوکسین، نیاسین، اسید پانتوتنیک و ریبوفلاوین است.
از سوی دیگر خرما حاوی مقادیر خوبی از ویتامینهای A و K و کاروتنها، لوتئین و زاکسانتین است، خرما همچنین سرشار از فیبر بوده که برای دفع سموم بدن به روشی راحت و مؤثر، بسیار مفید است.
خرما بهعلت داشتن منیزیم، انرژی عضلانی بدن را تقویت میکند و نیروی عمومی بدن را افزایش میدهد و بهعلت داشتن فسفر و منیزیم، موجب تقویت حافظه میشود.
روزی سه عدد خرما مصرف کنید
مطالعات زیادی در مورد فواید سلامتی افرادی که خرما مصرف میکنند، انجام شده است. یک مطالعه که در سال 2003 در این زمینه انجام و در مجله بینالمللی Food, Sciences and Nutrition منتشر شد، نشان میدهد که خرما یک غذای کاملاً ایدهآل است که طیف وسیعی از مواد مغذی اساسی را برای بدن تأمین کرده و بالقوه فواید سلامتی زیادی دارد.
در نتیجهگیری این مطالعه آمده که خرما حاوی حداقل 15 ماده معدنی ازجمله سلنیوم (Selenium) است؛ سلنیوم عنصری بوده که اکنون بسیاری از محققان معتقدند یک ماده ضد سرطان قوی و تقویتکننده سیستم ایمنی است.
این مطالعه همچنین نشان داد که خرما حاوی 23 نوع اسید آمینه و برخی اسیدهای چرب اشباعنشده بسیار خوب مانند اسید پالمیتولیک، اولئیک، لینولیک و لینولنیک است.
باید توجه کرد که برای بهرهمندی از فواید خرما، لازم نیست یک تُن از آن مصرف کرد، بلکه تنها با مصرف سه عدد خرما در روز، میتوان از نتایج بسیار شگفتانگیز آن بهره برد.
تأمین سریع انرژی در بدن
مصرف خرما میتواند روشی سالم و مؤثر برای تقویت سریع انرژی در بدن باشد؛ بنابراین زمانی که احساس کمبود انرژی میکنید، میتوانید بهجای مصرف نوشیدنیهای انرژیزا، تنها خرما مصرف کنید؛ بهعلاوه جویدن خرما موجب کالریسوزی و درنتیجه هوشیارتر شدن فرد میشود.
از سوی دیگر فیبرهای غذایی موجود در خرما باعث میشوند که انرژی حاصل از مصرف آن برای مدت طولانیتری در بدن بماند و از بروز احساس ضعف و گرسنگی که بعد مصرف سایر شیرینیها بهوجود میآید، پیشگیری شود.
تقویت دستگاه گوارش
خرما بهویژه مملو از فیبر است. فیبرهای محلول در خرما به دفع آب از دستگاه گوارش و درنتیجه درمان یبوست کمک میکنند؛ از طرف دیگر خرما با کمک به ایجاد تعادل در دستگاه گوارش، برای درمان اسهال نیز مفید است.
مصرف روزی چند عدد خرما روشی سریع و مؤثر برای رفع هرگونه ناراحتی روده است، زیرا به تقویت باکتریهای خوب در دستگاه گوارش کمک میکند.
تقویت سیستم ایمنی بدن و استخوانها
همانطور که گفته شد، خرما مملو از منیزیم، مس، منگنز و سلنیوم است و مطالعات نشان میدهند که سلنیوم به اندازه زیادی به پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک میکند.
خرما همچنین یک ماده غذایی فوقالعاده برای تقویت استخوانها و مقابله با بیماریهایی مانند پوکی استخوان بوده، مصرف خرما بهویژه با افزایش سن که استخوانها بهتدریج ضعیف میشوند، مفید است.
کمک به توازن سطح آهن در کمخونی
کمخونی گستردهتر از چیزی است که تصور میشود و معمولاً نتیجه مستقیم رژیم غذایی غربی بوده، خرما مملو از آهن است و به همین ترتیب یک منبع غذایی عالی برای کمک به تعادل سطح آهن در بیماران مبتلا به کمخونی و درنهایت افزایش انرژی و قدرت کلی بدن آنها است.
حفظ سلامت قلب
شواهد زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه خرما برای سلامت قلب مفید است، بهویژه اگر خرما را یک شب خیس کنید و سپس آنها را خرد کنید و صبح بهصورت ناشتا مصرف کنید.
مقادیر بالای پتاسیم برای قلب بسیار خوب است و مطالعات نشان دادهاند که به کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی و سایر بیماریهای مرتبط با قلب، کمک میکند.
همچنین این میوه شیرین قهوهای کمک فوقالعادهای به کاهش LDLکلسترول بد میکند؛ به گفته پزشکان LDL عامل عمده ابتلا به مسائل قلبی ازجمله حملات قلبی و سکته مغزی است.
تسکین حساسیتها
خرما همچنین حاوی مقادیر زیادی «گوگرد آلی» بوده که مشخص شده برای کاهش واکنشهای آلرژیک مفید است.
براساس مطالعهای که در سال 2002 میلادی انجام شد، ترکیبات گوگرد آلی میتوانند به کاهش تعداد و شدت علائم SAR رینیت آلرژیک فصلی کمک کنند.
در هنگام خرید خرما همواره به دنبال خرماهای تازه، چاق و با پوست نرم باشید. هرگز خرماهایی را که بوی بد و ترشیدگی میدهند، انتخاب نکنید.
خرمای خشک را میتوانید برای مدت یک سال در یخچال و خرمای تازه را میتوانید در ظروف دربسته برای مدت هشت ماه در فریزر نگهداری کنید.
شناسه خبر 20533