دادستان همدان:
برای اجراییشدن مصوبات کرونا اقدام جدی لازم است
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان همدان با تاکید بر اینکه برای اجرایی شدن مصوبات کرونا باید اقدام جدی صورت گیرد گفت: برخی از مصوبات این ستاد در زمینه محدودیتهای کرونایی اجرایی نشد.
حسن خانجانی روز شنبه در ستاد استانی کرونا اظهار کرد: در حالیکه طبق مصوبه ستاد کرونا باید کافه، قهوهخانه و رستوران و سایر مراکز مشابه تعطیل می شد اما آنها به راحتی فعالیت داشتند.
وی با بیان اینکه تصمیم میگیریم اما اجرا نمیشود افزود: با وجود فشارهای مجموعه قضایی اما کاری از پیش نرفت بنابراین باید برای اجرایی شدن مصوبات کرونا اقدام جدی کرد.
دادستان همدان ادامه داد: در حالیکه مدارس تعطیل هستند اما در هر مدرسه شاهد ۱۵ تا ۲۰ تن از عوامل اجرایی هستیم در حالیکه با سه کارمند هم میتوان کارها را انجام داد.
بازرس ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان همدان در این جلسه گفت: به منظور پیشگیری از شیوع کرونا با همکاری دادستانی و نیروی انتظامی ۱۰۳ مراسم عروسی در این استان مدیریت شد.
سردار مهدی فرجی در اینباره اظهار کرد: گزارش برگزاری ۱۳۰ مراسم عروسی توسط مردم، حوزه صیانت به بازرسی ستاد کرونا ارسال شد که با هماهنگی نهادهای مسوول ۱۰۳ مراسم مدیریت شد.
جانشین فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان اضافه کرد: برخی به بهانه برگزاری مراسم در فضای باز اقدام به برپا کردن چادر یا همان خیمه کرده بودند که اقدامهای لازم در مواجهه با این مسائل نیز صورت گرفت.
سردار فرجی با بیان اینکه مشکلات آرامستان به ویژه باغ بهشت همدان بسیار جدی است بیان کرد: نبود نیرو برای غسل میت افراد کرونایی یکی از مشکلات کنونی باغ بهشت این شهر است که منجر به ازدحام بستگان متوفی در آرامستان شده است.
وی اظهار داشت: گندزدایی و ضدعفونی سه شهرستان نهاوند، تویسرکان و رزن در دستور کار است و یگان انصار سپاه همدان با استفاده از امکانات موجود اقدام به ضدعفونی شهر نهاوند و روستاهای معرفی شده از سوی علوم پزشکی کرد.
وی با بیان اینکه ضدعفونی شهرها بار روانی موثر و زیادی در مردم برای رعایت پروتکل های بهداشتی دارد اضافه کرد: برای ضدعفونی معابر و اماکن ۲ شهرستان رزن و تویسرکان نیازمند همراهی فرماندار در تامین تجهیزات مورد نیاز گندزدایی هستیم.
بازرس ستاد مدیریت بیماری کرونا در استان همدان گفت: مجاورت و نزدیکی شهرستان رزن و شهرستان جدیدالتاسیس درگزین و فعال بودن صنوف درگزین با وجود بسته بودن و تعطیل شدن برخی فعالیت در رزن مشکلاتی به همراه داشته است.
سردار فرجی ادامه داد: ستاد کمکهای مومنانه فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون کارهای خوبی توسط این ستاد صورت گرفته است همچنین طرح بیماریابی به دنبال انعقاد تفاهمنامهای بین سپاه و علوم پزشکی صورت میگیرد.
وی بیان کرد: به دنبال رایزنی های صورت گرفته با امیر سرتیپ شاکرمی فرمانده تیپ ۳۱۶ زرهی همدان مقرر شد از خودروهای این نیرو برای ضدعفونی و گندزدایی معابر شهری و روستایی استفاده شود.
جانشین فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان بانکها و شهرداری را یکی از اماکن شلوغ دانست و گفت: با توجه به افزایش ساخت و سازها میزان مراجعه به نواحی چهارگانه شهرداری برای دریافت مجوز و پروانه ساخت و ساز زیاد است.
سردار فرجی پیشنهاد داد: به منظور پیشگیری از شیوع کرونا در بانکها فعالیت این اماکن صبح و بعد از ظهر به صورت ۲ شیفت باشد تا مردم با علم و آگاهی به باز بودن بانک در نوبت بعدازظهر، عجله ای برای حضور در نوبت صبح و انجام کار نداشته باشند.
وی اظهار داشت: دفاتر پیشخوان و اداده پست به ویژه شهرستان همدان نیز وضعیت مناسبی در زمینه رعایت شیوه نامه های بهداشتی ندارند با این وجود می توان شمار باجه ها را افزایش داده و از طبقات خالی اداره پست شهرستان نیز استفاده کرد.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار همدان نیز گفت: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی اخیر بر چهار محور تاکید داشتند که در صورت رعایت چهارمولفه مورد تاکید معظم له به اهداف خود در زمینه مهار کرونا دست می یابیم.
مصطفی آزاد بخت افزود: کادر درمان برای کنترل بیماری شبانه روز تلاش می کنند با این وجود از مردم انتظار می رود با رعایت شیوه نامه های بهداشتی کادر درمان را در مهار این ویروس یاری دهند.
وی بیان کرد: در حال حاضر سه شهرستان رزن، تویسرکان و نهاوند در شرایط حاد و بحرانی از نظر میزان مبتلایان به کرونا قرار دارند و هفت شهرستان مابقی قرمز هستند.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار همدان با تاکید بر اینکه اجرای مصوبات ستاد کرونا الزامی است گفت: اخباری مبنی بر اجرای سلیقه ای مصوبات در آموزش و پرورش به دستمان رسیده است که باید این موضوع تعیین تکلیف شود.
آزادبخت ادامه داد: فرمانداران مکلف به ساماندهی وضعیت آرامستان ها هستند همچنین ارتش امکانات خود را در اختیار نهادهای مسوول برای ضدعفونی و گند زدایی معابر قرار دهد.
ییس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان گفت: به دنبال مبتلا شدن به کرونا و استفاده از استعلاجی، میزان حقوق دارندگان بیمه، یک سوم کاهش مییابد و این امر عاملی برای کتمان بیماری و حضور افراد در سرکار شده است.
رشید حیدری مقدم روز شنبه در ستاد استانی مقابله با کرونا اظهار داشت: یکی از اتفاق های بد در سیستم اداری پنهان کردن ابتلا به کرونا است بیشتر افرادی که تست کرونای آنها مثبت می شود به علت کاهش حقوق این موضوع را کتمان می کنند.
وی اظهار داشت: یکی از ضرورت ها برای بیماران کرونایی قرنطینه خانگی است اما پایین آمدن حقوق به خاطر استفاده از استعلاجی و حضور نیافتن در سرکار به ویژه برای افراد دارای قسط و قرض سبب کتمان بیماری شده است.
وی اضافه کرد: این موضوع تنها مختص همدان نبوده بلکه یک مساله ملی است و برای رفع آن سازمان تامین اجتماعی یا دیگر نهادهای مسوول باید فکر چاره باشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان بیان کرد: از ابتدای اپیدمی کرونا تا ظهر جمعه ۱۶ هزار و ۳۰۷ مورد بیمار بستری و سرپایی کرونا داشتهایم.
حیدری مقدم گفت: روز گذشته ۱۱۴ مورد مثبت بیمار بستری و ۲۲۸ بیمار سرپایی کرونایی داشته ایم که این امر موید مناسب نبودن وضعیت همدان از نظر ابتلا به کرونا است.
وی ادامه داد: پنج هزار تن از بیماران بستری در بیمارستان ها بهبود یافتند اما ۸۶۶ تن جان باختند و در ۲۴ ساعت گذشته ۱۵ مرگ مثبت و سه مورد مرگ مشکوک کرونا داشته ایم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: با توجه به سیر صعودی بیماری، در ۲۴ ساعت گذشته سه بخش به بیمارستانها اضافه شد که شامل سه بخش در بیمارستان بعثت و یک بخش در بیمارستان قلب است و به زودی یک بخش هم در بیمارستان شهید قدوسی نهاوند راهاندازی میشود.
حیدری مقدم با بیان اینکه سیر بیماری رو به جلو و پیشرونده است افزود: کمبود فضای فیزیکی و نیروی انسانی کافی عمده مشکل علوم پزشکی است و در صورت تداوم افزایش مبتلایان به کرونا دچار بحران در این ۲ حوزه می شویم.
وی گفت: یک هزار و ۶۶۰ تن پرسنل و کادر سلامت از ابتدای اپیدمی کرونا تاکنون به این ویروس مبتلا و همچنین ۲ تن از فوق تخصص های بخش «آی.سی.یو» به همراه همه اعضای خانواده به این بیماری مبتلا شدند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: از ابتدا همهگیری کرونا تاکنون ۷۰ درصد جمعیت آلوده و مرگ ناشی از کرونا مربوط به جوامع شهری و کمتر از ۳۰ درصد مناطق روستایی بوده است که این موید تاثیر تراکم جمعیت در شیوع این بیماری است.
حیدری مقدم بیان کرد: در پیک نخست اپیدمی کرونا حداکثر بیمار بستری به ۴۰۰ تن و در پیک دوم به ۶۱۲ رسید و در پیک سوم از ۹۶۰ بیمار عبور کردیم که امید می رود این عدد نزولی شود.
وی اظهار داشت: ۵۲ درصد از بیماران بستری در بیمارستان ها و بیماران سرپایی آلوده به کرونا سابقه شرکت در مهمانی، عروسی و ختم داشتند همچنین سهم تماس های درون خانواده در بروز کرونا ۳۷ درصد و مسافرت ها ۴.۳ درصد بوده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: میزان مبتلایان کادر اداری به کرونا به شدت رو به افزایش است که باید به آن توجه داشت و در ۲ هفته گذشته ۱۶ طغیان بیماری به ویژه در شهرها داشته ایم.
حیدری مقدم یادآوری کرد: شاخص سرایت پذیری در همدان به زیر یک کاهش یافته بود که به دنبال شیوع بیماری این شاخص در استان همدان به ۱.۲۵ رسیده است.
وی با بیان اینکه آمار مرگ و میر رو به افزایش است توضیح داد: میزان مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در پیک نخست چهار نفر در روز و پیک دوم هشت نفر در روز بود که در پیک سوم به ۱۲ مورد مرگ در روز رسیده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه ۱۳.۴ درصد مرگ های استان ناشی از کرونا است ادامه داد: ۴۵ درصد مشاغل و جمعیت همدان به شیوه نامه های بهداشتی توجهی ندارند
حیدری مقدم پیشنهاد داد: نظارت مستمر به تجمع های بیش از ۱۰ نفر به ویژه در مراسم تدفین، ادامه فعالیت رستوران ها و اغذیه فروشی ها تنها به صورت بیرون بر، تعطیلی پارکهای عمومی، توقف نکردن خودروها در حاشیه این پارکها، تداوم دورکاری و کاهش میزان کارمندان، الزام به کار گیری رابط فاصله گذاری در ساختمان پزشکان، کلینیک ها و پاساژها و استفاده از ظرفیت ستاد مردمی و استفاده از فضای دیجیتال برای انجام فعالیت ها مورد توجه قرار گیرد.
مسئول کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا استان همدان نیز گفت: هفته گذشته نشست کمیته اطلاع رسانی برگزار شد و اعضای این جلسه به بیان درخواست، پیشنهاد و دغدغههای خود پرداختند.
اسدالله ربانیمهر افزود: مقرر شد شهرداری همدان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی نسبت به نصب بنرهای توصیهای و هشداری در سطح شهر اقدام کند و دانشگاه علوم پزشکی نیز اطلاعرسانی لازم درباره مراکز ۱۶ ساعته را در دستور کار قرار دهد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان نیز گفت: طبق تاکید وزیر آموزش و پرورش باید در هر شرایطی عوامل اجرایی در محل کار حضور داشته باشند.
محمد پورداوود افزود: برای حضور نیافتن عوامل اجرایی در محل کار نیازمند مصوبه ستاد کرونا هستیم با این وجود عوامل اجرایی حاضر در هر مدرسه به کمتر از پنج نفر میرسد.
منبع: خبرگزاری ایرنا
شناسه خبر 31068