شناسه خبر:32087
1399/8/28 17:18:04

پژوهشگران سوئیسی فناوری جدیدی برای خشک کردن سریع و ایمن میوه‌ها با حفاظت از خواص آن‌ها ابداع کرده‌اند که باد یونی نام گرفته است.
به گزارش نیواطلس، این فناوری نه تنها باعث تبخیر سریع آب‌میوه‌ها بدون نیاز به صرف زمان طولانی و قرار دادن آن‌ها در برابر نور خورشید می‌شود، بلکه موجب صرفه‌جویی زیادی در وقت و هزینه فعالان این صنعت می‌شود.
تا پیش از این گرمادهی روشی متداول برای خشک کردن میوه‌ها بود. اما نتیجه استفاده از آن از بین رفتن طعم و مزه میوه‌ها و خواص تغذیه‌ای آنها بود. استفاده از یک روش جایگزین غیر گرمایی که مبتنی بر استفاده از فن‌های بزرگ است، اگر چه موجب حفظ نسبی طعم و خواص تغذیه‌ای می‌شود، اما مستلزم صرف وقت زیاد و مصرف مقدار زیادی برق است.
روش جایگزین مناسب که فاقد همه این ضعف‌هاست، باد یونی نام دارد. هوا متشکل از گازهایی مانند اکسیژن، دی‌اکسیدکربن و نیتروژن است. اتم‌های تشکیل‌دهنده مولکول‌های گاز شامل الکترون‌های منفی و پروتون‌های مثبت هستند. هنگامی که هوا از طریق گذر یک سیم دارای شارژ مثبت بالا باشد، الکترون‌ها به سمت بالا کشیده شده و پروتون‌ها دفع شده و از الکترون‌ها جدا می‌شوند.
اگر در این شرایط یک جریان گرمایی نیز به هوا تزریق شود روند تفکیک مولکولی تسهیل می‌شود. این فناوری باد یونی نام گرفته و با استفاده از آن بدون ایجاد گرمای شدید، صرف وقت زیاد یا مصرف برق بالا می‌توان هر دو طرف میوه‌های قرار گرفته بر روی یک سطح هادی را خشک کرد و آنها را برای عرضه به بازار آماده کرد.
شرکت امپای سوئیس که این فناوری را ابداع کرده برای صنعتی‌سازی آن در حال مذاکره با برخی شرکت‌های خرده فروشی میوه‌های خشک در این کشور است.

شناسه خبر 32087