سپهرغرب، گروه خبر: مدیرکل دامپزشکی لرستان گفت: کشتارهای غیرمجازی در مبادی ورودی شهرها اتفاق میافتد که این کار برای سلامتی مردم مضر و خطرناک است و با آنها برخورد میشود.
مصطفی زبردست اظهار کرد: مجموعه دامپزشکی دارای دو شرح وظایف است قسمت عمده وظیفه ما مربوط به کنترل و پیشگیری از بیماریهای دامی درحوزه دام، طیور و آبزیان است که هم بیماریهای واگیر دار و هم بیمارهای مشترک بین دام و انسان را در برمیگیرد.
وی افزود: بخش دیگر وظیفه ما مربوط به وظایف حاکمیتی و نظارتی است که نظارت بر فراوردههای خام دامی از ابتدای تولید تا فراوری و عرضه را شامل میشود.
مدیرکل دامپزشکی لرستان عنوان کرد: در سراسر شهرهای استان کشتارگاه دام داریم که تعدادی از این کشتارگاهها در تملک شهرداری است و تعدادی مربوط به بخش خصوصی است که کار نظارت شرعی و بهداشتی توسط نمایندگان دامپزشکی انجام میشود.
وی بیان کرد: کشتارهای غیرمجاز در مبادی ورودی شهرها اتفاق میافتد که سازمان دامپزشکی کشور این نوع کشتارها را برای سلامتی مردم مضر و خطرناک میداند و در این راستا جلسات متعددی با مراجع قضایی داشتیم و پرونده این افراد بارها به این مراجع ارسال شده و قطعاً برخوردهای شدیدی خواهد شد.
زبردست تصریح کرد: استقبال مردم از کشتارهای غیرمجاز در ورودیهای شهر دارای ریشه فرهنگی است و بخشی از آن نیز به بحث اشتغال مربوط است، باید اطلاع رسانیهایی از طریق رسانهها و مجموعه دانشگاه و وزارت بهداشت انجام شود تا مردم برای حفظ سلامت خود به سمت اینگونه کشتارها نروند.براساس قوانین شهرداریها کشتار دام در اطراف شهرها مصداق مزاحمتهای شهری است و شهرداری باید با این گونه کشتارها برخورد کنند.
وی گفت: بهواسطه تلاشهای همکاران در بخش خصوصی و دولتی، امسال اپیدمی خاصی از بیماری در بین دام، طیور و ابزیان مشاهده نشد ولی در مورد بیماریهای مشترک بین دام و انسان هنوز مشکلاتی داریم.
مدیرکل دامپزشکی لرستان با بیان اینکه آمار مبتلایان به تب مالت در لرستان نسبت به سایر استانها بالاتر است، اظهارداشت: برای جلوگیری از گسترش بیماری در حال انجام واکسیناسیون دامها و همچنین توزیع بروشور و آموزش به دامداران هستیم کمااینکه بخشی از این تب مالت مربوط به کشتارهای غیرمجاز در ورودیهای شهر است.
شناسه خبر 33131