سپهرغرب، گروه خبر: رئیس اداره میراثفرهنگی شهرستان بروجرد گفت: کارگاههای تولید ورشو با حمایت یک سرمایهگذار در شهرستان بروجرد راهاندازی میشود.
حجتالله یارمحمدی در رابطه با انتخاب بروجرد در سال 97 بهعنوان پایتخت ورشو کشور اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که برای بقا و حفظ امتیاز معنوی و عنوان پایتخت ورشو در کشور لازم است افزایش ظرفیت تولید و ظرفیت آموزش است بنابراین اگر بخواهیم امتیاز خود را حفظ کنیم و همچنان در کشور و جهان سرآمد ورشوسازی باشیم با تولید این هنر میتوانیم خودمان را به اثبات برسانیم، البته آموزش حرفهای را نباید فراموش کرد چون صنعت بدون علم و تکنولوژی پیشرفت نمیکند و به همان سبک سنتی خود باقی میماند.
وی افزود: از افتخارات شهرستان بروجرد تولید ورشو در کشور است، کار روی فلز و ورقهای مس از دیرباز در این شهرستان رواج داشته و هنوز استادکارانی هستند که این حرفه را به صورت نسل در نسل ادامه میدهند.
رئیس اداره میراثفرهنگی شهرستان بروجرد عنوان کرد: بزرگترین خلأ که این روزها سبب شده صنعت و هنر ورشوسازی در بروجرد دچار افول شود و رونق گذشته را نداشته باشد نبود مواد اولیه برای تولید ورشو است.
یارمحمدی تأکید کرد: عدم دسترسی به ورقهای ورشو سبب نگرانی استادکاران این صنعت شده و بیم آن میرود که دیگر استادکاران ابزار دست نگیرند و عملاً از کار بیکار شوند و این یعنی از بین رفتن یک هنر آبا اجدادی و کهن که روزگاری برای دیدن آن از نقاط دور به این شهر سفر میکردند.
وی با اشاره به برطرف کردن معضل و مشکل ورشوکاران و واگذار کردن آن به بخش خصوصی خاطرنشان کرد: برای برطرف شدن مشکل هنرمندان این عرصه کار را از دو طریق پیگیری میکنیم، بخش خصوصی در حال رایزنی وارد کردن شمش ورشو به شهرستان بروجرد است که با وارد کردن شمش ورشو کارگاههای تولیدی نیز توسعه پیدا میکند چرا که در همین شهر ورقهای ورشو به میزان بالا و قیمت مناسب تولید میشود.
وی گفت: خوشبختانه برای رفع مشکل صنعتگرانکار ورشو یک سرمایهگذار وارد عرصه شده و قرار است تا کارگاههای ورشوسازی را با هزینه شخصی راهاندازی کند این سرمایهگذار متقاضی راهاندازی دانشگاه علمی کاربردی هنر نیز است که البته با استاد کاران ماهر از شهرهای مختلف استان به نتایج خوبی برای راهاندازی کلاسهای آموزشی رسیده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان بروجرد تصریح کرد: تمامی موارد برای رفع مشکلات هنرمندان در عرصه ورشو در حال بررسی و مطالعه است و بهزودی کار تولید در کارگاهها به نتیجه مطلوب میرسد. اگر این اتفاق خوب و مبارک در بروجرد رقم بخورد جهش خوبی در تولید ورشوسازی اتفاق خواهد افتاد چون وقتی تولید بالا باشد در واقع اشتغالزایی و درآمدزایی نیز داریم.
یارمحمدی اظهار کرد: در کنار تمام موارد مذکور لازم است که مسئولان از این هنر قدیمی و زیبا و با اصالت حمایت کنند چراکه رشد و توسعه این هنر رشد و توسعه یک صنعت در استان، کشور و البته در دنیا است.
شناسه خبر 35759