سپهرغرب، گروه خبر: رئیس جهاد کشاورزی سرپلذهاب گفت: آتشزدن پسماند کشاورزی باعث تخریب ساختار فرسایش خاک، کاهش مواد آلی و میکرواورگانیسمها و کاهش بازده چرخه تولید با تاثیرات منفی بر سایر بخشهای اکوسیستم و به خطر انداختن امنیت غذایی کشور میشود و خسارات فراوانی را به محیط زیست و مردم تحمیل میکند.
«اردشیر نورمحمدی» روز چهارشنبه اظهارکرد: با توجه به کاهش چشمگیر نزولات جوی و افزایش احتمال آتش سوزیهای عمدی و غیرعمدی در مزارع و مراتع سرپل ذهاب، انجام اقدامهای پیشگیرانه و توجه به هشدارها ضروری است.
وی اظهار کرد: کشاورزان با یک باور غلط و دیرینه پس از برداشت محصول به خصوص گندم و جو، کاه و کلش مزارع خود را آتش میزنند که بدون تردید خسارتهای جبران ناپذیری به محیط زیست منطقه وارد میکند.
رییس جهاد کشاورزی سرپل ذهاب در ادامه گفت: آتش زدن پسماند محصولات کشاورزی همچنین به دلیل اثرات نامطلوب بر کیفیت خاک با از بین بردن مواد مغذی آن و افزایش ضریب آسیب پذیری محصول در برابر آفات، بیماریها، سرما و گرما به دلیل کاهش مواد آلی خاک، کاهش نفوذپذیری و افزایش فرسایش خاک و در نتیجه بالا رفتن مصرف کودهای شیمیایی را در پی دارد.
نورمحمدی با اشاره به ممنوعیت قانونی سوزاندن کاه و کلش در مزارع افزود: آموزش چهره به چهره کشاورزان، پخش پوستر، نصب بنر، با همکاری ادارت منابع طبیعی، محیط زیست صورت گرفته و انتظار میرود کشاورزان نکات لازم حتما رعایت کنند و تابع قانون باشند.
او افزود: در سال زراعی جاری از مجموع 45 هزار هکتار اراضی کشاورزی شهرستان، 33 هزار و 500 هکتار آن زیر کشت گندم قرار دارد.
دادستان دادسرای عمومی و انقلاب سرپل ذهاب نیز در این ارتباط به ایرنا گفت: آتش زدن پس ماندههای محصولات کشاورزی مزارع خصوصا گندم و جو برابر ماده 20 'قانون هوای پاک' خلاف قانون بوده و طبق قانون با متخلفان به عنوان مجرم برخورد قضایی صورت میگیرد.
«سعید زریری» افزود: جهاد کشاورزی بیش از گذشته در بحث آموزش و آگاهی بخشی و ترویج جلوگیری از آتش زدن کاه و کلش به کشاورزان باید تلاش کند.
از مجموع حدود 55 هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی در سرپل ذهاب، 52 هزار و 700 هکتار مزارع کشاورزی است که سالیانه 150 تا 170 هزار تن محصولات زراعی و از 2 هزار و 300 هکتار آن باغ است که سالیانه حدود 14 هزار تن انوع محصولات از آن برداشت میشود.
شناسه خبر 40908