هر آنچه باید در مورد انواع حجامت بدانید
حجامت سبب پیشگیری از کرونا میشود؟
سپهرغرب، گروه سلامت: متخصص فیزیولوژی و پژوهشگر طب سنتی توضیحاتی درباره بایدها و نبایدهای انجام حجامت ارائه داد.
متخصص فیزیولوژی و پژوهشگر طب سنتی درباره موضوع حجامت اظهار کرد: حجامت مختص به ناحیه خاصی از بدن نیست و نقاط مختلف بدن را بنا بر نظر پزشک مربوطه برای التیام برخی از مشکلات میتوان حجامت کرد.
مهدی میرغضنفری افزود: بهطور مثال حجامت سر که از میان دو ابرو تا وسط سر، انجام میشود به التیام خارش و سنگینی سر، رفع سرگیجه و مشکلات چشم کمک میکند اما اگر حجامت ماهرانه نباشد گاهی با عوارضی همچون کمفهمی، کمحافظگی و فراموشکاری همراه خواهد بود همچنین حجامت پس سر، سنگینی پلکها، سر و پیشانی، بوی بد دهان و درد گوش را بهبود میدهد.
وی گفت: البته حجامت در ناحیه سر میتواند عوارضی در عملکردهای مغزی بر جای گذارد که در روایات نیز اشاره شده است، بنابراین ضروری است بدون نیاز حقیقی از این کار پرهیز شود.
وی یادآور شد: با حجامت زیر چانه، درد لثه و دندان، درد گلو و جوشهای چانه بهتر خواهد شد. همچنین حجامت کبد برای کاهش گرمی و حرارت کبد و دفع سموم مفید است.
این پژوهشگر طب سنتی گغت:حجامت کلیه نیز به دفع سنگ کلیه کمک میکند و حجامت انتهای گودی کمر بیماریهای مقعد، آماس بیضه، رحم و بواسیر را التیام میدهد اما از عوارض آن میتوان به کاهش قوت و قدرت جنسی مردان اشاره کرد.
میرغضنفری تأکید کرد: از عوارض حجامت توسط افراد ناوارد و غیرمتخصص، پارگی شریان و ورید و همچنین شوک و غش ناشی از حجامتهای تجویز نشده است و مهمتر اینکه حجامت مانند سایر خدمات درمانی باید در محیطی با استاندارهای بهداشتی انجام شود.
وی گفت: اگرچه در فصل بهار به علت تغییراتی در بدن، احتمال نیاز به حجامت بیشتر است، ولی حتماً برای انجام حجامت فصل بهار هم با پزشک مشورت کرد.
پژوهشگر طب سنتی درباره تغذیه مناسب برای انجام حجامت گفت: حجامت با شکم خالی به خصوص صبح قبل از مصرف صبحانه باعث ایجاد ضعف در قوای بدن میشود و حجامت بلافاصله پس از صرف غذا سبب نقصان هضم و جذب ماده غذایی خواهد شد. در عین حال، یک ساعت قبل و بعد از حجامت نباید شکم پر باشد و غذایی خورده شود.
میر غضنفری عنوان کرد: در روز تعیین شده برای خونگیری حتماً وعدههای غذایی مخصوصاً صبحانه مصرف شود ترجیحاً صبحانه عسل یا مربا در غیر این صورت کمی عسل یا خرما مصرف شود.
وی گفت: برای دفع بهتر مواد زاید از بدن از سه روز قبل از حجامت آش آلو، خاکشیر با آب گرم، سوپ جو، آب انار و آب زرشک مصرف کنید و از خوردن غذاهایی چون جگر، ماهی، پنیر و تخم مرغ بپرهیزید و بعد از حجامت شربت عسل، سکنجبین و عرق کاسنی بنوشید.
پژوهشگر طب سنتی گفت: بعد از خونگیری میتوان تا حدی از غذاها و میوههای خونساز مثل عسل، بادام، زرده تخممرغ، گوشت پرندگان کوچک یا تسویهکننده خون، انار، زرشک، تمرهندی تازه، آب پنیرطبی استفاده شود.
میرغضنفری تصریح کرد: بهطور کلی افرادی که به کووید19 مبتلا شدهاند باید توجه داشته باشند که در طول دوران بیماری حجامت نکنند، چراکه بدن در حال مقابله با ویروس بوده و نباید با اعمالی مانند حجامت بر ضعف بدن افزود. این افراد میتوانند یک ماه بعد از بهبودی کامل و مشورت با پزشک متخصص طب سنتی حجامت کنند. در مورد اینکه حجامت سبب پیشگیری از کرونا میشود، هنوز موضوع ثابت نشده ولی به طور کلی حجامت پاکسازی بدن را به همراه دارد.
شناسه خبر 41185