شناسه خبر:41466
1400/3/11 10:17:11

سپهرغرب، گروه سلامت: کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از ملون، طالبی، گرمک و سَمسوری به عنوان چهار میوه سالم و مغذی در فصل گرما یاد کرد.

سمیه سلیمانی‌مهر با اشاره به افزایش استفاده از میوه‌های آبدار با شروع فصل گرما، گفت: چهار نوع از این میوه‌ها مشابهت بسیاری به هم داشته و به نوعی همه از خانواده خربزه محسوب می‌شوند.

وی افزود: این چهار نوع میوه توپی‌شکل ظاهر بسیار مشابهی به هم داشته و برای بیشتر افراد تشخیص آن‌ها از یکدیگر دشوار است.

این کارشناس تغذیه اظهارکرد: این چهار نوع میوه عبارتند از طالبی (میوه سبزرنگ خط دار)، ملون (میوه سبزرنگ بدون خط)، گرمک (میوه نارنجی رنگ بدون خط) و سَمسوری (میوه نارنجی و کوچک رنگ خط‌دار) که در فصول گرم سال طرفداران بسیاری دارند.

سلیمانی‌مهر افزود: خواص این چهارمیوه عمدتاً شبیه یکدیگر بوده و در برخی کمتر و در برخی بیشتر عمده خواص مشترک است.

وی با اشاره به وجود آب بسیار در این میوه‌ها گفت: این میوه‌ها می‌توانند در کنار تأمین آب بدن، به دلیل وجود انواع ویتامین و مواد معدنی، محصولات سالم و مغذی به شمار روند.

وی از این چهار میوه به دلیل وجود بتاکاروتن به عنوان میوه‌های ضدسرطانی یاد کرد وافزود: دراین بین بتاکاروتن ملون در حد بالاتری قرار دارد و مصرف آن برای پیشگیری از ابتلا به سرطان توصیه می‌شود.

کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به وجود مواد معدنی سدیم، پتاسیم و منزیم در این چهار میوه گفت: وجود پتاسیم بالا در این میوه می‌تواند تأثیر بسیاری بر کاهش چربی‌ها شکم داشته و از این طریق به کاهش وزن افراد کمک کند.

سلیمانی‌مهر افزود: علاوه بر این‌ها این میوه‌ها سرشار از فیبر هستند که همین امر موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش شده و از طرفی به دلیل وجود فیبر، با مصرف این میوه‌ها نوعی احساس سیری در افراد ایجاد شده و از پرخوری افراد جلوگیری می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: این چهار میوه همچنین مدر هستند و همین امر موجب شده مصرف آنها برای بیماران حاد کلیوی بسیار مفید باشند.

وی افزود: این میوه‌ها همچنین به دلیل داشتن آب فراوان در درمان انواع اگزما که عمدتاً ناشی از خشکی پوست است، می‌توانند مؤثر باشند.

کارشناس نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نکته بسیار مهم در مصرف این چهار میوه را سالم بودن این میوه‌ها عنوان کرد وافزود: این میوه‌ها عمدتاً روی زمین بوده و با خاک ارتباط بسیاری دارند، بنابراین سطح آن‌ها آلوده به انواع میکرواُرگانیسم‌ها است، بنابراین افراد باید دقت داشته باشند که از میوه‌هایی که ترک برداشته یا نرم شده‌اند به هیچ عنوان استفاده نکنند.

سلیمانی‌مهر افزود: همچنین افراد باید دقت داشته باشند که قبل از هرگونه مصرف، حتماً سطح میوه را ضدعفونی و تمیز کرده و سپس اقدام به مصرف کنند.

شناسه خبر 41466