محققان اسپانیایی میگویند؛
ارتباط مصرف غذاهای ارگانیک و حافظه قویتر کودکان
سپهرغرب، گروه سلامت: مصرف غذای ارگانیک با هوش بهتر و حافظه فعال در کودکان مرتبط است.
نتایج یک مطالعه در مورد ارتباط بین طیف گستردهای از مواجهههای قبل از تولد و دوران کودکی و رشد عصب روانشناختی در کودکان در مدرسه نشان داده است که دریافت مواد غذایی اُرگانیک با نمرات بهتر در آزمایش هوش (توانایی حل مشکلات جدید استدلالی) و حافظه فعال (توانایی مغز در حفظ اطلاعات جدید در کوتاهمدت) مرتبط است.
جوردی جولوز، سرپرست تیم تحقیق از مؤسسه بهداشت جهانی بارسلونای اسپانیا، در اینباره میگوید: «توضیح این ارتباط ممکن است این باشد که رژیمهای غذایی سالم، ازجمله رژیمهای ارگانیک، از رژیمهای فستفود از نظر مواد مغذی لازم برای مغز مانند اسیدهای چرب، ویتامینها و آنتیاکسیدانها غنیتر هستند که با هم میتوانند عملکرد شناختی را در دوران کودکی تقویت کنند.»
این مطالعه همچنین نشان داد که مصرف غذاهای فستفودی و دود تنباکو محیطی در دوران کودکی با نمرات هوش پایینتر ارتباط دارد. علاوه بر این، قرار گرفتن در معرض ریزگردها (PM2.5) در داخل خانه با نمره کمتری از حافظه فعال همراه بود.
این مطالعه دادههای مربوط به 1298 کودک در رده سنی 6 تا 11 سال را در 6 کشور اروپایی انگلستان، فرانسه، اسپانیا، یونان، لیتوانی و نروژ بررسی کرد. محققان 87 فاکتور محیطی را که کودکان در رحم در معرض آن قرار داشتند (آلودگی هوا، ترافیک، سر و صدا، مواد شیمیایی مختلف و فاکتورهای سبک زندگی) و 122 عامل دیگر را که در دوران کودکی در معرض آنها بودند بررسی کردند.
شناسه خبر 44096