سپهرغرب، گروه خانواده: پایههای یک زندگی در دوران نامزدی و عقد بنا میشود بنابراین باید اصول رفتار درست با خانواده همسر را از همان دوران نامزدی و عقد بیاموزید. ازدواج یک تعامل است که علاوه بر زوجین، خانوادهها نیز نقش مهمی دارند. شناخت و رفتار درست با خانواده همسر از ارکان داشتن یک زندگی مشترک موفق است. روابط درست با خانواده همسر علاوه بر محبوبیت بین آنها، موجب کسب رضایت همسر شده و البته تضمینی برای داشتن زندگی موفق است.
بهتر است شما پدر و مادر همسرتان را در همان جایگاه پدر و مادر همسرتان بدانید و رفتاری که مناسبشان است را با آنها انجام بدهید.
*اهمیت رابطه درست و اصولی با خانواده همسر
خانواده همسر شما بخش مهمی از زندگی او هستند و همین قضیه باعث میشود بخش مهمی از زندگی شما نیز باشند. قطعاً برقراری رابطهای خوب با خانواده همسر، تأثیر زیادی در جلب رضایت او دارد. حفظ تعادل بین خواستههای خود و دیگران قطعاً کار سادهای نیست، بهویژه خانواده همسر که شما بهنوعی فرزند خانواده را با آنها شریک شدهاید؛ اما ایجاد هماهنگی در خانواده، هم شدنی است و هم واقعاً ارزش تلاش را دارد. برقراری ارتباط کار نهچندان آسان اما ارزشمندی است، زیرا سرمایهگذاریِ امروز شما در طول زندگی مشترکتان باقی خواهد ماند.
نحوه رفتار با خانواده همسر در دوران نامزدی
خشت اول را درست بچینید
داشتن رابطهای خوب و بدون تنش با خانواده همسر، یکی از فاکتورهای مهم در موفقیت زندگی مشترک شما است. کلیت ذهنیت خانواده همسر از شما در همان دیدارهای اول شکل میگیرد؛ بنابراین دوران نامزدی و عقد میتواند نقش کلیدی در تعیین روابطتان با خانواده همسر باشد.
برای اینکه بتوانید زندگی خوبی در کنار خانواده جدیدتان داشته باشید، باید با آنها درست رفتار کنید. درست رفتار کردن صرفاً در مهربانی و احترام بیشازحد و مسائلی ازایندست خلاصه نمیشود. شما باید بدانید با آدمهایی که تازه قرار است دنیای آنها را کشف کنید و آنها را بشناسید چطور رفتار کنید.
ملاقاتتان را مدیریت کنید
قبل از هر چیز باید اهمیت مدیریت ملاقات در دوران نامزدی و عقد را به شما مذکر شویم. دختر و پسری که تازه نامزد شده و یا به عقد هم درآمدهاند، اشتیاق زیادی برای دیدار یکدیگر و رفتوآمد دارند، اما در بسیاری از خانوادهها، روابط و رفتوآمدهای دوران نامزدی و عقد ضوابطی دارد و بنابراین ممکن است رفتوآمدهای زیاد شما ازنظر خانواده همسرتان مناسب نیاید و این را بهحساب بیقید و بند بودن و بیتوجهی به اصول اخلاقی شما بگذارند.
در همان ابتدای دوران نامزدی و عقد در زمینه زمان ملاقات با هم توافق کنید. این امر مانع بروز چالشهای بعدی میشود. مثلاً پسر میتواند از همسر خود سؤال کند که نظر خانواده شما درباره دفعات ملاقات چیست؟ و دختر هم پس از کسب نظر خانواده خود، نظر آنها را بگوید و یا نظری را اعلام کند که حاصل توافق او با خانواده است.
خانواده همسرتان، خانواده خودتان نیست!
باید بدانید و بپذیرید که رابطه شما با خانواده همسرتان متفاوت با رابطه با والدین و خانواده خودتان است. ممکن است شما در خانواده خود بسیار راحت احساسات و عقایدتان را بیان کنید و با هر رفتاری که دارید پذیرفته شوید، همینطور بالعکس، خانواده شما بهراحتی مخالفتشان را به شما بیان کنند و یا رفتار اشتباهتان را به شما متذکر شوند اما در ارتباط با خانواده همسر اینها یکسان نیست.
پدر و مادرتان در هر شرایطی دوستتان دارند، اما پدر و مادر همسرتان نه لزوماً. بپذیرید که والدین همسرتان پدر و مادر شما نیستند و نباید چنین انتظاری از آنها داشته باشید. این نوع رابطه را «متفاوت» بدانید و نه «بهتر» یا «بدتر».
خودمانی نشوید
اولین قدم برای خودمانی نشدن این است که شما همیشه احترام حرف زدن با خانواده همسرتان را حفظ کنید و بهجای شوخیهای بیجا و استفاده از صفتها و کلماتی که بین شما و دوستانتان رد و بدل میشود سعی کنید آنها را «شما» خطاب کرده و درعینحال سعی کنید صمیمیتتان را حفظ کنید. خیلیها میگویند پدر و مادر همسر مثل پدر و مادر خودمان هستند اما بهتر است شما پدر و مادر همسرتان را در همان جایگاه پدر و مادر همسرتان بدانید و رفتاری که مناسبشان است را با آنها انجام بدهید.
در کنار همسرتان ظاهر شوید
شما بهعنوان یک همراه برای همسرتان برگزیده شدهاید پس او را در مواقع مختلف همراهی کنید. زمانی که یک مهمانی، جشن تولد، عروسی و مراسمهای اینچنینی برگزار میشود، همراهی کردن نامزدتان نزد خانواده او، یک گزینه مثبت بهحساب میآید. شاید فکر کنید این در کنار هم بودن در چنین مراسمهایی در دوران نامزدی و عقد اهمیت چندانی نداشته و بعد از عروسی است که رابطه شما رسمیت مییابد، اما این همراهی کردن از همین دوران مورد توجه دیگران بهویژه خانواده همسرتان قرار میگیرد.
حفظ آرامش را یاد بگیرید
حفظ آرامش در مواقع معمول کار دشواری نیست اما واکنش شما زمانی که تحت فشار قرار میگیرید، عصبانی میشوید، خستهاید و... مهم است. ممکن است فشارهای روحی و یا جسمی شما ربطی هم به خانواده همسرتان نداشته باشد، اما این چیزی از اهمیت آنها به واکنش شما در این مواقع نمیکاهد و ممکن است واکنش و برخورد نامناسب شما عدم تعادل اعصاب شما را در ذهنیت آنها نسبت به شما شامل شود.
پخته رفتار کنید
شما بهتازگی وارد یک خانواده جدید شدهاید که ممکن است در بسیاری از امور با شما اختلافنظرهایی داشته باشند. نحوه برخورد شما در چنین مواقعی بسیار مهم و قابل توجه خانواده همسرتان است. برای اینکه این رابطه درست پیش برود، از مسائل کوچک بگذرید و بر سر مسائل اصلی مذاکره کنید.
شما میتوانید نظر خود را در کمال آرامش و بسیار مؤدبانه و با روی خوش بهصورت یک پیشنهاد بیان کنید. یاد بگیرید شرایط را از دریچه نگاه خانواده همسرتان ببینید و اگر موافق چیزی نبودید، پخته رفتار کنید. برای مثال من از گوشت گوسفند متنفرم، به آن لب نمیزنم و بهندرت میپزم؛ اما مادرشوهرم وقتی برای شام به خانهشان میرفتیم، گوشت گوسفند میپخت. بعد از چند سال متوجه شدم علت کارش خوشحالکردن همسرم است که گوشت گوسفند دوست دارد!
خودِ واقعیتان باشید
بعضیها در معاشرتهای اول قبل از عروسی با خانواده همسر چنان تصویر جذابی از خودشان به نمایش میگذارند که همه فامیل عاشق آنها میشوند. از آن عروسهای گوشبهفرمان و بینهایت مهربان که چشم گفتن از دهانش نمیافتد. همین آدم بعد از عروسی تصمیم میگیرد از نقش بازی کردن دست بکشد و بشود خود واقعیاش. در این مواقع است که خانواده همسر نسبت به این تغییر موضع، واکنش نشان میدهند و این ممکن است خیلی به مذاق شما خوش نیاید. درحالیکه آنها حق دارند. از همین روزهای اول نامزدی که قرار است شما همسرتان و خانوادهاش را بشناسید، دور نقش بازی کردن را خط بکشید و خودتان باشید. قطعاً خود واقعیتان از کسی که نقشش را بازی میکنید دلنشینتر است و لازم نیست خودتان را به دردسر نقش بازی کردن بیندازید.
دخالت بیجا ممنوع!
سعی کنید اصلاً در روابط همسرتان با خانوادهاش دخالت نکنید. حتی اگر آنها جلوی روی شما شروع کردند به بحث کردن و دعوا راه انداختن بهتر است شما هیچ واکنشی نشان ندهید و مشغول کار دیگری شوید. دخالت نکردن باعث میشود حرمت شما حفظ شود. اگر زمانی که شاهد بحث بین همسرتان و اعضای خانوادهاش هستید، چیزی ناراحتتان کرد، وقتی تنها شدید به همسرتان بگویید که بهتر است دیگر چنین رفتاری را از خودش نشان ندهد.
*همسرتان را در تنگنا قرار ندهید
هرگز همسرتان را در موقعیتی قرار ندهید که مجبور باشد بین شما و اقوامش انتخاب کند. با این کار او را در بنبستی بدون راه خروج گیر میاندازید. در عوض سعی کنید رابطه همسرتان با پدربزرگ و مادربزرگ، والدین و برادر و خواهرش را درک کنید و در صورت امکان از آن حمایت کنید. حتی اگر والدین همسرتان بسیار بد باشند، به هر حال پدر و مادر او هستند.
شناسه خبر 45794