سپهرغرب، گروه خبر: مدیرکل حفاظت محیطزیست استان مرکزی گفت: 10 غار در استان مرکزی بهمنظور مطالعه و بررسی انتخاب و جهت تعیین درجه حفاظتی از آنها براساس مصوبات به کمیته غارشناسی کشور پیشنهاد شده است.
رضا میرزایی در پی سپری کردن دوم مهرماه روز ملی غار، اظهار کرد: غارها اکوسیستمهایحساسی هستند که ارزش زیستی، زمینشناختی، باستانشناسی و فرهنگی و طبیعتگردی دارند، زیستمندان غارها بهشدت در محیطزیست نیمهبسته غار اندمیک شدهاند و وابسته به شرایط محیطی خاص غار هستند.
وی اضافه کرد: غارها در ارتباط تنگاتنگ با سایر عوامل محیطی نقش بسزایی در پایداری محیط ایفا میکنند و ارزش غارها محدود به آثار تاریخی و ساختارهای زمینشناختی نمیشود، بلکه بهعنوان زیستگاههای مهم وحساس نقش مؤثری در تنوع زیستی دارند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان مرکزی با اشاره به اینکه پدیدهها و زیباییهای طبیعی ازجمله غارها جزئی از سرمایههای ملی هر کشور محسوب میشوند، بیان کرد: تعداد 10 غار در استان مرکزی بهمنظور مطالعه و بررسی انتخاب و جهت تعیین درجه حفاظتی از آنها براساس مصوبات به کمیته غارشناسی کشور پیشنهاد شده است.
میرزائی ادامه داد: براساس قوانین بالادستی، حفاظت از تنوع زیستی و زیستگاهها از وظایف اصلی سازمان حفاظت محیطزیست است و در همین راستا معرفی غارهای موجود و شناسایی غارهای جدید، ایجاد بانک اطلاعاتی، تهیه اطلس و تدوین نقشههای بزرگمقیاس با استفاده از فناوریهای روز، تعیین و اولویتبندی غارهای واجد شرایط حفاظتی و تعیین حریم حفاظتی غارها و نیز حفاظت از غارهای واجد ارزش با کمک محیطبانان منطقه و استفاده از افراد بومی و محلی ازجمله اهداف مد نظر در راستای آییننامه اجرایی ماده 6 مدیریت، حفاظت و بهرهبرداری از غارها در استان است.
وی با بیان اینکه شعار روز ملی غار پاک امسال «اکتشاف، شناخت و حفاظت از غارها» است ادامه داد: این مناسبت روزی است برای فرهنگسازی و ارتقای آگاهیهای عمومی درخصوص حفظ محیطزیست و منابع طبیعی و روزی نمادین بوده که به لزوم حفاظت از غارها و برنامهریزی برای مدیریت صحیح آنها تأکید دارد.
شناسه خبر 46319