شناسه خبر:53746
1401/1/15 10:09:31

سپهرغرب، گروه خبر - شهره کرمی: فعالیت گروه‌های جهادی توزیع بسته معیشتی، احداث منزل مسکونی، مسجد، کاشت نهال مثمر و غیره را در بر می‌گیرد.

سپهرغرب، گروه - شهره کرمی : آیین توزیع دو هزار بسته معیشتی، کاشت چهار هزار نهال مثمر برای خانواده‌های کم‌برخوردار و ساخت هشت باب منزل مسکونی محرومین و مسجد روستای قمشانه طی روز دهم فروردین‌ماه در مسجد دانشگاه بوعلی‌سینا همدان با حضور مسئولین استانی برگزار شد.

استاندار همدان در این مراسم گفت: افزایش بودجه در حوزه جهاد و در سالی که رهبری آن را به‌‌عنوان سال «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» نامیدند، امیدآفرین است.

علیرضا قاسمی‌فرزاد افزود: کار گروه‌های جهادی ارزشمند است؛ با وجود تحریم‌های ظالمانه مستکبرین برای کشور که باعث شد ایران طی سال‌های اخیر در سایه بی‌توجهی‌ها و بی‌تدبیری‌ها مشکلات اقتصادی داشته باشد و قشرهایی از جامعه برای معاش دچار مشکل شوند و نیز در کنار آن کم‌کاری‌ها و اقدامات ناقص بعضی از مجموعه‌ها، گروه‌های جهادی به فرمان مقام معظم رهبری تشکیل و خدمات بسیار ارزشمندی ارائه شد.

وی ابراز کرد: در سراسر کشور هزاران هزار از این‌قبیل گروه‌ها وجود دارد و هرکدام با یک عنوان فعالیت خودجوش دارند که از جوانان انقلابی و متخصص در حوزه‌های مختلف هستند و در دورترین مناطق محروم مردم را به انقلاب امیدوار می‌کنند و نشان می‌دهند که ایثارگرانه به مردم کمک می‌کنند و قابل تقدیر و تحسین است. این گروه‌ها به‌ویژه در زمان کرونا کمک‌های مؤمنانه را به‌صورت خودجوش جمع‌آوری کرده و به دست مستمندان رساندند و اجازه ندادند که بیماری باعث گسستگی برخی از مردم جامعه شود و این دوران سخت را پشت سر گذاشتیم.

این مقام مسئول افزود: در دولت زمینه‌هایی فراهم شده تا در بخش‌های مختلف رونق تولید و اشتغال داشته باشیم و از سختی‌ها و مرارت‌ها راه برون‌رفت پیدا شود که حاصل اعتماد بوده؛ از همه کسانی که در این گروه‌ها فعالیت دارند، تشکر می‌کنم.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز در توضیح جهاد گفت: ما یک هدف بیشتر نداریم و آن حفظ نظام جمهوری اسلامی ایران است؛ بنابراین هر کاری که نتیجه آن حفظ نظام جمهوری اسلامی ایران را در بر داشته باشد، جهاد بوده و هر کاری که نظام را تضعیف کند، ضد جهاد است. کلمه جهاد به معنای کوشش بوده و وقتی معنای مقدس دارد که بخواهد نظام اسلامی درست کند؛ اگر جهاد برای خدا باشد، انسانی که کشته شود شهید است و اگر کار برای غیر خدا باشد، این‌چنین نیست.

حمیدرضا حاجی‌بابایی با اشاره به نکته مهم و ویژه سخنان مقام معظم رهبری تحت عنوان جهاد تبیین، ابراز کرد: این کلمات جدید نیست و بسیاری از آیات، قرآن را مبین خوانده‌اند و کار پیامبر تبیین بوده است؛ پشت برخی جملات و کلماتی که مقام معظم رهبری تهیه می‌کنند و در فرصتی به جامعه ارائه می‌دهند، هزاران ساعت کار مطالعاتی است.

وی با اشاره به حضور در منزل مادران شهید، افزود: نخستین ویژگی این مادران شاکر بودن آن‌ها است؛ این مادران شهید هیچ ادعایی ندارند و خودشان را در این وضعیت بدهکار مردم می‌دانند.

این مقام مسئول با بیان اینکه یکی از دلایل مهمی که مقام معظم رهبری به جهاد تبیین اشاره کردند این است که در کشور همه تکلیف خود می‌دانند که نظام را نقد و اشکالات را بیان کنند، ابراز کرد: درصورتی که کارهایی که در جمهوری اسلامی انجام می‌پذیرد و رشدی که در طول 43 سال گذشته داشته‌ایم، با هیچ جای دنیا قابل مقایسه نیست. رهبری می‌فرمایند شما بیشتر کارهای نظام را تبیین کنید، مثلاً تعریف کنید در نقاط مختلف کشور و دانشگاه‌ها چه تغییری شکل گرفته است؛ یعنی قرار بگذاریم آنچه که اتفاق افتاده را نقل کنیم که به این مهم تفکر مثبت می‌گوییم، نگاه رهبری به کشور را ببینید، هروقت پای سخنرانی رهبری نشسته‌ایم، امیدوارتر شده‌ایم.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انقلابی کسی است که وقتی سخنرانی می‌کند دل مردم به انقلاب گرم‌تر بشود، گفت: ایثارگر هم کسی است که چیزی را اهدا می‌کند و چیزی نمی‌خواهد؛ در سال جدید بیشتر سخنرانی‌ها را با مهر جهاد تبیین تبرک کنیم.

وی با اشاره به اینکه برای نقد باید ابزار مناسب انتخاب کنیم، افزود: ما در احکام دینی داریم که طی سخنرانی باید جانب اعتدال رعایت شود و همان اندازه که خوف هست، همان مقدار هم رجا و امیدواری بدهیم. این انقلاب پُرشتاب و پُرقدرت رو به جلو درحال حرکت است؛ خداوند می‌فرماید هروقت قدرتتان بیشتر می‌شود، سختی‌ها بیشتر می‌شود. نیروی جهادی و نیروی انقلابی در کشور کسی است که کمتر می‌خورد و بیشتر کار می‌­کند؛ امکان ندارد کسی بیشتر بخورد و کمتر کار کند و انقلابی باشد.

این مقام مسئول اظهار کرد: انقلابی کسی است که خودش را فدا بکند تا انقلاب بماند و ضد انقلاب کسی است که انقلاب را قربانی می‌کند تا خودش بماند؛ انقلابی‌تر از رهبری نداریم که فرمودند جهاد تبیین نیاز به توجه ویژه دارد.

مشاور عالی فرمانده سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان نیز با بیان اینکه یک‌هزار و 775 گروه جهادی در استان همدان درحال فعالیت هستند، از این گروه‌ها تشکر کرد و گفت: 50 گروه از آن‌ها دانشجویی است که با همکاری بنیاد مستضعفان و سایر ارگان‌ها مشغول ارائه خدمات هستند؛ گروه جهادی مشغول ساخت مسجد روستای قمشانه کمتر از بچه‌های فتح‌المبین نیستند که از کل کشور با رتبه‌های تک‌رقمی هستند.

سردار مهدی فرجی همچنین افزود: دشمن در پی این است که آرامش و امنیت را از ما بگیرد، اما این‌چنین افرادی که از 28 اسفندماه با تحمل همه سختی‌ها، این راه را انتخاب کرده‌اند، با گردان 154 یا گردان غواص هیچ تفاوتی ندارند؛ شاید گروه‌هایی در مناطقی بهتر از گردان‌های ما بودند که باعث تحول فرهنگی در روستاها شده‌اند و بدون رسانه و جنجال درحال جهاد سازندگی هستند، این گروه‌های جهادی همچنین به افرادی که توان ساخت ندارند، کمک می‌کنند.

وی با اشاره به دیداری که با خانواده یکی از شهدای کربلای پنج داشته، اذعان کرد: بازدیدی از منزل این مادر شهید که فرزندش یکی از فرماندهان بسیجی بود، داشتیم؛ با وجود آنکه گروه‌های زیادی به سرکشی این خانواده رفته بودند و در گزارش‌ها نوشته بودند مشکلی مشاهده نشد، اما وقتی از مادر شهید پرسیدم چه خواسته‌ای دارید؟ گفتند که هیچ! فقط آب چاه ما قطع خواهد شد و آب لوله‌کشی و شرب نداریم! ایشان در کوی شهید مطهری ساکن هستند که اوضاع بسیار ناراحت‌کننده بود. البته با کمک آقای شهردار به حل این مشکل پرداخته شد، اما این موارد نیاز به نگاه ویژه دارد.

سردار فرجی با اشاره به اجاره‌نشینی مادر شهیدی که نیاز به بررسی و حل دارد، تشریح کرد: در ایام نوروز به 19 خانواده شهید سرکشی کردیم؛ برخی از خانواده‌های شهدا حتی پس از سال‌ها مستأجر هستند و بسیاری مشکلات دیگر دارند، هرچند عده‌ای می‌گویند خانواده‌های شهدا در ناز و نعمت به‌سر می‌برند، اما این‌گونه نیست، خانواده‌های شهدای زیادی هستند که دارای مشکلات فراوان بوده که باید آن‌ها را برطرف کنیم.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به خواسته سردار سلیمانی که آرزو داشتند بتوانیم مدیریت افکار عمومی را به‌دست بگیریم و اجازه ندهیم دشمن آن را در دست بگیرد، گفت: این کار توسط گروه‌های جهادی تحقق یافته است.

مسئول گروه جهادی شهید همدانی نیز با اشاره به آغاز کار این گروه طی سال 1386 در دانشگاه صنعتی همدان، گفت: بعد از شهادت شهید همدانی نام گروه به «شهید حاج‌حسین همدانی» تغییر داده شد.

وحید عظیمی با اشاره به اینکه در ابتدای امسال گروه برخلاف سال‌های پیش که اختتامیه برگزار می‌کرد افتتاحیه‌ای برای فعالیت‌هایش داشت، افزود: یکی از فعالیت‌ها کاشت نهال‌های مثمر بود که می‌توانند میوه مورد نیاز افراد زیر پوشش این مجموعه در مناطق مختلف استان را تأمین کنند.

وی همچنین با اشاره به تلاش فراوان برای تهیه و تأمین بسته‌های معیشتی تا آخرین روزهای سال 1400، ادامه داد: هشت باب منزل برای مددجو‌ها درحال ساخت است که چهار باب آن در روستای یکن‌آباد، دو باب آن در روستای زاغه، یک باب در روستای وهنان و یک باب در روستای چشمه‌قصابان درحال احداث بوده؛ همچنین مسجد روستای قمشانه توسط دانشجویان برتر دانشگاه تهران درحال ساخت است.

شناسه خبر 53746