مدیرکل دفتر گلخانه وزارت جهاد کشاورزی:
سرانه مصرف قارچ خوراکی در کشور باید به 2.3 کیلوگرم برسد
سپهرغرب، گروه خبر: مدیرکل دفتر گلخانه، قارچ و گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سرانه مصرف قارچ خوراکی در کشور 1.7 کیلوگرم است که تا پایان برنامه هفتم توسعه باید به دو کیلو و 300 گرم برسد.
غلامرضا تقوی روز پنجشنبه در سومین سمینار تخصصی و جشنواره بینالمللی قارچ کشور در سنندج اظهار کرد: ایران با تولید 180 هزار تن قارچ رتبه هفتم تولید این محصول را در دنیا دارد.
وی با اشاره به اینکه سالانه بیش از 11 میلیون قارچ در دنیا تولید میشود که بیشترین سهم مربوط به کشور چین است، افزود: تولید قارچ کسب و کاری است که از بهرهوری بالایی برخوردار است.
مدیر کل دفتر گلخانه، قارچ و گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: کمتر محصولی همچون قارچ با کمتر از 20 لیتر مصرف آب یک کیلوگرم تولید دارد بهعنوان نمونه برای تولید هر کیلوگرم گوجه فرنگی به بیش از 40 لیتر آب نیاز هست.
تقوی با بیان اینکه برای ایجاد اشتغال بیشتر نگاه ویژهای به ایجاد واحدهای تولید قارچ داریم، گفت: با سرمایه گذاری 15 تا 17 میلیارد تومان در زنجیره قارچ میتوان برای 25 تا 30 نفر به طور مستقیم شغل ایجاد و سالانه 250 تن قارچ تولید کرد.
وی از دیگر مسائل حائز اهمیت برای دولت و سیاستگذارن کشور را افزایش ارزآوری دانست و یادآور شد: قیمت یک بشکه نفت 85 دلار است و 156 لیتر معادل یک بشکه نفت با 45 کیلوگرم قارچ به قیمت هرکیلوگرم دو تا 2.5 دلار برابری میکند.
شناسه خبر 57980