سپهرغرب، گروه کشاورزی: دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج ایران با انتقاد از لغو ممنوعیت چهار ماهه واردات برنج در فصل برداشت، گفت: واردات در این مقطع، باعث کاهش قیمت این محصول نخواهد داشت.
جمیل علیزاده شایق دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج ایران افزود: در سالهای گذشته برای وارد نشدن لطمه روحی و روانی به کشاورزان، حمایت از تولید، تولیدکنندگان و جلوگیری از برخی از سوءاستفادهها در این عرصه بهخصوص اختلاط برنج ایرانی با برنج خارجی، ممنوعیت چهار ماهه واردات برنج در فصل برداشت مصوب شده بود که متأسفانه امسال این ممنوعیت لغو شد.
علیزاده شایق اظهار کرد: برنجهای خارجی که در همین مدت وارد کشور شده با برنجهای خوب و مرغوب داخلی مخلوط و به نام برنج ایرانی در بازار به فروش میرسد و واردات برنج در این چهارماهه هرگز روی قیمت برنج اثر نخواهد گذاشت و باعث کاهش قیمت برنج نمیشود، چون برنج وارداتی و برنج تولید داخل هرکدام مشتری خاص خود را دارند.
وی در ادامه افزود: کشت غالب برنج در سه استان گیلان، مازندران و گلستان متمرکز است، از مجموع افزون بر 600 هزار هکتار اراضی شالیزار در ایران 500 هزار هکتار در شمال کشور واقع شده و میزان تولید برنج طی سال جاری در سه استان گیلان، مازندران و گلستان دو میلیون و 200 هزار تا دو میلیون و 250 هزار تن است که پیش بینی میشود 200 هزار تن برنج دیگر از طریق کشت دوم (راتون) در دو استان گیلان و مازندران تولید شود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج ایران با انتقاد از کشت دوم برنج در کشور گفت: بارها از موسسه تحقیقات برنج خواسته شده مبنی بر اینکه آیا کشت دوم برنج به اراضی شالیزاری لطمه میزند یا خیر؟ اما متأسفانه مؤسسه مزبور هیچگاه جواب قاطعی به این پرسش نداده است.
علیزاده شایق با اعلام اینکه سال 1399 با تولید دو میلیون و 450 هزار تن برنج یک سال استثنایی برای تولید این محصول در ایران بود، افزود: اما متأسفانه در سال 1400 میزان تولید برنج در کشور دوباره به رقم دو میلیون و 200 هزار تن رسید.
وی تصریح کرد: اگر به آمار تولید برنج در ایران طی هفت تا هشت سال گذشته نگاه کنید به وضوح خواهید دید مرتب وزارت جهاد کشاورزی میزان تولید برنج را دو میلیون و 200 تا دو میلیون و 250 هزار تن اعلام میکند، حال سؤالی که در ذهن خطور میکند اینکه چرا در طول این سالها عملکرد تولید برنج در واحد سطح بر مدار افزایشی نبوده و در حد دو میلیون و 200 هزار تن باقی مانده و حوزه تحقیقات کشاورزی در این مدت برای افزایش عملکرد این محصول بسیار مهم و راهبردی چه کرده است؟
شناسه خبر 60407