برنامهریزی دقیق برای پیشگیری از طلاق
ارسال کتابچه تحلیل روند ازدواج و طلاق کشور به استانها
سپهرغرب، گروه جوانی: مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان این که گزارش روند تحولات ازدواج و طلاق تمام استانها و شهرستانهای کشور از سال 92 تا 1400 به تفکیک شهرستانها و مراکز استانها به صورت کتابچه تدوین و به استانها ارسال شد، گفت: با مراجعه به آن خیلی راحت میتوان فهمید که کدام شهرستان در مسیر رشد طلاق و یا کاهش ازدواج قرار گرفته و به سادگی برای آن برنامه ریزی و از آسیب پیشگیری کرد.
حجت الاسلام والمسلمین مهدی متقی فر در خصوص تدوین کتابچه تحلیل روند ازدواج و طلاق کشور تصریح کرد: طبق وظایفی که در حوزه ترویج ازدواج و کاهش طلاق در حوزه معاونت جوانان داریم یکی از اتفاقات خوبی که افتاد، شناخت روند تحولات ازدواج و طلاق همه استانهای کشور به تفکیک شهرستانها بود.
وی با بیان این که کتابچه مربوط به هر استان برای سه نفر در آن استان ( نماینده ولی فقیه و امام جمعه، استاندار و مدیرکل ورزش و جوانان هر استان ) با امضای دبیر شورای عالی جوانان ارسال شد، افزود: برای اینکه بتوانیم در موضوع عملیات ترویج ازدواج و پیشگیری از طلاق یک اتحاد عمل و رویه داشته باشیم و استانداران هم در جریان وضعیت استان و شهرستانهای خود باشند این کتابچهها را ارسال کردیم.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان تصریح کرد: ستادهای ساماندهی امور جوانان در کل کشور مسائل جوانان به ویژه در حوزه ازدواج و کاهش طلاق را پیگیری میکنند که این اطلس و نقشه راه میتواند به برنامه ریزی دقیق در شهرستانهایی که روند تحولات آنها در افزایش طلاق و کاهش ازدواج منفی بوده، کمک کند و ما باید تلاش کنیم در آن شهرستانها تمرکز بیشتری چه در حوزه آموزش و چه در حوزه مشاوره داشته باشیم.
متقی فر اظهار کرد: در بحث بررسی آمار ازدواج و طلاق به دو گونه میتوانیم عمل کنیم یکی آمار مقطعی است مثلاً میگوییم که آمار طلاق یک استان در سال1400 N مقدار بوده که این روش برای برنامه ریزی و سیاستگذاری نمی تواند برآیند کاملی داشته باشد دلیل آن هم اتفاقات اقتضائی است که شاید در آن سال در یک شهرستان و یا استان افتاده باشد اما برای اینکه بتوانیم برنامه ریزی و مسئله شناسی دقیق تری داشته باشیم، فرایند تحولات آن استان و شهرستان را در 10 سال اخیر بررسی میکنیم، به این صورت که در بحث افزایش طلاق یک شهرستان یا استان روبه رشد یا اینکه رو به پایین بوده و در حوزه ازدواج هم به همین صورت. این گونه میتوانیم بفهمیم یک شهرستان چه وضعیتی دارد آیا جزو اولویتهای برنامه ریزی ما قرار میگیرد و یا خیر.
وی تصریح کرد: در وزارت ورزش و جوانان برای اینکه بتوانیم عملیات و برنامه هایمان را به صورت «نقطه زن» طراحی کنیم و مسائل را احصا کنیم این گزارش را به صورت تحلیل روند تحولات ازدواج و طلاق گردآوری و تدوین کردیم و الان روند تحولات ازدواج و طلاق تمام استانها و شهرستانهای کشور از سال 92 تا 1400 به تفکیک شهرستانها و مراکز استانها کاملا مشخص است و خیلی راحت میتوان فهمید که کدام شهرستان در مسیر رشد طلاق قرار گرفته و به راحتی برای آن برنامه ریزی و از آسیب پیشگیری کرد.
حجت الاسلام والمسلمین مهدی متقی فر با بیان این که قطعاً پیشگیری در شهرهای کوچک در مسئله طلاق خیلی ساده تر از شهرهای بزرگ است، افزود: این گزارشها به ما کمک میکند تا به راحتی برنامهریزی دقیقتری انجام دهیم.
وی با بیان این که در کتابچههای همه استان ها، تحلیل روند تحولات ازدواج و طلاق انجام شده است، گفت: خیلی از استانهای ما که در آمار مقطعی وضعیت خوبی دارند در آمار فرآیندی و روند تحولات، جزو استانهای بحرانی ما قرار میگیرند و ما باید هر چه سریع تر برنامه ریزی کنیم تا آنها بعد از چند سال به سرنوشت استانهای توسعه یافته ما دچار نشوند.
شناسه خبر 61862