سپهرغرب، گروه خبر: زهرا طالبی: بخشدار لالجین با اشاره به راهاندازی دانشکده ساخت سفال لالجین، گفت: بهدلیل ظرفیت بالای لالجین موافقتنامه راهاندازی دانشکده ساخت سفال امضا شده و بهزودی راهاندازی میشود و کلاسها در کارگاههای سفال و بهصورت مهارتمحور و با هدف پیوند علم و صنعت و بالا بردن بهرهوری، برگزار میشود.
حمید میرزایی در جمع خبرنگاران ابراز کرد: توجه به مناطق محروم برای تحقق شعار دولت مردمی بسیار مهم است؛ جهتگیری تصمیمات در بخش لالجین و برنامهریزیها، برای رفع چالشها و مشکلات بوده که پس از شناسایی مشکلات، اولویتها در دستور کار قرار گرفت.
میرزایی توجه به راه روستایی و آسفالتریزی را از اولویتهای بخشداری لالجین برشمرد و گفت: با اقدام جهادی در سال جاری 29 هزار تُن آسفالتریزی در مساحتی بالغبر 239 هزار متر مربع و با اعتباری افزونبر 25 میلیارد تومان در سطح بخش صورت گرفته و این درحالی است که میزان آسفالتریزی در سال گذشته 205 تُن بوده است.
وی افزود: از 18 روستای بخش لالجین در 14 روستا آسفالتریزی شده و برای چهار روستای باقیمانده نیز قیر جذب شده و پس از فصل سرما، اجرا میشود.
این مقام مسئول با اشاره به سیاست بنیاد مسکن در تخصیص قیر یارانهای، گفت: درصورت جمعآوری خودیاری در روستاها و مشارکت مردم، بنیاد مسکن قیر رایگان در اختیار قرار میدهد و عملیات پخت قیر و آسفالتریزی به عهده دهیاران خواهد بود.
بخشدار لالجین ابراز کرد: برای 12 روستای بخش لالجین قرارداد قیر 1401 بسته شده و امیدواریم در تابستان سال آینده بتوانیم جشن صددرصدی آسفالت را در بخش لالجین برگزار کنیم.
وی افزود: روستاهای رایکان علیا، ساری قمیش و جمشیدآباد از بدو تأسیس آسفالت نداشته که در دولت مردمی، آسفالتریزی صورت گرفته است.
میرزایی به اقدامات حوزه آب اشاره کرد و گفت: در بخش لالجین اصلاح خطوط شبکه و انشعابات آبرسانی در هفت روستا، اصلاح و توسعه شبکه توزیع آب در شهر لالجین، تجهیز چاه مهاجران و گنبدان، حفر چاه آب حسینآباد کارخانه قند، مخزن هوایی هارونآباد و زیر پوشش آبفا قرار گرفتن روستای دینارآباد، از اقدامات بوده است.
وی افزود: در سال گذشته در بخش لالجین پنج روستا با خشکسالی و کمبود آب مواجه بود که این رقم در سال جاری به سه روستا رسید و مدیریت شد.
میرزایی اظهار کرد: جدولکشی معابر روستای رایکان سفلی، لتگاه، دهنجرد، حسامآباد، حسینآباد، ساری قمیش به طول یکهزار و 810 متر و با اعتبار 806 میلیون تومان انجام شده و زیرسازی معابر و بیسریزی در 18 روستا به مقدار 105 هزار و 970 متر مربع با اعتبار دو میلیارد و 236 میلیون تومان انجام شده است.
وی اعلام کرد: در سال آینده با کمک اداره کل نوسازی مدارس، دهیاریها و خودیاری مردم براساس نیازسنجی، حیاط همه مدارس بخش لالجین آسفالت خواهد شد.
میرزایی با بیان اینکه بخش لالجین بهصورت صددرصدی از آبیاری نوین بهرهمند است، گفت: احداث کانال آبیاری عمومی در 450 متر، احیا، مرمت و لایروبی قنوات در 350 متر، اجرای سامانه نوین آبیاری در 86 هکتار، نظارت بر مجوزهای تغییر کاربری شده اراضی باغات 37 مورد، صدور سند اراضی پنج هزار و 32 هکتار و پیگیری تغییر کاربری غیر مجاز، از اقدامات حوزه جهاد کشاورزی است.
وی تصریح کرد: زراعت عمده در بخش لالجین شامل گندم آبی و دیم در 13 هزار و 650 هکتار و جو آبی و دیم در 11 هزار و 382 هکتار و کلزا در 20 هکتار است.
بخشدار لالجین افزود: برای خروج مهاجران از بنبست، در سال گذشته چهار میلیارد و 500 میلیون تومان برای راه مزرعه مهدیآباد به مهاجران اختصاص یافت، اما این پروژه مسکوت ماند و با پیگیریهای انجامشده زیرسازی و احداث 17 پُل آبهای بین مزارع انجام شد و آماده اجرای عملیات آسفالتریزی به طول سهونیم کیلومتر است.
وی اجرای روکش آسفالت به طول 5.3 کیلومتر، آزادسازی، پاکسازی حریم و شانهسازی به طول 80 کیلومتر، خطکشی به طول هشت کیلومتر، ایمنسازی جادهها و راهها، برفروبی و نمکپاشی و اصلاح نقاط حادثهخیز را از اقدامات برشمرد.
میرزایی اعلام کرد: در حوزه مخابرات از سمت لالجین به حسینآباد و در برخی روستاها و ادارات فیبر نوری اجرا و کابلهای مخابرات زیرزمینی شده است و همه روستاها و شهر لالجین افزایش پورت ADSL را داشتهاند.
وی اظهار کرد: واگذاری زمین فاز دو شهرک سفال و سرامیک لالجین، برای زمان تکمیل ظرفیت فاز یک پیشنهاد و زمینها تملک شد و اقدامات خوبی صورت گرفت، اما بهدلیل آماده نبودن زیرساختها، مردم راضی نبودند که اقدامات لازم در این راستا صورت میگیرد.
بخشدار لالجین ابراز کرد: وجود کارگاههای خانگی در داخل شهر باعث زیبایی شهر جهانی سفال شده است و کارگاهها نباید از داخل شهر برچیده شوند.
وی به تلاشها برای رفع مشکل زمین مسکن ملی اشاره کرد و گفت: در راستای تغییر کاربریها، جهاد کشاورزی باید همکاری لازم را داشته باشد، زیرا اوقافی بودن زمینهای لالجین مشکلات را دوچندان کرده است.
میرزایی از راهاندازی دانشکده ساخت سفال در لالجین خبر داد و افزود: بهدلیل ظرفیت بالای لالجین موافقتنامه راهاندازی دانشکده ساخت سفال امضا شده و بهزودی راهاندازی میشود و کلاسها در کارگاههای سفال و بهصورت مهارتمحور و با هدف پیوند علم و صنعت و بالا بردن بهرهوری برگزار میشود.
شناسه خبر 66404