مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه تعدادی از کشتارگاههای طیور در همدان ازلحاظ کیفیت ارتقا یافتند، گفت: درصددیم کیفیت گوشت مرغ همدان بالا رود.

امیرحسین نقیپور با بیان اینکه درحال حاضر چهار کشتارگاه طیور در استان فعال است و دو کشتارگاه نیز غیر فعال، اظهار کرد: احداث یک کشتارگاه در دست اقدام است که امیدواریم هرچه زودتر وارد چرخه شود.
وی با بیان اینکه کشتارگاهها طبق ضوابط سازمان دامپزشکی کشور رتبهبندی میشوند، گفت: اگر کشتارگاهی حداقل شرایط لازم را داشته باشد و مشمول دریافت پروانه شود، اما دستگاه خط دو یعنی اتوماتیک را نداشته باشد، شامل گرید (B) میشود که درحال حاضر چهار کشتارگاه همدان با گرید و رتبه B، کشتار انجام میدهند.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان خاطرنشان کرد: کشتارگاههای گرید (B) دو هزار قطعه در ساعت ظرفیت تولید دارند که اگر بخواهیم با ظرفیت کامل کشتارگاههای استان کشتار انجام دهیم، مشکلی در تأمین مرغ نخواهیم داشت و حتی مازاد و امکان صادرات به خارج از استان هم خواهیم داشت.
وی درخصوص کیفیت مرغ نیز با بیان اینکه از ابتدای سال با همراهی استانداری دومین کمیته ساماندهی کشتارگاهها را تشکیل دادیم که قبلاً چنین کمیتهای وجود نداشت، گفت: در این کمیته کشتارگاهها از طریق دامپزشکی، مرکز بهداشت، جهاد کشاورزی و محیطزیست ارزیابی شدند و مشکلات موجود احصا شد.
نقیپور یادآور شد: مشکلات مربوط به حوزه دامپزشکی را پیگیری کردیم و خوشبختانه بسیاری از مسائل موجود رفع شده و البته انجام اقدامات نیز همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه درحال حاضر تعدادی از کشتارگاههای همدان ازلحاظ کیفیت ارتقا یافتند که امیدواریم بقیه کشتارگاهها نیز بهمرور ارتقا یابند، درخصوص مسائل بهداشتی نیز عنوان کرد: مرغ تولیدی استان ازلحاظ بهداشتی مشکلی ندارد.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه تمام تلاش ما این است که مرغهای با کیفیت A و A پلاس را در کشتارگاهها عرضه کنیم، گفت: ماهانه دو بار بررسی ارگانولپتیکی مرغهای استحصالی کشتارگاهها را در برنامه داریم که هیچ کجای کشور چنین اقدامی صورت نمیگیرد.
نقیپور اذعان کرد: تمام همکاران ما مرغهای استحصالی شهرستانهای مختلف را ازلحاظ میزان خونابه، نوع پرکنی و غیره بررسی میکنند و درصورت وجود مشکل با واحد مربوطه برخورد میشود.
وی با بیان اینکه درحال حاضر تقریباً هر 15 روز یکبار مرغهای استان ازلحاظ تغییرات ارگانولپتیکی بررسی میشوند، افزود: اقدام تأثیرگذار بعدی این است که ناظر عالی دولتی هرشب در کشتارگاهها حضور دارد و این علاوهبر حضور مداوم مسئول فنی است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه در هر شهرستانی که کشتارگاه فعال است یک نفر از همکاران نظارت را انجام میدهند، گفت: روزانه نیز آمار کشتارگاهها ازلحاظ ورودی و خروجی، خودروهای حمل و غیره، بررسی میشود.
وی تصریح کرد: تمام نظارتهای مربوط به سازمان دامپزشکی بیشتر بهخاطر ارتقای کیفیت مرغ در استان است که امیدواریم تا پایان سال به آن کیفیت بالا و مطلوب برسیم که تمایل بیشتری به سمت خرید مرغهای استان باشد و کمتر به سمت مرغهایی نظیر مرغ شمال بروند.
نقیپور درخصوص قرنطینه طیور نیز گفت: هر فرآورده خام دامی که از استان خارج میشود، باید گواهی حمل بهداشتی دامپزشکی داشته باشد؛ داشتن مجوز حمل حاکی از آن است که فرآیند تولید، بارگیری و صدور مجوز، با نظارت دامپزشکی بوده و در غیر این صورت، مورد تأیید دامپزشکی نیست.
وی با بیان اینکه همکاران دامپزشکی در حوزه قرنطینه نیز فعال هستند و نظارت لازم وجود دارد، اذعان کرد: با همکاری پلیس اقتصادی و راهور از ورود و خروج فرآوردههای خام دامی بدون مجوز جلوگیری میشود و متخلفان نیز به مراجع قضائی معرفی میشوند.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان عنوان کرد: چند روز پیش جلوی یک مورد از این تخلف گرفته شد و تمام تلاش ما نیز آن است که ورود و خروج فرآوردههای خام دامی با مجوز باشد.
شناسه خبر 78019