مدیر غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی اسدآباد از کشف و جمعآوری سه هزار و 308 قلم کالای سلامتمحور غیر مجاز و قاچاق در این شهرستان از سطح عرضه خبر داد.
وی با بیان اینکه با توجه به اهمیت حفظ ایمنی غذا از مزرعه تا سفره ازجمله اقدامات انجامشده این مدیریت اجرای طرح پایش باقیمانده سموم آفتکش، فلزات سنگین و نیترات از محصولات کشاورزی در سطح شهرستان و نمونهبرداری و ارسال به آزمایشگاههای غذا و دارو است، تصریح کرد: در این راستا در سال گذشته 275 نمونه از محصولات کشاورزی به آزمایشگاه ارسال شد و ازنظر باقیمانده سموم آفتکش، فلزات سنگین و نیترات مورد پایش و ارزیابی قرار گرفتند.
بهاریفر با اشاره به اینکه تأمین امنیت و سلامت کالاهای سلامتمحور در بحث دارو، تجهیزات پزشکی، مکملها، عطاریها و گیاهان دارویی و لوازم آرایشی و بهداشتی ازجمله مواردی است که مدیریت غذا و دارو در این رابطه نظارت لازم را برعهده دارد، خاطرنشان کرد: غذا و دارو از بدو کودکی تا سالمندی افراد از نقش مؤثری در سلامت جامعه برخوردار بوده و با وجود جامعه سالم، افراد پویا و کارآفرین خواهند بود.
این مقام مسئول با اشاره به نظارت بر عرضه و توزیع کالاهای مختلفی چون دارو، تجهیزات پزشکی، مکملها، واحدهای عطاری، گیاهان دارویی، لوازم آرایشی و بهداشتی توسط مدیریت غذا و دارو، ادامه داد: تأمین و توزیع دارو در مراکز بهداشتی و نیز مراکز دولتی و خصوصی شهرستان برعهده مدیریت غذا و دارو دانشکده بوده و در این رابطه اقدامات خوبی در شهرستان انجام شده است.
بهاریفر ضمن گرامیداشت روز جهانی ایمنی غذا، بر لزوم تولید و عرضه محصولات غذایی ایمن و سالم تأکید کرد و افزود: روز جهانی ایمنی غذا (World Food Safety Day) هر سال در هفتم ژوئن برابر با 18 خردادماه برگزار میشود که در این رابطه شعار تعیینشده برای آن در سال جاری، «ایمنی مواد غذایی: آماده شدن برای موارد غیر منتظره» است.
وی حصول اطمینان از اینکه مواد غذایی در هنگام حمل و آمادهسازی و نگهداری، آلودگیهای میکروبی و شیمیایی و فیزیکی پیدا نمیکنند و سبب بیماری مصرفکنندگان نمیشوند را بهعنوان ایمنی غذایی یاد کرد و گفت: عوامل بیماریزا چون باکتری، ویروس و انگل، سموم قارچی مثل آفلاتوکسین، اوکراتوکسین، فلزات سنگین مثل سرب، جیوه، کادمیوم، سموم شیمیایی دفع آفات مورد استفاده در کشاورزی، آلایندههای آلی باقیمانده در محیطزیست و استفاده از آنتی بیوتیکها، هورمون و مواد افزودنی در تهیه غذاها از رایجترین آلودگیهایی بوده که ایمنی غذایی را تهدید میکند، پس بهواسطه همین امر رویداد روز جهانی ایمنی غذا از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر نظارت و کنترل مستمر بر واحدهای تولیدی مواد خوراکی و آشامیدنی، نمونهبرداری و پیگیری عدم انطباقهای نتایج آزمایشگاهی با استاندارد ملی با جدیت بیشتری انجام شده است، یادآور شد: علاوهبر واحدهای تولیدی، در راستای پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالاهای سلامتمحور، با همکاری کارشناسان محترم معاونت بهداشتی، ادارات صمت، تعزیرات، نیروی انتظامی و اتاق اصناف، گشتهای مشترک بهصورت ادواری و منظم در حوزه نظارتی این مدیریت انجام میشود.
مدیر غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی اسدآباد تصریح کرد: مطابق مصوبه سازمان غذا و دارو تبلیغات محصولات غذایی و آشامیدنی آسیبرسان به سلامت ازجمله انواع فرآوردههای گوشتی، سوسیس و کالباس، فلافل آماده، پنیر پیتزای پروسس و تاپینگ پیتزا، انواع نوشابههای گازدار و بدون قند، ماءالشعیر، انواع نوشیدنیهای میوه محتوای آبمیوه 25 درصد و کمتر، انواع شربتهای میوهای و غیر میوهای، فرآوردههای یخی، انواع پودر نوشیدنی فوری، روغن مصرفی خانوار (نیمهجامد)، انواع چیپس و فرآوردههای حجیمشده بر پایه ذرت، شیرینیهای تر، فرآوردههای کاکائویی، انواع سس سالاد و سس مایونز و غیره ممنوع شده است.
بهاریفر با اشاره به اینکه این مدیریت در راستای حمایت از سلامت مصرفکننده درخصوص منع تبلیغات این محصولات به واحدهای زیر پوشش مشمول اطلاعرسانی لازم را انجام داده و درصورت بروز تخلف برخورد قانونی لازم با متخلفان انجام خواهد شد، افزود: محصولات مشمول تراریختگی (سویا، ذرت، کلزا و غیره) طبق برنامه عملیاتی محوله از سوی سازمان غذا و دارو توسط غذا و دارو شهرستان نمونهبرداری و به آزمایشگاه ارسال و نتایج پایش آن به سازمان غذا و دارو اعلام میشود.
وی در رابطه با شکایات واصله به این مدیریت در حوزههای مختلف گفت: شکایات شخصی و بین دانشگاهی وارده به قید فوریت توسط کارشناسان غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی شهرستان بررسی و برخورد قانونی لازم با متخلفین صورت میگیرد.
این مقام مسئول در پایان تأکید کرد: باید بتوانیم برای کاهش تأثیرات منفی مواد غذایی غیر ایمن بر سلامت مردم، اقدامات اساسی انجام دهیم و برای این کار نهادهای دولتی، دستگاههای نظارتی، تولیدکنندگان، واردکنندگان، مسئولین فنی مصرفکنندگان و تمام عوامل باید در قِبال وظایف خود مسئولیتپذیر و پاسخگو باشند.
منبع: خبرگزاری ایسنا
شناسه خبر 83457