شناسه خبر:84865
1403/4/28 13:21:59

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، بر خلاف تصور رایج،‌ رنگ‌ پوست تخم مرغ به هیچ عنوان نشانه‌ای از بالا بودن ارزش غذایی آن نیست.

رنگ پوست تخم مرغ که به علت وجود رنگدانه‌های اوئورهودئین و اوئورگزانتین است، با توجه به نژاد مرغ تعیین‌می‌شود؛ به طوری که مرغ‌های نژاد «نیو همشایر» و چند نژاد دیگر دارای تخم قهوه‌ای رنگ ولی مرغ نژاد «وایت روک» و چند نژاد دیگر تخم با رنگ پوسته سفید می‌گذارند.

ارزش غذایی تخم مرغ با توجه به محتوای رژیم غذایی و تنوع و کفایت دریافت مواد مغذی توسط مرغ تعیین می‌شود. کما اینکه امروزه و با توجه به تبلیغات افرایش اقبال عمومی نسبت به تخم مرغ‌های قهوه‌ای یا اصطلاحاً "رسمی"، در برخی از خطوط تولید تخم مرغ، از نژادهای دارای تخم قهوه‌ای استفاده می‌شود.

این مورد به خودی خود دارای مشکل نیست، ولی مشکل زمانی ایجاد می‌شود که عدم مراعات موارد بهداشتی، عدم حفظ زنجیره سرد و…، باعث ایجاد و فعالیت عوامل بیماری‌زا نظیر باکتری‌های سالمونلا و… می‌شود که می‌تواند مشکلات سلامتی جدی ایجاد کند.


منبع: خبرگزاری مهر

شناسه خبر 84865