مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهار از پیشبینی برداشت 21 هزار تُن سیر از سطح مزارع این شهرستان خبر داد.
وی میانگین عملکرد هر هکتار از سطح زیر کشت سیر را 12 تُن برشمرد و افزود: از 21 هزار تُن سیر تولیدشده شهرستان بهار، 6 هزار تُن آن برای مصرف تازهخوری، 11 هزار تُن برای نگهداری در انبارها و چهار هزار تُن آن برای واحدهای صنایع تبدیلی و فرآوری اختصاص خواهد داشت.
اصلانی با اشاره به وجود 20 واحد کارخانه ترشی و شوری در شهرستان بهار، تصریح کرد: درحال حاضر نبود سردخانه سیر در شهرستان بهار یکی از مهمترین مشکلات سیرکاران این شهرستان بوده که جذب سرمایهگذار بهمنظور احداث سردخانه سیر برای رفع دغدغه سیرکاران بهاری، ضرورت دارد.
وی بیان کرد: برداشت سیر از سطح مزارع این شهرستان بهصورت فصلی برای هشت هزار و 500 نفر اشتغال به همراه دارد که در این رابطه متوسط اشتغال فصلی هر هکتار سطح زیر کشت سیر، پنج نفر است.
اصلانی با اشاره به کشت سیر در شهرستان بهار، تصریح کرد: با توجه به شرایط آبوهوایی و حاصلخیزی خاک این منطقه، سیر تولیدی شهرستان بهار از کیفیت بالایی برخوردار بوده و با توجه به اینکه محصول سیر ازلحاظ اقتصادی قابل رقابت با محصولات سبزی و صیفی و سایر محصولات پُرآببر است، میتواند بهعنوان یک محصول با مصرف آب کمتر در تناوب زراعی سایر محصولات قرار گیرد.
سیر علاوهبر مصرف خوراکی بهصورت تازه، سیر ترشی یا چاشنی در صنایع غذایی برای تولید فرآوردههای غذایی نقش مهمی دارد که بهعنوان یک گیاه دارویی مؤثر در بیماریهایی همچون فشار خون، بیماریهای قلبی، کاهش کلسترول خون و خواص ضد انگلی، ضد میکروبی و درمان بیماریهای دستگاه گوارش استفاده میشود.
منبع: خبرگزاری ایسنا
شناسه خبر 85276