رئیس مرکز رشد مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، از فناوریهایی خبر داد که محصولاتی فراتر از عسل به بازار عرضه میکنند.
وی ژل رویال، برهموم، موم زنبور عسل، گرده زنبور عسل و زهر را از مهمترین این محصولات دانست و افزود: برهموم که بهدلیل خواص ضدمیکروبی، آنتیاکسیدانی و ضد التهابی خود شناخته شده، در صنعت سلامت و تندرستی محبوبیت پیدا کرده. نوآوریهای اخیر در فناوریهای استخراج، ازجمله استخراج سیال فوق بحرانی و روشهای اولتراسونیک، امکان تولید برهموم با خلوص بالا را بدون از دست دادن ترکیبات زیست فعال آن فراهم میکند. این امر باعث توسعه محصولات دارویی و مکملهای غذایی مؤثرتر شده است.
رئیس مرکز رشد مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور ادامه داد: برهموم، ماده صمغی تولید شده توسط زنبورها قرنها است که در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد. فرمولهای مبتنی بر برهموم برای التیام زخم، مراقبت از دهان و درمانهای پوست ساخته میشوند و جایگزینهای طبیعی برای داروهای مصنوعی ارائه میدهند.
بروفه با بیان اینکه فرآوری عسل نیز با تکنیکهای جدید با هدف حفظ خواص طبیعی آن، پیشرفتهایی داشته است، گفت: یکی از این نوآوریها استفاده از اولترا فیلتراسیون برای حذف ناخالصیها و کاهش رطوبت بدون نیاز به حرارت زیاد است که میتواند ترکیبات مفید عسل را تخریب کند. علاوه بر این، پیشرفت در فناوری بسته بندی و تکنولوژیهایی مانند آب بندی خلأ و بستهبندی در اتمسفر کنترل شده به افزایش ماندگاری عسل و حفظ ارزش غذایی آن کمک میکنند.
به گفته وی، محصولات زنبورعسل در صنایع آرایشی و بهداشتی کاربرد گستردهای پیدا کردهاند. ژل رویال غنی از ویتامینها، اسیدهای آمینه و آنتیاکسیدانها در کرمهای ضد پیری و محصولات احیاکننده پوست گنجانده شده. پیشرفتها در سیستمهای کپسولهسازی و تحویل نانو، فراهمی زیستی و پایداری این مواد فعال در لوازم آرایشی را افزایش داده است.
وی، معتقد است: ژل رویال، یک ترشح غنی از مواد مغذی است که توسط زنبورها برای تغذیه ملکه استفاده میشود. این ماده بهعنوان یک مکمل غذایی و ماده آرایشی شناخته میشود. زیرا سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات فعال زیستی است که سلامت و شادابی را افزایش میدهد. در صنعت آرایشی و بهداشتی، ژل رویال در کرمهای ضد پیری، مرطوبکنندهها و سرمها استفاده میشود؛ چراکه بهدلیل توانایی آن در آبرسانی به پوست، کاهش التهاب و تولید کلاژن ارزش دارد.
رئیس مرکز رشد مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، گفت: گرده زنبور عسل که اغلب بهعنوان یک ابر غذا شناخته میشود، در پودرهای تقویت کننده انرژی و مکملهای تقویت کننده سیستم ایمنی گنجانده شده است.
بروفه، با اشاره به اینکه موم زنبور عسل بهعنوان یک جایگزین پایدار برای مواد مصنوعی در حال تجدید حیات است، افزود: موم زنبور عسل در تولید بسته بندیهای سازگار با محیط زیست استفاده میشود که زیست تخریب پذیر و قابل استفاده مجدد هستند. علاوه بر این، موم زنبور عسل یک عنصر کلیدی در لوازم آرایشی طبیعی، شمعها و جلادهندهها است که برای مصرفکنندگانی که بهدنبال محصولات سازگار با محیطزیست هستند، جذاب است.
وی، استفاده از عسل در غذاهای کاربردی، بهدلیل شیرینی طبیعی و مزایای سلامتی آن را در حال گسترش دانست و بیان کرد: عسل در طیف گستردهای از محصولات، ازجمله خوراکیهای انرژیزا، نوشیدنیها و مکملهای بهداشتی گنجانده شده. همانطور که مصرفکنندگان به طور فزایندهای بهدنبال جایگزینهای طبیعی برای قندهای تصفیهشده هستند، عسل به یک عنصر ترجیحی در رژیمهای غذایی آگاهانه سلامت تبدیل شده است. البته تکنیکهای تخمیر و تبدیل زیستی برای تولید نوشیدنیهای جدید مبتنی بر عسل و محصولات پروبیوتیک در حال بررسی هستند.
رئیس مرکز رشد مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، در پایان با اشاره به اینکه در حال حاضر 21 واحد، هسته فناور و دانشبنیان در این مرکز رشد حضور دارند، عنوان کرد: از این تعداد پنج مورد در عرصه زنبور عسل و محصولات جانبی آن فعالیت میکنند که مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور نیز حمایتهای لازم را از این شرکتها انجام میدهد.
منبع: خبرگزاری مهر
شناسه خبر 85913