شناسه خبر:86093
1403/6/8 11:34:00

رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور از افزایش 4.7 میلیون تنی تولید خوراک دام و طیور به‌واسطه پژوهش‌های کاربردی محققان طی 10 سال اخیر خبر داد.

حسن خمیس‌آبادی با اشاره به اینکه محققان عرصه دامپروری، طی یک دهه گذشته دستاوردهایی را به جامعه بهره‌بردار عرضه کرده‌اند، گفت: تولید مجموع نهاده‌ها و علوفه‌ها طی این مدت 4.7 میلیون تن افزایش داشته که توانسته 23 هزار میلیارد تومان هزینه‌های تولید را کاهش دهد. این میزان افزایش تولید باعث کاهش واردات به مبلغ 920 میلیون دلار شده است.
وی، با بیان اینکه دستاوردهای محققان علوم دامی طی سال‌های اخیر، به طور مستقیم بر بهبود عملکرد دامپروران اثرگذار بوده، عنوان کرد: فناوری کاربرد استفاده از بقایای گیاهی برای تولید خوراک دام، تعیین ترکیبات و ارزش غذایی منابع خوراک دام و طیور موجود در کشور و توسعه فرمولاسیون‌های خوراک، از مهم‌ترین دستاوردهای محققان در این راستا بوده که توانسته به میزان 3.2 میلیون تن از مجموع مصرف نهاده‌ها و علوفه‌ها کم کند.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، با اشاره به کمبود منابع آبی و کاهش دسترسی به آب شیرین، ادامه داد: محققان علوم دامی به‌منظور بهبود فرایند تولید، توانسته‌اند به میزان 9 درصد در تولید گوشت مرغ و 12 درصد در تولید خوراک دام، مصرف آب را کاهش دهند.
خمیس‌آبادی، گفت: فناوری تبدیل دو میلیون تن ضایعات میادین میوه و تره‌بار به خوراک دام و فناوری کاربرد دو میلیون تن بقایای کارخانجات تولید شکر، از دیگر دستاوردهایی است که دانش فنی آن توسط محققان علوم دامی تولید و به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی، تأکید کرد: با ظهور این فناوری‌ها، حدود دو هزار شغل جدید معرفی و به میزان هفت درصد بهبود در کیفیت محصولات تولیدی ایجاد شد.


منبع: خبرگزاری فارس

شناسه خبر 86093