شناسه خبر:87350
1403/7/22 16:49:00

به همت جهاد دانشگاهی همدان مراسم تقدیر از مفاخر قرآنی فامنین و گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم آیت‌الله طه‌محمدی، امام‌جمعه اسبق فامنین، نماینده سابق ولی‌ فقیه در استان و امام‌جمعه همدان و نماینده ادوار گذشته همدان در مجلس خبرگان رهبری، رئیس بنیاد بوعلی و غدیر، برگزار شد.


روز شنبه به همت جهاد دانشگاهی همدان مراسم تقدیر از مفاخر قرآنی فامنین و گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم آیت‌الله غیاث‌الدین آیت‌الله طه‌محمدی، امام‌جمعه اسبق فامنین، نماینده سابق ولی‌ فقیه در استان و امام‌جمعه همدان و نماینده ادوار گذشته همدان در مجلس خبرگان رهبری، رئیس بنیاد بوعلی و غدیر با حضور امام‌جمعه، فرماندار، رئیس و معاون جهاد دانشگاهی فامنین، مدیر بنیاد قرآن استان همدان و شهرستان، رئیس اداره تبلیغات اسلامی فامنین و جمعی از فعالان قرآنی برگزار و از چهار نفر از مفاخر قرآنی شهرستان فامنین شامل مهدی عبدی، احمد روشنی، جواد صارمی و اعظم عسگری، تجلیل شد.
امام‌جمعه فامنین نیز گفت: مرحوم آیت‌الله طه‌محمدی بسیار شخصیت علمی و تأثیرگذاری بودند و خطبه‌های علمی و متقنی داشتند.
حجت‌الاسلام علی غفاری با بیان اینکه در روایات بر اکرام علما تأکید شده، افزود: علت تکریم علما به علم آن‌ها برمی‌گردد؛ درحقیقت علم موجب ارتقای جایگاه علما و درخشش آن‌ها می‌شود.
وی تأکید کرد: همه علوم در قرآن جمع شده است؛ بنابراین برای کشف هر علمی باید به کتاب الهی رجوع کرد، هرچند بشر به آن درجه علمی نرسیده که بتواند تمام علوم را کشف کند.
امام‌جمعه فامنین تصریح کرد: باید در تبلیغ و تحقق معارف قرآن کوشا بود، اما با وجود تبلیغ قرآن، در تحقق معارف آن کوتاهی شده است.
حجت‌الاسلام غفاری ادامه داد: با وجود اینکه حافظان و قاریان خوبی تاکنون تربیت شده‌اند، این جلسات چقدر در تحقق معارف قرآنی مؤثر بوده است؟
وی افزود: می‌توان عواید حاصل از خمس و زکات را برای مباحث قرآنی، فرهنگی و مربیان قرآنی هزینه کرد.
به گفته امام‌جمعه فامنین تلاوت قرآنی که محقق احکام الهی نباشد اثرگذار نخواهد بود.
وی عنوان کرد: مکلف هستیم برای داشتن جامعه خوب در راستای تحقق معارف قرآنی گام برداریم.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد همدان نیز گفت: جهاد دانشگاهی کشور برای سومین سال متوالی برنامه‌هایی برای معرفی و الگوسازی از مفاخر قرآنی استان‌ها و شهرستان‌های مختلف برگزار می‌کند.
مهدی میرزاپور افزود: امسال سومین برنامه تقدیر از مفاخر قرآنی استان در شهرستان فامنین را داشتیم و سال گذشته نیز دو برنامه در همدان و ملایر برگزار شد.
وی ابراز کرد: مفاخر و فعالان قرآنی شهرستان‌ها در این برنامه‌ها دعوت و معرفی می‌شوند تا از این طریق بتوان برای قرآن‌‌دوستان، جوانان و نوجوانان الگوسازی کرد.
فرماندار فامنین نیز ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم آیت‌الله طه‌محمدی امام‌جمعه اسبق فامنین گفت: امام راحل فرمودند «قرآن، کتاب درمان دردهای بشر است»، بنابراین انسان هر اندازه که در توان داشته باشد، باید نسبت به قرآن توجه نشان دهد.
روح‌الله حسینی اظهار کرد: در بحث ترویج فرهنگ قرآنی و آموزش قرآن اموری درحال انجام است و شاهد هستیم که انس با قرآن و حفظ و آموزش آن در کشور ما بسیار هم غریب نیست.
مدیر بنیاد قرآن استان همدان نیز گفت: امروز جای خالی فعالیت‌های قرآنی به‌ویژه در بین جوانان و دانش‌آموزان به‌شدت احساس می‌شود؛ بنابراین باید به سمت توسعه جلسات قرآن، تقویت فرهنگ آن و ترغیب جوانان به انجام این فعالیت‌ها حرکت کرد.
جواد صدیق با بیان اینکه امروز جای خالی فعالیت‌های قرآنی به‌ویژه در بین جوانان و دانش‌آموزان به‌شدت احساس می‌شود بنابراین باید به سمت توسعه جلسات قرآن، تقویت فرهنگ آن و ترغیب جوانان به انجام این فعالیت‌ها حرکت کرد، بیان کرد: آسیب‌های اجتماعی همچون اعتیاد و طلاق از فقر فرهنگی و قطع رابطه‌ بین فرهنگ قرآن و جامعه است.
وی این موضوع را در بروز تهاجم فرهنگی نیز مؤثر دانست و افزود: فرهنگ غرب درحال آسیب رساندن به فرهنگی غنی اسلام است.
رئیس جامعه عصر قرآنی استان همدان نیز گفت: طی بازدیدهایی که به‌تازگی از وضعیت قرآن شهرستان فامنین داشتیم، متوجه شدیم که اکثر روستاها طالب کتاب قرآن هستند؛ بنابراین قرآن‌های مازاد را از منازل جمع‌آوری کرده و بین روستاها توزیع کردیم.
قاسم جهان‌آرا با اشاره به اینکه کار مربیان قرآن در روستاها بسیار سخت است به‌طوری که بدون دریافت هیچ حق‌الزحمه‌ای حتی برای تشویق بچه‌ها برای تمایل پیدا کردن به قرآن از جیب هدایایی تهیه می‌کنند، تصریح کرد: در روستای امیرآباد واقع در شهرستان کبودراهنگ، فردی که حکم اعدام داشته و هشت سال است از زندان آزاد شده، در سه روستا فعالیت قرآنی انجام می‌دهد؛ به‌طوری که در هر روستا بیش از 130 شاگرد جمع کرده است.
وی گفت: از امام‌جمعه، فرماندار و سایر ادارات درخواست دارم از فعالان قرآنی که با دست خالی مشغول فعالیت هستند، حمایت مادی و معنوی کنند.
این قاری مطرح استان همدان در پایان سخنانش تأکید کرد: برای توسعه جلسات خانگی قرآن کریم تلاش شود.
حمیدرضا قره‌باغی، مدیر بنیاد قرآن شهرستان فامنین نیز اعلام کرد: متأسفانه تنها شهرستانی که در سطح استان همدان دارالقرآن و مؤسسه قرآنی ندارد، فامنین است.
مفسر و فعال قرآنی شهرستان فامنین نیز با اشاره به این حدیث پیامبر اکرم (ص) «هنگامى‌ که فتنه‌ها چون پاره‌هاى شب تار بر شما مشتبه شود، به قرآن روى بیاورید»، گفت: کلام ائمه معصوم (ع) حتماً راهگشا است.
مهدی عبدی افزود: همه از مشکلات آگاه هستند، اما تا وقتی وارد میدان عمل نشویم، کاری انجام نمی‌گیرد.
وی تصریح کرد: باید از قرآن به‌گونه‌ای بهره ببریم که تمام مشکلات را حل کند و اگر این امر انجام نمی‌شود، یعنی ما مشکل داریم و راه را اشتباه رفته و برنامه‌ریزی درستی نداشته‌ایم.
یکی دیگر از فعالان قرآنی شهرستان فامنین نیز که 15 سال است فی‌سبیل‌الله در روستا کار می‌کند، اظهار کرد: همسرم کشاورز است و برای برگزاری هر جلسه با اجازه او، از محصولات کشاورزیمان به‌عنوان پذیرایی استفاده می‌کنم.
فاطمه توحیدی گفت: امسال 500 هزار تومان از سوی اداره تبلیغات اسلامی شهرستان به‌منظور تهیه جوایزی برای بچه‌های خانه قرآنی روستای دهلق اختصاص یافت، اما به هر فروشگاهی سر زدم، نتوانستم با این مبلغ حتی یک دفتر برای 35-40 قرآن‌آموز تهیه کنم.
وی تصریح کرد: به‌هیچ‌وجه به فکر مشکلات مالی خودم نیستم، تنها به بچه‌هایم فکر می‌کنم که هرروز از من می‌پرسند جایزه ما چه شد؟
دیگر فعال قرآنی شهرستان فامنین نیز با تأکید بر اینکه به‌شدت نیاز داریم دانش‌آموزان دهه 80 و نوجوانان را به سمت قرآن بکشانیم، مطرح کرد: یکی از مسائلی که دانش‌آموزان را به سمت قرآن می‌آورد، به‌روز بودن مسائل قرآنی است.
نرگس عبدی با طرح پیشنهاد تشکیل گروه سایبری قرآنی از بین نوجوانان فامنین، گفت: نوجوانان واقعاً در این زمینه از توانایی بالایی برخوردار هستند.
وی افزود: از هر مدرسه چند نفر که در زمینه کار کردن در فضای مجازی متبحر هستند را انتخاب کنیم تا به تولید محتوای مورد نیاز و به‌روز جامعه بپردازند.
عبدی با اشاره به اینکه 15 سال است با نوجوانان در ارتباط هستم و می‌دانم چقدر سخت می‌شود این قشر را به سمت کلاس قرآنی و کانون آورد، تصریح کرد: یکی از ارگان‌ها حمایت کند تا گروه سایبری تشکیل شود.
وی به برگزاری رویداد لیگ جت (بزرگ‌ترین طرح جهاد تبیین) در این شهرستان اشاره کرد و گفت: نوجوانان در این رویداد پیام‌های سلبریتی‌های نفوذی، براندازها و ضد انقلاب‌ها و ارزش‌ها را تحلیل می‌کنند.
جواد صارمی، از دیگر فعالان جوان عرصه قرآن نیز اذعان کرد: تک‌تک مربیانی که می‌شناسم بدون دریافت هیچ‌گونه هزینه‌ای، کار قرآنی انجام می‌دهند.
یکی از نزدیکان آیت‌الله طه‌محمدی نیز ضمن گرامیداشت یاد و خاطره این عالم ربانی، گفت: برای هریک از کارهای مرحوم آیت‌الله طه‌محمدی می‌توان یک کتاب قطور نوشت و این امر می‌طلبد بنیادی برای گردآوری آن امور تشکیل شود.
مرتضی نقوی با بیان اینکه تمام برنامه‌ها و سخنرانی‌هایش از قرآن بود و تفسیر قرآن می‌کرد، یادآور شد: آیت‌الله طه‌محمدی نزدیک به 50 سال به مسائل قرآنی، نهج‌البلاغه، فقه، تفسیر و غیره می‌پرداخت.
وی به تأسیس شهرداری مردمی فامنین توسط آیت‌الله طه‌محمدی اشاره کرد و گفت: آن زمان کوچه‌های فامنین طوری بود که وقتی برف می‌آمد، تقریباً هم‌سطح پشت بام‌ها بود و راه کوچه‌ها باز نمی‌شد؛ بنابراین خیابان‌کشی انجام شد و شهرداری با یک موتورسیکلت گازی، پروژه آبادانی شهر را آغاز کرد.
نقوی یادآور شد: حاج‌آقا طی یک روز 6 سخنرانی داشت و هیچ‌یک کمتر از یک ساعت نمی‌شد و تکراری نبودند؛ وقت مطالعه هم نداشت.
وی به محبوبیت آیت‌الله طه‌محمدی در بین فامنینی‌ها اشاره کرد و گفت: در طول 23 سال خدمت در فامنین، شاید 23 بار هم در دفترش ناهار نخورده باشد؛ چراکه همواره مردم در صف دعوت از ایشان برای حضور در منزلشان بودند.
نقوی با بیان اینکه آیت‌الله طه محمدی در برنامه‌های قرآنی هم حضوری فعال داشت، خاطرنشان کرد: ایشان در دو بنیاد بوعلی‌سینا و غدیر مسئولیت داشت.

شناسه خبر 87350