شناسه خبر:8794
1398/3/18 09:13:25
رئیس جهاد دانشگاهی استان همدان در گفتگوی اختصاصی با سپهرغرب مطرح کرد:

نخستین و تنها مرکز خدمات تخصصی سفال به دنبال تجاری‌سازی

سپهرغرب، گروه خبر - سمیرا گمار: رئیس جهاد دانشگاهی استان همدان گفت: در حوزه پژوهش و فناوری، مرکز خدمات تخصصی سفال و سرامیک، نخستینین و تنهاترین مرکز خدمات تخصصی سفال در استان است که تاکنون بیش از 14 کارگاه آموزش سفال برای علاقمندان به این هنر صنعت برگزار کرده، برای16 نفر اشتغال‌زایی داشته و به دنبال تجاری‌سازی این هنر است.

گام برداشتن در جهت تولید علم و اندیشه، از ضرورت‌های غیرقابل انکار جامعه بشری است. گرچه علم و اندیشه مقوله‌ای جهانی و دستاوردهای آن در هر نقطه از جهان قابل بهره‌وری است، اما باید اذعان داشت که هر جامعه‌ای در درجه اول با شناخت ساختارهای فرهنگی، اعتقادی و بومی خود نیازمند تولید علم و اندیشه است. علم و اندیشه‌ای که برآمده از ساختارهای خودی باشد، در حل مسائل و مشکلات داخلی بسیار کارآمدتر خواهد بود و در هدایت جامعه در مسیر مطلوب می‌تواند مؤثر باشد. از آنجا که تولید علم از وظایف غیرقابل انکار بخش علمی و دانشگاهی یک جامعه محسوب می‌شود، باید بر نقش دانشگاه و دانشجویان در تولید علم در جامعه تأکید داشت.

با این مقدمه آنچه از دریچه این خبر بررسی می‌شود نگاهی به جایگاه مجموعه جهاد دانشگاهی استان همدان است؛ متن زیر حاصل هم کلامی با اکبر اسدی رئیس جهاد دانشگاهی استان همدان است:

اکبر اسدی در ابتدای سخنان خود، با اشاره به جایگاه علمی جهاد دانشگاهی در کشور، عنوان کرد: جهاد دانشگاهی نهادی انقلابی با هویت اسلامی، برخوردار از منابع انسانی متعهد و کارآمد، الهام‌بخش و موثر در کشور، پیشگام در توسعه علم، فناوری و فرهنگ با تعامل سازنده در عرصه ملی و بین‌المللی است.

وی خاطرنشان کرد: این نهاد علمی، عمومی و غیردولتی زیرنظر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دارای شخصیت مستقل بوده و از نظر اداری، استخدامی و مالی تابع مقرراتی است که در چارچوب اختیارات قانونی به تصویب هیئت امنای جهاد دانشگاهی می‌رسد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان همدان با اشاره به واحدهای مجموعه جهاد دانشگاهی، تصریح کرد: این نهاد در حال حاضر علاوه بر دفتر مرکزی دارای 43 واحد جهاد دانشگاهی است که 13 واحد آن در شهر تهران و 30 واحد در مراکز استان‌ها مستقر هستند؛ کما اینکه سه پژوهشگاه و 24 پژوهشکده، 27 سازمان، مرکز، مؤسسه و شرکتِ به ثبت رسیده، یک مجتمع تحقیقاتی و سه پارک علم و فناوری، دو دانشگاه و هشت موسسه آموزش عالی، 43 مرکز آموش علمی کاربردی و 151 مرکز آموش کوتاه مدت نیز تحت پوشش این نهاد انقلابی فعالیت دارند.

اسدی ابراز کرد: تحلیل‌های انجام شده نشان می‌دهد جهاد دانشگاهی تاکنون سه هزار و 906 مقاله علمی در نشریات همایش‌های داخلی و خارجی منتشر کرده و صاحب امتیاز و ناشر 13 مجله تخصصی است. ضمن اینکه تاکنون 48 همایش، توسط جهاد دانشگاهی برگزار شده و حدود 900 عنوان کتاب توسط سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی به چاپ رسیده است.

وی به پژوهشگاه‌های شاخص نیز اشاره کرد و گفت: پژوهشگاه رویان، پژوهشگاه ابن‌سینا، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی در این زمره است.

رئیس جهاد دانشگاهی استان همدان با تاکید بر مراکز تحقیقات و فناوری، اظهار کرد: در این بخش می‌توان مرکز اطلاعات علمی SID، مرکز ذخایر ژنتیکی ایران، مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی، پارک علم و فناوری البرز، پارک علم و فناوری کرمانشاه، پارک علم و فناوری فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی را نام برد.

اسدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه جهاد دانشگاهی در استان همدان، افزود: در حوزه آموزش، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی همدان (در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد) بیش از 25 سال سابقه آموزشی داشته و دارای دو کد رشته در مقطع کارشناسی ارشد، هفت کد رشته کارشناسی پیوسته، 9 کد رشته کارشناسی ناپیوسته و پنج کد رشته در مقطع کاردانی است.

وی یادآوری کرد: مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی همدان (در مقاطع کاردانی و کارشناسی) دارای 21 کد رشته (12 کد رشته در مقطع کاردانی و 9 کد رشته در مقطع کارشناسی) است که 700 دانشجو در این مرکز مشغول تحصیل هستند.

رئیس جهاد دانشگاهی استان همدان به مرکز آموزش‌های کوتاه مدت یک و دو نیز اشاره کرده و گفت: این مرکز در بخش آموزش کارکنان دولت و آموزش‌های تخصصی فعال بوده و سالانه بیش از 230 دوره آموزشی برای کارکنان ادارات و سازمان‌ها برگزار می‌کند که نگاهی به آمار سال گذشته نشان می‌دهد 265 هزار نفر ساعت از این دوره‌های آموزشی استفاده کرده و دو هزار و 500 نفر فراگیر آزاد نیز از دوره‌های کوتاه مدت جهاددانشگاهی همدان بهره مند شده اند.

اسدی اذعان کرد: در حوزه پژوهش و فناوری، مرکز خدمات تخصصی سفال و سرامیک، نخستین و تنهاترین مرکز خدمات تخصصی سفال در استان است که تاکنون بیش از 14 کارگاه آموزش سفال برای علاقمندان به این هنر صنعت برگزار کرده، برای16 نفر اشتغال‌زایی داشته و به دنبال تجاری‌سازی این هنر است.

وی ضمن اشاره به آزمایشگاه تحقیقاتی سفال (همکار شرکت شهرک‌های صنعتی و انجمن سفال)، تصریح کرد: این آزمایشگاه موفق به تولید لعاب بدون سرب شده و لعاب فسفر اسانس (شب تاب) شده و به دنبال استانداردسازی تولیدات سفالی است.

رئیس جهاد دانشگاهی استان همدان اضافه کرد: مرکز خدمات تخصصی طب کار و سلامت شغلی (اولین مرکز طب کار استان) که سالانه 12 تا 13 هزار نفر مراجعه کننده از کارکنان صنایع، کارخانجات و کارمندان در بدو استخدام دارد، آزمایشگاه تشخیص طبی نیز سالانه حدود 30 هزار نفر مراجعه کننده داشته و از مراکز مورد اعتماد مردم و پزشکان محسوب می‌شود. ضمن اینکه نمایندگی خون بند ناف رویان (تنها نمایندگی در استان) نیز بیش از دو هزار خانواده را تحت پوشش خود دارد.

اسدی بیان کرد: مرکز آموزش مهارت‌های پیش از ازدواج و مرکز مشاوره قبل از طلاق که از ابتدای تاسیس تاکنون به 43 هزار نفر در سطح استان با هدف تحکیم بنیان خانواده و کاهش طلاق مشاوره پیش از ازدواج ارائه کرده است.

وی خاطرنشان کرد: مرکز افکارسنجی دانشجویان ISPA (تنها مرکز افکار سنجی در بین دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان) از شعب فعال کشور بوده و تاکنون ده‌ها طرح مطالعاتی و افکارسنجی به صورت خویش فرمایی، کارفرمایی و ملی انجام داده و مورد اعتماد مردم و مسئولان است. نکته قابل توجه این است که استفاده از پتانسیل علمی اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی از شاخه‌های اصلی این مرکز می‌باشد.

     راه‌اندازی کلینک جامع زنان و درمان ناباروری

رئیس جهاد دانشگاهی استان همدان در پایان سخنان خود در پاسخ به پرسش خبرنگار سپهرغرب مبنی بر برنامه جهاد دانشگاهی برای ساختمان جدید، گفت: با توجه به نیاز استان و منطقه غرب کشور و استان‌های هم‌جوار به خدمات حوزه زنان و همچنین سابقه تحقیقاتی درمانی موفق جهاد دانشگاهی (پژوهشگاه رویان و پژوهشگاه ابن سینا) در حوزه درمان ناباروری و همچنین ارائه خدمات پزشکی با کیفیت مطلوب و تعرفه مناسب به هم‌استانی‌ها و استان‌های هم‌جوار و نزدیکی به کشور عراق با هدف کمک به توسعه گردشگری سلامت، راه اندازی مرکز مورد نظر را در دستور کار خود قرار داده است.

شناسه خبر 8794