مدیرکل صمت کردستان گفت: کردستان پنجمین استان معدنی کشور است و تاکنون 18 گونه ماده معدنی در آن شناسایی شده است.
محمدبختیار خلیقی با اشاره به وجود 1.1 میلیارد تن ذخیره معدنی در استان کردستان، اظهار کرد: کردستان پنجمین استان معدنی کشور است و تاکنون 18 گونه ماده معدنی در آن شناسایی شده است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر 209 واحد از 380 واحد معدنی موجود در استان فعال، 13 واحد در دست تجهیز و 154 واحد غیرفعال است.
مدیرکل صمت کردستان افزود: معادن کردستان با توجه به نوع مواد معدنی موجود در آن، یکی از معادن با کیفیت و با درجه خلوص بسیار بالاست و خوشبختانه در چند سال گذشته قدمهای بسیار خوبی برای فرآوری این معادن صورت گرفته تا این مواد بهصورت خام از کردستان خارج نشود.
به گفته خلیقی، طلا، سنگآهن، منگنز، باریت، انواع سنگهای تزئینی مرمر، مرمریت، چینی، کریستال، تراورتن و گرانیت و سیلیس، فلدسپات، پوکه معدنی، شیل، خاک رس، سنگ لاشه و مخلوط کوهی از مهمترین معادن استان است.
وی تصریح کرد: تاکنون 9 مورد پروانه بهرهبرداری سنگ مرمر در کردستان صادر شده است که 6 پروانه صادرشده مربوط به شهرستان قروه، دو فقره در شهرستان دهگلان و یک فقره در شهرستان بیجار قرار دارد.
*سنگ مرمر قروه دارای برند جهانی است
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه قروه از قطبهای تولید سنگ مرمر در کشور است و سنگ مرمر این شهرستان دارای برند جهانی است، گفت: سنگ مرمر قروه در سازمان جهانی مالکیت فکری موسوم به WIPO ثبت رسیده است و در لیست محصولات راهبردی صادراتی جهان است.به گفته این مقام مسئول، مجموع ذخایر معدنی سنگ مرمر در استان 416 هزار تن است.
خلیقی با اشاره به نبود صنایع فرآوری مرمر در کردستان گفت: فرآوری سنگ مرمر در خارج از کشور در کشورهایی همچون چین و ایتالیا انجام میشود.
وی با تاکید براینکه پیگیر راهاندازی فرآوری سنگ مرمر در استان هستیم، عنوان کرد: در حال حاضر صنایع فرآوری هم سطح روز دنیا به صورت عمده در اصفهان و تهران متمرکز است.
این مسئول در پایان تصریح کرد: بخش معدن از ظرفیتهای بسیارخوب استان کردستان است و در صورت ایجاد صنایع فرآوری و صادرات محصولات آن از طریق مرز رسمی باشماق مریوان میتوان به افزایش میزان درآمد سرانه و ایجاد اشتغال پایدار در این استان کمک کند.
شناسه خبر 90390