شناسه خبر:91609
1403/11/10 17:29:00

مدیر گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه گفت: در سال جاری، درآمد گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه به سه هزار و 200 میلیارد ریال رسیده است که 80 درصد از مجموع درآمد گمرکات استان مرکزی است.


قاسم مطلبی روز دوشنبه به مناسبت روز جهانی گمرک در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تقدیر از فعالان اقتصادی منطقه ویژه کاوه، مدیران واحدهای تولیدی و کارکنان گمرک اظهار کرد: در سال جاری گمرکات استان مرکزی چهار هزار و 200 میلیارد ریال درامد داشته اند که سه هزار و 200 میلیارد ریال آن شامل 80 درصد مربوط به گمرک کاوه ساوه است.
وی افزود: امسال 250 هزار تن کالا به ارزش 622 میلیون دلار از گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه ترخیص شده است که از نظر وزنی 30 درصد و از نظر ارزشی 11 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.
وی افزود: عمده کالاهای وارداتی شامل ماشین‌آلات و مواد اولیه تولید، مواد اولیه دارویی، رول‌های فلزی و کویل آلومینیومی، قطعات وسایل آشپزخانه، خمیر الیاف و اسانس میوه بوده که این تنوع کالایی نشان‌دهنده اهمیت گمرک کاوه در تأمین نیازهای بخش تولید و صنعت کشور است.
مدیر گمرک کاوه همچنین به آمار صادرات اشاره کرد و گفت: در 10 ماهه سال جاری، 499 هزار تن کالا به ارزش 240 میلیون دلار از این گمرک به کشورهای مختلف صادر شده است.
وی خاطر نشان کرد: صادرات این کالاها نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی 10 درصد و از نظر ارزشی 17 درصد افزایش یافته است.
به گفته وی، کالاهای صادراتی شامل کیک و بیسکویت، کاشی و سرامیک، آبمیوه، محصولات شرکت بوتان مانند پکیج و آبگرمکن، شیشه و بلور، و مشتقات نفتی مانند هیدروکربن، پارافین و اسلک وکس بوده است.
مطلبی افزود: گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گمرکات کشور، نقش کلیدی در تجارت داخلی و خارجی ایفا می‌کند و موقعیت جغرافیایی مناسب این منطقه، نزدیکی به واحدهای صنعتی بزرگ و ارائه خدمات گمرکی با استانداردهای روز، این گمرک را به یکی از قطب‌های تجاری کشور تبدیل کرده است.
وی یادآور شد:با توجه به افزایش واردات مواد اولیه و ماشین‌آلات تولید، به نظر می‌رسد بخش قابل توجهی از نیازهای صنعتی کشور از طریق این گمرک تأمین می‌شود. از سوی دیگر، رشد صادرات کالاهایی نظیر مشتقات نفتی و محصولات تولیدی نشان‌دهنده ارتقای توانمندی‌های صنعتی و تجاری منطقه است.

شناسه خبر 91609