شناسه خبر:91632
1403/11/11 12:58:00

متخصص تغذیه گفت: کنسرو ماهی باز شده را بیش از دو روز در یخچال نگهداری نکنید و حتماً باقیمانده کنسرو را در ظرف شیشه‌ای دربسته و محکم در یخچال قرار دهید.

یکی از روش‌های نگهداری مواد غذایی برای مدت طولانی کنسرو کردن آن‌ها با بهره‌گیری از حرارت است. این روش اقدام مؤثری در جهت نابودی همه عواملی است که ممکن است در حین نگهداری و حمل‌ونقل به طریقی مواد غذایی را فاسد نمایند.
به‌طورکلی در عمل کنسروسازی جهت نگهداری مواد غذایی: 1- عوامل بیماری‌زای احتمالی موجود در مواد غذایی توسط حرارت از بین رفته ویا غیرفعال می‌شوند. 2- با قوطی کردن مواد غذایی (بسته‌بندی ماده غذایی) از آلودگی ثانوی آن‌ها جلوگیری می‌شود به‌طوری که: از قرارگرفتن ماده غذایی در معرض میکروارگانیسم‌ها و آلودگی در اثر حشرات مگس، موش پرندگان و حیوانات خانگی جلوگیری می‌شود.
همچنین از قرارگرفتن ماده غذایی در معرض عوامل فیزیکی ازجمله نور، گردوغبار تبخیر و در نتیجه خشک‌کردن سطحی و آسیب‌دیدن دراثر ضربه محفوظ می‌ماند و در نهایت اینکه از مجاورت ماده غذایی با هوا و گازهای دیگر جلوگیری می‌شود.
عضو هیئت علمی گروه تحقیقات تغذیه انستیتو با اشاره به روش تهیه کنسروها ازجمله کنسرو ماهی گفت: کنسروها در حین فرآیند کنسروسازی تحت حرارت بالا قرار گرفته و به روش خلا بسته‌بندی می‌شوند.
به گفته زهرا یاری، با توجه به فرایند کنسروسازی، امکان رشد باکتری در کنسروها تقریباً نزدیک به صفر است، مگر آن که کنسروسازی به‌درستی انجام نشود یا شرایط نگهداری کنسرو رعایت نشده باشد.
وی خاطرنشان کرد: کنسروها (تن ماهی و...) باید در مکانی دور از گرما و نور مستقیم خورشید نگهداری شوند و حتما قبل از مصرف باید حداقل 20 دقیقه جوشانده شوند. گرچه جوشاندن کنسرو به منزله از بین رفتن تمام باکتری‌های احتمالی آن نیست.
این عضو هیئت‌علمی دانشگاه با اشاره به ملاحظات مربوط به نگهداری کنسرو ماهی گفت: گاهی کنسرو ماهی به طور کامل در یک وعده مصرف نمی‌شود و باقیمانده آن را برای وعده بعدی نگه می‌دارند.
به گفته یاری کنسرو ماهی بستر مناسبی برای تکثیر باکتری‌های هوازی است؛ بنابراین نگهداری کنسرو باز شده تا مدت زمان محدودی امکان پذیر است.
وی تأکید کرد: کنسروها را پس از باز شدن نباید بیش از دو روز در یخچال نگهداری کرد.
وی افزود: در صورت نیاز به نگهداری، حتما باید محتویات کنسرو را به ظرف شیشه‌ای با در بسته و محکم منتقل و در یخچال نگهداری کرد.
به گفته این استاد دانشگاه در صورت عدم دسترسی به یخچال حداکثر تا دو ساعت می‌توان کنسرو ماهی بازشده را در دمای محیط نگه داشت؛ آن هم به شرطی که هوا خیلی گرم نباشد زیرا گرمای زیاد احتمال فساد و مسمومیت غذایی را افزایش می‌دهد.
یاری به افراد توصیه کرد: کنسرو ماهی بازشده را بیش از دو روز در یخچال نگهداری نکنند و حتماً باقیمانده کنسرو را در ظرف شیشه‌ای در بسته و محکم در یخچال قرار دهند.

شناسه خبر 91632