رئیس اداره امور عشایر استان همدان گفت: عشایر این استان طی 10 ماه گذشته 110 تُن افزایش تولید گوشت قرمز داشتند و این رقم را به پنج هزار و 610 تُن رساندند.

جعفر کاویانیدلشاد روز سهشنبه ابراز کرد: عشایر این استان طی 10 ماه گذشته 110 تُن افزایش تولید گوشت قرمز داشتند و این رقم را به پنج هزار و 610 تُن رساندند.
این مقام مسئول با تشریح اقدامات انجامشده طی این مدت برای عشایر، ابراز کرد: در این مدت 15 هزار تُن نهاده دامی بین عشایر توزیع شده و سه هزار و 500 دام بهگزینی شده است.
وی با بیان اینکه طی 10 ماه گذشته 40 کیلومتر راههای عشایری مرمت و بهسازی و 25 هزار متر مکعب آب شرب و دام برای عشایر تأمین شده است، ادامه داد: به عشایر استان همدان 400 میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای پرورش دام و همچنین گیاهان دارویی پرداخت شده است.
رئیس اداره امور عشایر استان همدان یادآور شد: میزان 636 تُن آرد و 70 هزار لیتر نفت طی این مدت بین عشایر استان توزیع شده است.
کاویانیدلشاد تأکید کرد: سه هزار و 650 نفرروز دورههای آموزشی با مشارکت اداره کل فنی حرفهای، منابع طبیعی و مرکز تحقیقات کشاورزی برای عشایر استان برگزار شده است.
وی افزود: همچنین 160 نفرروز کلاسهای آموزشی و ترویجی با اعتبار 500 میلیون ریالی برای عشایر برگزار شده است.
براساس آخرین سرشماری اقتصادی و اجتماعی سال 1399 جمعیت عشایر استان همدان دارای سه هزار و 719 خانوار معادل 13 هزار و 456 نفر است.
عشایر استان همدان شامل چهار ایل (ترکاشوند، ترک، حسنوند و جمور) و 24 طایفه و چهار طایفه مستقل (مگسه، خزایی، بنفشه و شاهسوند) هستند.
سه هزار و 100 نفر (حدود 23 درصد) از جمعیت عشایر استان همدان نیمهکوچ بوده که فصل پاییز و زمستان در داخل استان حضور دارند و الباقی عشایر کوچرو هستند.
قلمرو عشایر استان به مساحت 90 هزار هکتار و 5/9 درصد از مراتع استان است.
عشایر استان همدان دارای بیش از 470 هزار رأس دام سبک و سنگین بوده و 20 درصد گوشت قرمز استان را تولید میکنند.
شناسه خبر 91837