شناسه خبر:1557
1397/7/27 15:22:17
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور مطرح کرد

تلاش برای جداره‌سازی روستا‌ها با توجه به معماری بومی

سپهرغرب، گروه خبر - سمیرا گمار: معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور گفت: پس از بهسازی توجه ما معطوف به جداره‌سازی در روستاها است، البته نه کارهای پرهزینه و نمای سنگی که متأسفانه در روستاها باب شده و سطح نازلی از ساخت‌وساز را ارائه می‌دهد، بلکه توجه به معماری بومی و اصیل روستا که با مشارکت مردم می‌توانیم آن را ایجاد و فعال کنیم.

محمدرضا شاملو با قدردانی از مسؤولان و مدیران استانی و شهرستان در پیگیری اجرای بهسازی در روستای کهریز ناظم، خطاب به مردم روستا، عنوان کرد: هر کس می‌تواند به سهم خود در زیباسازی روستا مؤثر باشد، شما می‌توانید مقابل خانه‌ها و پیاده‌روهای خود را صاف‌کرده، در فصل درختکاری درخت بکارید و اگر با کمبود آب مواجه هستید آب وضوی خود را پای درختی که کاشته‌اید بریزید.
وی تأکید کرد: باید به فرزندان خود بیاموزیم که به فضای سبز، گل‌ها و گیاهان توجه کنند، ضمن اینکه تلاش ما در ادامه بهسازی‌ها این است که پیاده‌روسازی، بوستان بازی، پارک روستایی و درنهایت جداره‌سازی و بدنه سازی را در روستاها دنبال کنیم.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور ادامه داد: مصوبه جداره‌سازی در برنامه ششم آمده تا درواقع بافت‌های فرسوده روستایی سروسامان یابند، البته نه کارهای پرهزینه و نمای سنگی که متأسفانه در روستاها باب شده و سطح نازلی از ساخت‌وساز را ارائه می‌دهد، بلکه توجه به معماری بومی و اصیل روستا که با مشارکت مردم می‌توانیم آن را ایجاد و فعال کنیم.
شاملو با بیان اینکه گردشگری روستایی مسئله دیگری است که باید موردتوجه قرار گیرد، تصریح کرد: معرفی روستاهای مستعد در این زمینه توسط بخشداری کمک می‌کند تا بافت‌های باارزش روستا حفظ‌شده و روستا موردتوجه قرار گیرد، کما اینکه ماده 99 قانون برنامه نیز این ظرفیت را ایجاد کرده که باید از آن استفاده کرد.
     مطالعات منظومه روستایی در استان همدان از گیان آغاز شده‎است
وی در بخش دوم سخنان خود در روستای کوهانی نهاوند، گفت: اگرچه میانگین شاخص برخورداری شهرستان نهاوند از میانگین استانی پایین‌تر است اما باید به این نکته نیز توجه کرد که در بیش از 20 هزار روستای کشور تاکنون هیچ کاری انجام‌نشده و ازآنجایی‌که بهسازی روستاها پس از انقلاب آغاز شده این روند طبیعی است اما باید تلاش‌ها را نیز جدی‌تر کرد.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور از اتمام فاز نخست بهسازی 12 هزار روستا خبر داد و عنوان کرد: با وجود محدودیت اعتبارات با کمک‌های ملی، استانی و مشارکت مردم موفق شدیم طی سال گذشته در بیش از چهار هزار و 500 روستا فعالیت اجرایی داشته باشیم که سه هزار و 500 مورد مربوط به پروژه‌های نیمه‌تمام سال‌های قبل و یک هزار روستا نیز افتتاح پروژه بوده‎است.
شاملو ابراز کرد: خوشبختانه در کشور در بخش قیر بیش از 60 میلیون مترمربع آسفالت در طول سه سال انجام‌شده که واقعاً نهضت آسفالت را رقم‌زده و هفت هزار و 500 کیلومتر آسفالت شبکه معابر در بیش از هفت هزار روستا نیز اگرچه پراکنده است اما می‌توان گفت با این مقدار گویا سه بار قطر ایران آسفالت شده‌است.
وی با اشاره به توسعه روستایی و کارهای گسترده‌ای که در این بخش آغازشده، تأکید کرد: یکی از کارهایی که به‌تازگی در بنیاد مسکن کشور آغاز کرده‌ایم، مطالعات منظومه‌های روستایی به‌صورت آزمونه در چند استان است که تنها نقطه‌ای که در استان همدان مطالعات منظومه روستایی آن آغازشده بخش گیان است.
این مقام مسؤول اضافه کرد: شناخت وضع موجود منطقه انجام‌شده و امیدواریم اوایل نیمه سال آینده شاهد اتمام این طرح باشیم و گام مؤثری در راستای توسعه پایدار شهری برداریم و الگویی برای سایر مناطق استان فراهم کنیم.
شاملو تأکید کرد: حدود دو میلیارد و 500 میلیون تومان قیر و اعتبار ریالی به شهرستان نهاوند اختصاص داده‌شده که یک میلیارد تومان نیز سهم قیر شهرستان را اضافه می‌کنیم.
     سهمیه قیر جدیدی برای کوچه‌های باقی‌مانده ابلاغ می‌کنیم
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کشور در افتتاح متمرکز پروژه‌های شهرستان اسدآباد در روستای وندرآباد نیز گفت: پیش از بهسازی این روستا فضولات دامی و گل‌ولای، باتلاقی ایجاد کرده بود که تردد و عبور و مرور را دشوار می‌کرد اما امروز شاهد این هستیم که با مشارکت مردم، آسفالت این معابر چهره جدیدی به روستا بخشیده‌است.
شاملو با تأکید بر ایجاد طراوت و نشاط در روستاها، تصریح کرد: کوچه‌هایی که آسفالت آن‌ها باقی‌مانده را نیز مساعدت کرده و سهمیه قیر جدیدی را ابلاغ می‌کنیم، کما اینکه اعتبار یک میلیارد تومانی را نیز تا دو هفته دیگر به شهرستان اختصاص داده و به بنیاد مسکن استان ابلاغ خواهیم کرد.
     860 میلیون تومان اعتبار اجرای بهسازی در سه روستای ملایر
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان نیز با بیان اینکه بهسازی و آسفالت فاز نخست روستای کهریز نظام بااعتباری بالغ‌بر پنج هزار و 320 میلیون ریال در سال 94 آغازشده، عنوان کرد: این پروژه با یک هزار و 500 متر طول مسیر، دو هزار و 200 متر اجرای جدول‌گذاری، 13 هزار و 500 مترمربع اجرای زیرسازی، جابه‌جایی شبکه برق به طول یک هزار متر و اجرای دیوار حائل به طول 170 متر انجام شده‎است.
حسن ظفری خاطرنشان کرد: بهسازی و آسفالت فاز دوم روستای ازناو نیز بااعتباری بالغ‌بر دو هزار 400 میلیون ریال در سال 96 آغازشده که طول مسیر آن دو هزار 800 متر با اجرای یک هزار و 700 مترمربع زیرسازی و 17 هزار مترمربع آسفالت به اتمام رسیده‌است.
وی در ادامه افزود: بهسازی و آسفالت فاز نخست روستای ازناوله نیز بااعتباری بالغ‌بر 880 میلیون ریال در سال 96 آغازشده و با طول مسیر یک هزار مترمربعی، اجرای 6 هزار و 800 مترمربع زیرسازی و 6 هزار و 800 مربع آسفالت صورت گرفته‌است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان تصریح کرد: درمجموع کل اعتبار هزینه شده در این سه روستا مبلغی بالغ‌بر 860 میلیون تومان بوده، کما اینکه کاهش مدت عملیات بهسازی به دو سال، شاخص بسیار خوبی برای استفاده هر چه بهتر فعالیت‌های عمرانی توسط مردم است.
ظفری با بیان اینکه درمجموع 37 هزار و 300 مترمربع عملیات آسفالت داشته‌ایم، تصریح کرد: 170 متر طول دیوار حائل بالغ‌بر دو هزار متر طول عملیات اجرای جدول و یک کیلومتر جابجایی شبکه برق در این سه روستا صورت گرفته که به جد می‌توان ادعا کرد اگر همت و تلاش مردم، شورای روستاها و تلاش دولتمردان در سطح شهرستان نبود این پروژه‌ها در این مدت‌زمان کوتاه به سرانجام نمی‌رسید.
     شاخص بهسازی نهاوند از میانگین استانی پایین‌تر بوده و نیازمند توجه ملی به این شهرستان هستیم
وی در بخش دوم سخنان خود در روستای کوهانی از توابع شهرستان نهاوند، بیان کرد: امروز شاهد افتتاح هم‌زمان بهسازی در سه روستای کوهانی، چناری و زارع‎آباد هستیم که بااعتباری بالغ‌بر یک میلیارد و 300 میلیون تومان، بیش از 25 هزار و 700 مترمربع عملیات آسفالت، بالغ‌بر چهار هزار متر طول اجرای جوی و جدول و بیش از 700 متر جابه‌جایی شبکه انجام گرفته‎است.
ظفری ادامه داد: اگر همکاری و همراهی مدیران شهرستان‌ها و اهالی روستا نبود این اقدامات رخ نمی‌داد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان ابراز کرد: در سطح شهرستان نهاوند 149 روستای بالای 20 خانوار وجود دارد که در بیش از 87 روستا عملیات بهسازی آغازشده، فاز یک بهسازی در 50 روستا به بهره‌برداری رسیده و حدود 37 روستا نیز به‌عنوان روستاهای جریان کار در دستور کار قرار دارد.
وی با تأکید بر اینکه اعتبارات استانی و ملی گرهی از گره‌های روستاهای نهاوند باز نمی‌کند، یادآوری کرد: هشت درصد اعتبارات عمرانی که با عنوان بهسازی تخصیص می‌یابد کفاف مطالبات مردم را نمی‌دهد چراکه این مقدار در ابلاغ، به هشت درصد استانی تبدیل می‌شود.
ظفری تصریح کرد: مطالبه اصلی مردم روستاها آب شرب و بهسازی روستا است که این موضوع به توجه در سطح ملی نیاز دارد درنتیجه شاخص بهسازی نهاوند با این اوصاف متأسفانه 48 درصد را نشان می‌دهد که 26 درصد با شاخص استانی فاصله دارد.
وی از اعتبار 14 میلیارد و 300 میلیون تومانی که در اختیار نمایندگان استان برای بهسازی روستاها قرار دارد خبر داد و افزود: متأسفانه مسؤولان ذی‌ربط فراموش کرده‌اند این مبلغ را ابلاغ کنند!
     یک میلیارد و 270 میلیون تومان اعتبار بهسازی پنج پروژه در روستاهای اسدآباد
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان در روستای وندرآباد شهرستان اسدآباد نیز به افتتاح هم‌زمان پنج پروژه متمرکز در روستاهای تابعه شهرستان اسدآباد اشاره و اظهار کرد: یک میلیارد و 270 میلیون تومان اعتبار و بیش از 325 هزار عملیات آسفالت در این روستاها انجام شده‌است.
ظفری در ادامه خاطرنشان کرد: جدا از این پنج روستا، زیرسازی 13 روستا نیز با مساحتی بالغ‌بر 90 هزار مترمربع صورت گرفته‎است.
وی با اشاره به 84 روستای بالای 20 خانوار در سطح شهرستان اسدآباد، اذعان کرد: فاز یک عمرانی بیش از 55 روستا آغازشده و خوشبختانه شاخص بهسازی عدد 65 درصد را در شهرستان اسدآباد نشان می‌دهد که با شاخص بهسازی استان فاصله زیادی ندارد.
     بهسازی 41 روستا طی دو سال گذشته روند رو به رشدی را نشان می‌دهد
نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی نیز با تأکید بر اینکه بهسازی و اجرای فاز دوم روستای کوهانی بااعتبار 900 میلیون تومان، زارع‌آباد 190 میلیون تومان و چناری بااعتبار 210 میلیون تومان انجام شده‌است، افزود: درمجموع این سه روستا بااعتباری بالغ‌بر یک میلیارد و 300 میلیون تومان افتتاح‌شده و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.
حسن بهرام‌نیا با بیان اینکه 91 روستای این شهرستان بهسازی شده و یا در دست اقدام است، عنوان کرد: طی 40 سال، تنها فاز اول بهسازی 50 روستا انجام‌شده درحالی‌که طی دو سال گذشته در 41 روستا بهسازی در حال است.
وی ابراز کرد: فاز دوم بهسازی 12 روستا نیز در حال انجام بوده که با جذب اعتباری بالغ‌بر پنج میلیارد و 200 میلیون تومان بودجه و یک میلیارد تومان نیز حاصل سفر مهندس شاملو درمجموع 6 میلیارد و 200 میلیون تومان طی این دو سال جهت بهسازی روستاها جذب شده‌است.
      13 کوچه روستای وندرآباد عقب‌نشینی کرده و آماده آسفالت‌ریزی هستند
فرماندار اسدآباد نیز در این مراسم اظهار کرد: مردم روستای وندر آباد در کار کشاورزی و دام‌پروری پیش رو بوده و ما خدمت به آن‌ها را وظیفه خود می‌دانیم.
حمیدوند خاطرنشان کرد: علاوه بر بهسازی صورت گرفته در روستا 13 کوچه دیگر نیز عقب‌نشینی کرده و آماده آسفالت‌ریزی هستند که به‌پاس مشارکت مردم، برای این امر نیز تلاش خواهیم کرد.
وی گفت: اعتبار دو و نیم میلیارد تومانی که بنیاد مسکن به بهسازی اختصاص داده اوراق است و پیمانکاران اوراق قبول نمی‌کنند بنابراین تقاضای ما این است که بخشی از این اوراق نقد شود تا بتوان کارها را پیش برد.

شناسه خبر 1557