سپهرغرب، گروه سلامت: متخصص طب سنتی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در آلرژی بهاری معمولاً افراد دچار سرخی چشم و چهره میشوند، سوزش و خارش بینی دارند و رطوبتهایی که سوزان هستند از چشم و بینی خارج میشوند.
مژگان تنساز، درباره «بروز آلرژی در فصل بهار و روشهای درمان آن»، گفت: از دیدگاه طب سنتی گاهی گرم شدن یا سرد شدن بیش از حد مغز و گاهی نیز مشکلات معده و شُل بودن دریچه معده، منجر به بروز چنین مشکلی میشود.
وی ادامه داد: مکانیسمهای مختلفی برای آن ذکر شده است.گاهی بدن نیز محلی از مواد زائد و فضولات میشود و یکی از مسیرهای دفعی آن از طریق زکام و نزله از بدن خارج میشوند.
این متخصص طب سنتی درباره اینکه چرا در فصل بهار آلرژیها بیشتر است؟، گفت: با توجه به اینکه در فصل بهار حرارت افزایش پیدا میکند؛ موادی که در بدن تجمع کردند شروع به پخته شدن و نزج میکنند.
تنساز یادآور شد: یکی از راههای دفعی نیز از طریق خروج مواد از مغز، از راه زکام و نزله است؛ در واقع علت تشدید آلرژیها در فصل بهار همین است.
وی بیان کرد: نکته مهم دیگر، راههای دفعی دیگر است؛ بهطوریکه افراد حتماً لینت مزاج داشته باشند و اگر ندارند شکم خود را با ملینهای انجیر و آلو بخارا به شکلی که افراد دارای طبع گرمتر آلو بخورند، نرم کنند تا مواد بدن مضر دفع شود.
این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه بهتر است تا جایی که امکان دارد از مصرف سرخکردنی پرهیز شود، افزود:همچنین از مصرف ترشیها که تشدیدکننده هستند بپرهیزید.
تنساز ابراز کرد: علائم آلرژی بیشتر با علائم زکام از دیدگاه طب سنتی تطبیق دارد و معمولاً افراد دچار سرخی چشم و چهره میشوند، سوزش و خارش بینی دارند و رطوبتهایی که سوزان هستند از چشم و بینی خارج میشوند.
وی خاطرنشان کرد: بهتر است این افراد مصرف غذا را کم کنند، گوشت کمتر مصرف کنند و از غذاهایی که رقیقکننده خون هستند مانند آش جو که بسیار مؤثر است، استفاده شود.
این متخصص طب سنتی یادآور شد: در این حالت بیمار میتواند سه روز از آش جو استفاده کند و گاهی مصرف ماورالشعیر طبی را نیز توصیه میکنیم.آش جویی که در آن سبزیجاتی مثل گشنیز قرار دارد، بسیار خوب است؛ ضمن اینکه در داخل آن میتوان حبوباتی مثل ماش و نیز گوشت مرغ بریزیم.
تنساز اضافه کرد: میتواند روغن بادام شیرین استفاده شود تا لینت مزاج بهتری داشته باشد؛همینطور غذاهای دیگر مثل پلو با ماش، پلو با عدس یا آش عدس و سبزیجاتی مثل اسفناج کمککننده هستند.
وی با بیان اینکه مصرف میوههایی مانند لیموشیرین و مغز خیار خوب است،گفت: بهتر است غذاهای تند و شور نخوریم.
شناسه خبر 39142