شناسه خبر:43254
1400/4/20 10:49:24

سپهرغرب، گروه سلامت: نتایج یک تحقیق جدید نشان داد که شاخص پایین اُمگا 3 در پیش‌بینی مرگ زودرس به اندازه سیگار کشیدن بسیار قدرتمند است.

بیماری قلبی عروقی هنوز هم دلیل اصلی مرگ و میر در سطح جهان است و می‌توان با تغییر فاکتورهای رفتاری مانند رژیم غذایی ناسالم، عدم تحرک بدنی و استفاده از دخانیات و الکل، خطر را کاهش داد.از این رو محققان معتقدند نشانگرهای زیستی که گزینه‌های سبک زندگی را ادغام می‌کنند ممکن است به شناسایی افراد در معرض خطر کمک کرده و برای ارزیابی رویکردهای درمانی، جلوگیری از عوارض و تأخیر در مرگ مفید باشند.

در میان نشانگرهای زیستی مبتنی بر رژیم غذایی، اسیدهای چرب هستند که آشکارا با کاهش خطر بیماری قلبی عروقی و مرگ و میر به هر علتی همراه هستند. این اسیدهای چرب شامل اُمگا 3، EPA و DHA است که به طور معمول در ماهی‌هایی مانند قزل آلا و شاه ماهی یافت می‌شوند. همچنین مکمل‌هایی امگا 3 مانند مکمل روغن ماهی و روغن جلبک هم در دسترس هستند.

طبق گزارش سال 2018 که شامل 2500 شرکت کننده بود که به مدت میانگین 7.3 سال تحت نظر بودند مشخص شد مبنای میزان EPA + DHA که شاخص اُمگا 3 تلقی می‌شود، ارتباط قابل توجهی با خطر مرگ به هر دلیلی دارد.

در حقیقت، افرادی که بالاترین شاخص اُمگا 3 را داشتند در مقایسه با افرادی که پایین‌ترین شاخص اُمگا 3 داشتند، 33 درصد کمتر در معرض خطر مرگ زودهنگام بودند.

شاخص اُمگا 3، اندازه گیری میزان EPA و DHA در غشاهای گلبول قرمز است که نشانگر وضعیت اُمگا 3 است. شاخص اُمگا 3 مطلوب، 8٪ یا بالاتر، شاخص اُمگا 3 متوسط بین 4٪ تا 8٪ و شاخص اُمگا 3 پایین 4٪ و کمتر است. شاخص اُمگا 3 زیر 4 درصد خطر مرگ زودرس را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد.

«مایکل مک برنی»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «جالب است بدانید که در ژاپن، که میانگین شاخص اُمگا 3 بیش از 8٪ است، طول عمر تخمین زده شده حدود 5 سال بیشتر از ایالات متحده است که میانگین شاخص اُمگا 3 آن حدود 5 درصد است. از اینرو، عملاً مواد غذایی که شاخص اُمگا 3 را تغییر می‌دهند ممکن است به افزایش طول عمر کمک کنند.»

 

شناسه خبر 43254